RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Štuka

Štuka na Dunavu

(1/2) > >>

svetišaran:
Drage kolege, imao bih par pitanja, na koja biste vi, nadam se, mogli dati odgovor.

Štuku sam pecao sporadično i isključivo po barama i kanalima, na pampur, ali, nedavno sam se preorjentisao na Dunav, pa bih nakon isteka zabrane, voleo da se okušam i na toj vodi.

Da li je dubinski ribolov jedini izbor?

Gde da tražim veće komade, uz samu obalu, ili malo podalje?

Nadam se da vam ova pitanja nisu preglupa i računam na vašu pomoć.

Unapred hvala.

Zmaj Strasni:
Koliko sam imao prilike da vidim, lepe komade su hvatali na dubinu u limanima i na prelazu kamen-pesak. Gde se krtozi dosta bele ribe tu ces naci i stuku. Ako negde imas marinu onda je tamo trazi. Tu je gomila bele ribe i velike stuke koje je vrebaju. Kod nas u marini je uvek bilo ribe, ali nikad vise nego poslednje 2 godine, ali pecanje je zabranjeno pa samo gladne oci tuzno posmatraju sta sve pliva u vodi :)

svetišaran:
Hvala kolega, pa i logično je.
Još samo da prođe zabrana...

mobi dik:
što se tiče drave štuka se pojavi svakih par godina masovnije lovio sam je na klasičan dubinac sa sajlom na šaranskim mjestima.i to lijepe mame 5 i više kila.mamac šnajder . :bye:

Vladimir:
Traži mesta gde je mirnija voda, da ima granja i prepreka, na dubinac, tri štapa klasika, bacaj i bliže i dalje pa ćeš videti gde je. A možeš i na usidrenu balerinu ako je spora voda i pecaš bliže obali, tako je love u Vinči. I ako je moguće probaj da uloviš kedere tu gde pecaš, meni se ta varijanta najbolje pokazala.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju