Varaličarenje štuke po malim kanalima, barama i kubicima...

Započeo pikeman, 01 Avgust 2010, 20:46:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dravski pecaros

samo uz pametan ribolov cemo u buducnosti imati sta loviti..

CostaK

 Verujem da sljaka ko leptir     :ok:
Inace leptiri imaju lepu vibraciju i jos u kombinaciji sa tvisterom garant je extra, da ne govorim sto stuka napada do 1/3 svoje velicine pa da nikada nije premala varalica.
Kazi mi samo kakva je realizacija udaraca jer u ovim nasim vodama gde je ucinjen genocid nad ribom ne mozemo sebi dopustiti puno promasaja...nekada bude jeda do nijednog udarca, bar tu gde ja idem....
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

dravski pecaros

ja ovako rijeđe koristim sa sakrivenom udicom..ostavim da viri udica ko i na jigglavi i imam skoro 100 %  realizaciju...
ev i sliku stavim

samo uz pametan ribolov cemo u buducnosti imati sta loviti..

ibanezi

 Da izdržim još par dana i da krenem na Bogaz, kanal koji spaja Savu i Zasavicu i reguliše vodostaj Zasavice. Ima baš lepe štuke, lovio sam i komade između 3-4 kg i to baš u tom aprilskom periodu kada su najmršavije, a verujem da im je težina na dužinu u punoj kondiciji dostizala znatno više. Na Bogazu pecam u aprilu koliko mi vreme, a još više nivo vode u kanalu dozvoljava. Naime -  Krivolova uglavnom nema, ali je problem što radnici crpne stanice, da li ih mrzi da vode računa o nivou, ili je nešto drugo u pitanju, uglavnom uključe pumpe i ne isključuju dok ne spuste nivo vode u kanalu- da je jedva ima, a onda tek isključe i ne uključuju dok se ne napuni samo što ne prelije. Time maltretiraju ribu koja je u stalnoj migraciji Zasavica - Bogaz. A po opisu radnog mesta bi trebalo da održavaju stalni nivo jbg. Kanal sam po sebi nije tako mali. Ima gde je širok i po 20ak m, a na najužim mestima bar 10-12m. Dubina, kada bi bila regulisana kako treba u proseku bi bila 1,5m. Već početkom maja je obrastao vegetacijom, drezga je po celoj površini pa je varaličarenje onemogućeno ili bar naporno, pa od početka maja više i ne idem tamo. A i počinjem pecanje smuđa.
Štuku tu lovim na džerkove, površince i velike gume.


Prošlogodišnja aprilska štuka sa Bogaza, uhvaćena na SG sft4play 13cm.

Vlaja

  Ne znam kako vam izgleda ovo, sto bi rekao jedan moj stariji kolega s posla: "pazi, gotovo svaka varalica je lovna, s tim sto neka lovi ribu, a neka ribolovca!" najvise ma je ubedio proizvodjac, DAM efzet, a i sam izgled. Uzeo sam je pre dve nedelje, al je naravno jos nisam probao! Udica je dvokraka sa tankom zicom od kojih jedna idealno preklapa vrh udce a druga je preklapa ne bas po samom vrhu, malo ispod.

NSBucov

probao sam je tri - četiri puta ali bez uspeha. Dobro se vizuelno ponaša u vodi ali nažalost, to je sve što znam
Bucov Bolen Asp

mrjr

Ja bi probao sa silikonskim žabama.Kaže mi jedan kolega da je imao lepih dešavanja.

VladimirR

Čuo sa za te žabe, a i zagledao sam ih u radnji, neki modeli Matuzo, žaba sa dvokrakom udicom na leđima...
Iskreno, nešto nemam želju da je probam, a i nemam vremena da idem ciljano da lovim štuku. Tamo gde je lovim, zakon su kašiketine, leptirčine(sad u aprilu) i veliki džambo twisteri


Ovde se vidi kako je zgutala twidžu od 14cm.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Vlaja

  Hvala ti NS Bucov, posveticu joj malo minutaze, posto mi je skernula paznju, pa ce mozda i nekoj halapljivoj zubatoj, pa ti javljam posle lovostaja.
  Vladimire, kako ti se pokazala ta kasika, 4. s leva, ako si je probao, deluje mi skroz nova, pa ne znam da li si joj ukazivao poverenje, meni je vrlo intrigantna.

VladimirR

Kao što neko reče, varalica prvo upeca ribolovca, pa je tako i mene. Vidi, ta 4-ta  s leva je Dam Heinz, ali nisam joj dao neku minutažu, ove prve 3 s leva, su novi modeli od Efzzetta i njih slabo koristi. Najviše koristim 3,4 i 5-tu, s desna 22gr.
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Vlaja

  Hvala imenjace, na tu 4.bih se ja odmah upecao, jer po obliku mislim da ima sjajan rad i vibru i zanosenje, a jos crvene troke!

VladimirR

Heinz, je dobra varka, u smislu ima dobar rad. Ova je od 28gr, 7cm, mada ima model od 6cm i 22gr. Lepo radi, ali nisam joj posvetio više pažnje-minutaže. Kad da stignem... kolko varalica xexexexe
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

pikeman

Danas otvorena sezona štukolova smiley001, nažalost bez ulova. Obišao sam terene koji često daju lepe ulove ali danas štuke nisu bile raspoložene za atak na silikonce, leptire i kašike. Sem par ranojutarnjih iskakanja šarana iz vode nikakve aktivnosti na površini...

PetrešCrna baraBara Osmica

SlavenKum


Grbo

Seo nа bаjs ovih dаnа dа se provozаm po nekim terenimа, obišаo bаre i kаnаle u okolini, štujа je u mrestu iz sve snаge, а kаdа zаvrši svoje... Vreme je dа se osveži ovа temа.