avatar_pikeman

Menjanje ugla vođenja varalice

Započeo pikeman, 07 Oktobar 2009, 22:27:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mamijo

Dok sam pecao shtujkice aktivnije ako usporim dok prati NIKAD nije udarila. Ako je vidim iza varke, bezi varku od nje stooooo brze mozes .... ;) sve ce ti se onda samo kasti ....  kolkogod brzo da pobegnes - neboj se nisi prebrz!
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

Olovo

I u odustajanju , kod prebze voznje ako uspesh da joj zbrishesh ...Ona se neudaljava daleko , obicno je na par m. Tu , dobish je opet ali tada vucesh mnogo brze..Extra brzo! Imash obicno 1-2 pokushaja a onda zdravo..To nevazi za stukice..


Odo krečit šljive.

GANDY

 smiley033  Desavalo mi se x puta da je doprati do same obale  i ako usporim samo se okrene i ode ,za ubrzanje nemam vremena ako je na oko jednog metra a ako je dalje odustala ponudim je opet za par minuta jer se mozda predomislila ,sto mi se i desavalo.

Bistro i samo uporno dok rame ne zaboli!!!!!!!!!!!
Svi gresimo, ulovljena riba najvise!!!!!!!!!!!!!!

Fora je da lovac lovca ulovi!!!!!!!!!!!!

mamijo

dovoljno je i 10cm da predje varka u ubrzanju tj beganju... vec ju stigla .... drzte cvrsto stap........  :takoje:
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

ravucobir

Hoce bogami da prati a da ne "udari" i kad menja zube a gladna je!! smiley033 :wink:

Olovo

Oce I da stoji ko klada a nista nedira pa trokom neko posred nje..


Odo krečit šljive.

jugov

menajanje brzine, pravca ili čak stajanje i trenutku praćenja je po nekom mom iskustvu sasvim nebitno ako hoće, udariće bez obzira šta smo mi preduzeli. odluka je samo na ribi.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

rj

GREŠIŠ i tooooooo puno   :eek:  :huh:  :huh:

jugov

možda i grešim, ILI SAM u svakom od tih slučajeva kad nije udarila pri kraju IZABRAO POGREŠNU TAKTIKU.  :shocked: :huh:
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

Bigash

Citat: jugov poslato 08 Oktobar 2009, 16:24:14
menajanje brzine, pravca ili čak stajanje i trenutku praćenja je po nekom mom iskustvu sasvim nebitno ako hoće, udariće bez obzira šta smo mi preduzeli. odluka je samo na ribi.

IMa nesto i u ovome, ne daj se pokolebati  :wink:

jugov

ni slucajno se necu pokolebati, pa tek sam poceo da je lovim.  :wink:
samo nek ona  smiley003 bice dana za skidanje sa udica. 
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

predator65

Citat: pikeman poslato 07 Oktobar 2009, 22:27:29
Da li Vam se dešavalo da štuka prati varalicu a ne napada je? smiley157
Može li u takvim slučajevima pomoći menjanje ugla povlačenja varalice tokom njenog vođenja?

Kad god sam usporio varalicu retko sam imao udarce..nekad vidim grabljivicu do nogu i usporim -da joj dam "foru" da je stigne-međutim tu sam grešio! Uvek se okrenu i ništa-prepozna prevaru-posle sam motao srednje brzo ili brzo-tad je grabi da joj "plen" ne pobegne u travu i sl...pred noge..a dešavalo mi se da kad "džerkujem" podigne se štuja i promaši varku :sad:-ja joj sam izvučem varku iz usta :sad:-Svako ima svoj stil,ali ja varalicu plasiram gde mislim da treba i motam jednolično srednje brzo ili brzo... :thumbup: smiley001-u svakom slučaju treba ekperimentisati..

EsoX

Situacija kada stuka prati varalicu je uvek izazov... riba je tu, zainteresovana je jer da nije nebi se ni pomerila ali trebate uraditi jos nesto da je prevarite... i zbog toga obozavam ovakve situacije... Da odmah rascistimo da riba hoce da napadne varalicu to bi vec odavno mogla da uradi.. jer joj je to samo jedan zamah repom... cini mi se da je ovde vise u pitanju radoznalost... u najvecem broju slucajeva ako zaustavite varalicu riba ce izgubiti interesovanje i obicno ce odplivati jer sto bi napala nesto sto ne bezi od nje kad mu je ona za petama.. sve sto je varalica blize vama to vreme i za vas ali i za ribu polako istice... u najvecem broju  slucajeva ako ubrzate promenite donekle pravac riba se ipak odluci da napadne... ovde cesto vazi sto brze to sladje... pretpostavljam da se svima desavalo da riba napadne varalicu tik uz camac kad ste je vec privukli i vec razmisljate o novom zabacaju.. ista situacija kao malopre riba je pratila varalicu ali vi to niste primetili kad ste krenuli da podizete varalicu iz vode ona je naglo promenila pravac i ubrzano krenula na gore... obicno se u tom trenutku napad i desava to je poslednji voz...

Prezentacija se uglavnom svodi na igru koji recimo "macka i uzice"... ako je sve na dohvat ruke nije toliko interesantno... mada i nas mentalitet nije mnogo drugaciji jer upravo prevariti ovakvu ribu nije lako a pricinjava zadovoljstvo...

odisej

Kada me je deda učio da vučem varalicu rekao je: e sad pokušaj da joj nedaš da ti stigne varalicu,pokušaj da joj pobegneš ,dakle što češće menjaj pravac i na konju si

Gračan

Složio bih se sa EsoX-om,u pitanju je radoznalost, mnogo puta mi se dešavalo da štuja doprati varku do obale i da se posle toga okrene i ode, u pitanju su uglavnom manji primerci. Par puta sam je ispratio do mesta na kom "lebdi", i da bih zadovoljio svoju radoznalost probao sa raznim brzinama povlačenja, varkama itd., ali ništa od toga nije dalo rezultat.