Štuka na pampur

Započeo dushann, 04 Januar 2009, 22:15:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sasabosko

Meni samo nije jasno, kad se vec radi o providnim plovcima, zasto uopste kupovati to. Raznih bocica ima od providne plastike, mozes i da ih smanjis kuvanjem. U nju sipas vode koliko hoces da pluta, pricvrstis je na sistem gumicama i eto ti providnog plovka, jos sto je najbolje stuka naviknuta jer po nasim vodotocima flase stalno vidja :lol: Naravno da sam ideju dobio zbog postavljanja kedera za soma, samo to smanjis i eto smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

sona

Kao što kazes sto kupovati, naravno da ih pravimo sami u tome je i uzivanje i praviti i probati.
E sad tehnologija izrade  smiley191  smiley085  smiley067

glos

Što ja reče na prvi pomen takve improvizacije, "Ne može Daki, mora glatko zabac svaki" .
I zbog te prevelike dužine, flašice, ako se vratovi ne otope, skrate, dolazilo bi to preteranog lomatanja u svakom pogledu, tog plovka u zabacivanju, izvlačenju, baratanju na suvom.
A tek djelimično napunjena vodom bi pravila svašta. Zato vaser kugla i jeste kompaktna, okrugla i sa dva za silk ulaza. Prošnjiravanjem se stabilizira.
Jer ona se puni, vodom, u originalnoj namjeni.
Sljedeći slučaj je bombarda, koja nije kompaktna ali je zato ekstra izdužena, što opet daje stabilnost.
Ovo između nikako ne bi valjalo. U letu pri zabacivanju bi takve osmice i lupinge u sadejstvu sa kederom pravilo, da je to nedopustivo.
Sem toga ne treba ti nikakav teret u - sa plovkom nego olovo dole, da keder ne može previše da vrluda.
Zato balerine i imaju taj povećani volumen. Da ponesu to potrebno dole, olovo. Uz naravno sprečavanje kedera da zaranja.
You know, when you f up all.

sasabosko

Moje iskustvo sa stukom kaze da sto vise keder divlja, i neobicnije se ponasa radije ga napada, jer je to anomalija, okidac. Raznih plasticnih bocica ima, moze se kroz nju, moze staviti i cevcica, drvce, ma svasta. Nekad smo ko osnovci pravili plovak od kutijice iz kinder jaja, i lovili stuke. Nije bilo ni olova na sistemu, vec samo sajlica, i stoper za plovak. Dok je god keder dominantan teret mrsenja nema, jer leti prvi. Kad udari o povrsinu vode, pa pocne ko lud da pravi osmice i potapa plovak, obicno je to momenat udarca. Nikad se balerinom ne umara keder, sto mu se vise slobode da pre isprovocira stuku. Izuzetak je kad mu se mora ograniciti kretanje, zbog trave, lokvanja, prepreka u vodi smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

marina1983

Evo vam malo ideja.

sona

Hvala Marina,lepo je to kad dodje  zimsko vreme pecanje Stuke ili prolece fider,plovak tu se razvijaju ideje raznoraznih sistema,i tehnika da jednostavno ni sam ne znam sta probati na ovim nasim vodama sem oprobanih klasika sto neznaci da ni sam ne eksperimentisem zato je svaka ideja dobrodosla.  :thumbup:

Teme sličnog naslova (10)

10110

Odgovora: 20
Pregleda: 28094

3281

Odgovora: 68
Pregleda: 72342

135

Odgovora: 58
Pregleda: 45837

21961

Započeo orka


Odgovora: 10
Pregleda: 13367

31076

Odgovora: 12
Pregleda: 15429

17623

Odgovora: 22
Pregleda: 34664

12130

Odgovora: 19
Pregleda: 16739