VARALIČARENJE > Štuka

Štuka posle mresta

<< < (2/18) > >>

orka:
prolecna sezona lova stuke(posle mresta),zna da bude veoma promenljiva i krace traje nego ona jesenja..,postoji mnogo faktora koji uticu na njen rad ili nerad a jedan od glavnih je uspesnost mresta..ukoliko se izmresti u potpunosti,realne su sanse da prolecna sezona bude jako dobra..,suprotno tome,nepotpun,delimican mrest ili njegov potpun izostanak mogu uticati na los rad stuke..,pa i do toga da se prakticno uopste ne moze upecati(izuzimajuci nedorasle primerke koji se nisu mrestili)..,sto se mesta tice(gde je traziti)..,to su prakticno ista mesta kao i s jeseni,s tim da bi ipak vise trebalo forsirati plica mesta sa preprekama,na kojima se i kederi okupljaju u vecoj meri...

Urtelja:
Meni se zemo posle mresta na nasim terenima silikon najbolje pokazao, i to sa zastitom, nesto tipa texas montaze, samo na udicu stavim olovo kako bi mogao na sajlu da vezem. Olova do 3g, i sedtvister 15, pa uz lokvanj, grane, travu i sl. Imao sam prosle godine puno akcije, odmah po prolasku mresta, ali mnogo promasaja na ovaj sistem, stuka je tu najnezahvalnija. Nadam se da sam pomogao. Evo i slike sistema:

Olovo:
...eeee to je dobar sistem , iako može klizeće olovo kroz sajlu , no nema veze , a što je najbitnije , treba mnogo duže odložiti kontru iako napada kao sumanuta , te instiktivno se lupa odmah...znam za muku , milion puta sam se lupio sa sistemom po čelu kad me iznenadi a ja kontram kao sivonja..

dushann:
Ovaj sistem mi se baš nekako svidja, ima da ga probam idućih par dana :takoje:

Urtelja:
Da, treba sacekati za kontru, al cak i kad sam usao u stos, davao odlozenu kontru, imao sam gubljenje ribe. Nekoliko puta bih vukao stuku par metara, pa bi otpala, i kad pogledam, nije sistem ni promenjem, nije se zakacila. Svakako najnezahvalnija je stuka kad je texas u pitanju zbog tog oblika usta, al za prolece super stvar za lokvanj i grane.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju