VARALIČARENJE > Štuka

Montaža Ledenog za štuju

(1/2) > >>

Vale:
Oproban sistem za krupne stuke :ok: , Ledeni je ovu montazu objasnio i video prikazom :thumbup:Montiran na laganim glavama zanosno tetura,omiljen, lako uhvatljiv za debele stuje :cool:

orka:
montaza je extra odradjena,a troka sluzi da bi se krupna stuja bolje drzala na stapu,tj da bi smanjili mogucnost spadanja ribe..,ali isto tako ta troka se vrlo lako zabija u granu,panj ili travu.,a zna se gde borave velike stuke.,tako da za pecanje na terenu sa preprekama,ta trokraka otezava pecanje,tj lako se gube shedovi...naravno,ako se upozna teren(sto znaci da smo se vec nakidali),onda se tacno zna gde i kako moze da se provuce shed...

limovac74:
Montaža deluje sasvim dobro za čiste terene  :thumbup:  , jedino taj predvez mi deluje dosta krut  :eek: ,a ima predveza za štuju koji su mekši od ovog da bi šedonja imao bolji rad  :thumbup:

ledeni012:
Ja taj sistem već godinama koristim za štuku i to za plitke vode - kanale, bare i slične terene obrasle drezgom i lokvanjem. Ne bacam je na krševitim mestima (granje, panjevi itd) i mislim da do sada nisam izgubio više od dva-tri i to kad mi vetar prebaci varku preko uskog kanala i nabije u trsku, a mrzi me da pešačim do najbližeg mosta da bih je otkačio.


Pravim ga od Orka, Relax i Spro šedova dugih od 14 do 18 cm, džig udica veličine 4/0 do 5/0 sa olovnim glavama od 3 do 8 g i trokrakih udica, koje sa glavnom udicom spajam ili klemanjem Hard Monoa, ili klemanjem sajlice od 30 lb.Može da se vodi i na vrlo plitkim terenima, ali to ipak nije površinac - potrebno je bar 30 cm vode iznad vrhova trave, a najbolje rezultate sam postizao kada ima bar 50-60 cm, jer tada može da se vodi kao soft-džerk, uz bgalo cimkanje i poniranje, čemu štuka ne može da odoli.


Što se tiče predveza, u pitanju je Climax Hard Mono od 40 lb. Možda vam deluje kruto, ali nije, jer su u pitanju velike varke kojima nije lako pokvariti rad. Primetio sam da štukaroši nemaju poverenja u ovaj "najlon", ali sam se uverio da su u pitanju predrasude. Do sada mi nijedna štuka nije otkinula čak ni Hard Mono od 30 lb, a pecao sa na taj predvez nekoliko puta i ja Joci. Hard Mono za štuku koristim već 6-7 godina i tvrdim da je u pitanju ekstra predvez za štuku (min. 30 lb), naročito za plitke i bistre vode, jer je u vodi gotovo nevidljiv. Pecam na njega i na varku i na kedera. Odličan je i za smuđa, za terene na kojima se često javlja štuka, ali tada koristim Hard Mono od 20 lb. Skup je (oko 350 din/10 yds), pa ga ne koristim na pozicijama na kojima se dosta kida.


Bistro!

Draya:
Ja radim slicno, zapravo isto, samo što koristim termo sajlu (što je sigurno, sigurno je brate mili :takoje: ), pa mi puškice ni netrebaju...baš sam maloprije skrpao dva relax kopyta 6 (15 cm) za jednu vodu na koju uskoro idem, nekada je bilo finih krokodila na istoj, ali se u zadnjih dvje, tri godine baš nelove (hm), šljuncara bez zapinjaca i bez puno vegetacije, tu i tamo koji panj, dubina od metar i pol do maximalno pet, prosjecna dubina nešto iznad dva metra (iako koliko je kiše palo ove godine nebi me iznenadilo da lovim tam gdje je voda bila prošlih godina), nadam se finim štukama (sitne varalice necu ni bacati), svaki smudj, som ili bandar kao kolateralnu žrtvu rado prihvacam, evo i fotke:Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju