Strune...

Započeo pikeman, 01 Avgust 2008, 13:32:24

prethodna tema - sledeća tema

Djordje Romanovic i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

NemanjaK93

Moze li preporuka za strunu cija je glavna karakteristika dalek zabacaj?
Neka je i malo slabija na cvoru i manje otporna na krzanje, samo da mogu sto dalje da izbacim dzig strimere od 2-3 grama... zanima me debljina od 0,06-0,12 mm.

Bobiska

Imas na trzistu sada stvarno dosta struna. Za daleki izbacaj potrebno je da je struna sto vise glatka. Kada to uporedjujes, dve ili vise struna (proizvodjaca) savetujem ti da kroz prste provuces strune veceg precnika i tako odaberes proizvodjaca pa tek onda od njega uzmes debljinu koja ti odgovara.
Ja od struna sto sam koristio na primer: Major Craft Dangen braid od 4 niti ili Sufix 832 stvarno izbacuju varalice dosta daleko a siguran sam da toga na trzistu ima jos. Po nekoj teoriji strune sa 8 niti dalje bacaju ali posto ti trazis bas tanku strunu mislim da ce to sve leteti bas daleko.

NemanjaK93

Hvala na pomoci. Glavni mi je problem sto strune narucujem iz Srbije a u inostranstvu sam pa nemam mogucnost da procerim na dodir. Ovde gde sam je izbor veoma los, sve je bazirano na musicarskom priboru...

Dubinko

Da li je neko kupovao Sufix 832 u Freetime. Trenutno samo tamo može da se nađe, a nešto se mislim da li je original?
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

Pedro

Ja kupio pre 2 god u capriolu 832..smece od strune
Posle toga kupio preko fejsbuka 832 od coveka koji se bavi uvozom i preprodajom i od tada samo od njega kupujem i koristim..832 mi je na svim masinicama.

Da li neko moze da uporedi 832 za americko trziste i owner kizuna iz formaxa?

hanter

Имате на купујем продајем човек из Младеновца има 832 више пута сам узимао од њега разне струне увек је било све ок.

Dubinko

Hvala. Znam za njega, ali nema trenutno 0,14. A kad će da dobije, ne znam
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

DuNo.Zemun

:help: ПОМОЋ !

Молим правог корисника струне (конца, канапа, шњура што кажу Швабе) да ми појасни за мене непознате ствари (укратко)
Поседујем врло квалитетан "стари" прибор из 70,80,90 год, никад нисам користио ове данашње конце,.. искључиво сам користио - монофиле.
Питање - да ли и колико канапи нпр 4х, или 8х упредених нити типа ПЕ, оштећују хромиране, челичне, керамичке спроводнике, шекспира, спортекса и сл. Колико оштећују ролнице, жице, шпулне на машиницама ... и дали смем да то користим без бојазни да ће ми оштетити врхунске спортрксе или неке од машина ..

Унук је купио подоста овог канапа .. и сада само у дилеми ..

нпр .. На старим изузетно квалитетним Маверима (шестице) постоје спроводници (не знам материјал) и на њима машинице Мичел 408с .. да ли ту може ТАНКА струна без бојазни да ћу зез*ути врхунска 2 штапа и две машине !!
ХВАЛА колеги који ми тачно укратко одговори .. 
Deda Dušan

Isa

Kako nešto može biti kvalitetno a može ga oštetiti konac? U čemu se ogleda taj kvalitet?

DuNo.Zemun

🔻
Proizvođači štapova DAM, Šekspir, Sporteks, Pen, ..Hardi i gotovo svi drugi su proizvodili štapove 60, 70ih, ... sa pretežno keramičkim i čeličnim (hromiranim) sprovodnicima .... !! Tada se nije koristio za pecanje DANAŠNJI KONAC, kome ja lično ne znam sastav i poreklo ..posebno mogućnost "sečenja" materijala koji imaju manju tvrdoću od "silicijuma" i drugih materijala (uzgred ću napomenuti da znam ko su Vikers, Rokvel,.. Brenel, Šor ..)
PS. Pitanje je bilo jasno kao dan .. naravno i napomena .. ne bih da ulazim u JALOVU polemiku !!
Deda Dušan

Dva vuka

Nema tebi pomoći Deda Dušane! :cheesy:
Evo ti konkretan savet ... bolje da probaš i strunu(konac) u životu, makar ti posle dužeg vremena i oštetio neki sprovodnik, nego da ne probaš. Kad umreš, biće ti svejedno što su ti sprovodnici netaknuti.  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

Drill Junkie

Ne znam koja se riba peca ali ova struna je previse debela, 0,37 mm.
Za sta?

Duno sa strunom neces pogresiti sigurno, ali vidi da koristis neku tanju.
Za ovim sigurno nemas potrebe  :no:
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Dva vuka

Da, ovo na slici je struna za ozbiljnog soma ... a on se ne peca starim Maverovim šesticama. :cheesy:
Konkretno za te šestice, struna pe 0.6-1 ih neće oštetiti, ako se peca plovak do 20 gr. Neće oštetiti ništa ni na tim Mičelima, samo ne znam kako će slagati.  :cool:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

DuNo.Zemun

Konkretno !
Jasno je meni sinko SVE, ali mi nije jasan pokušaj da po svaku cenu neko bude duhovit! Naravno svakom želim uspeha u njegovom "radu"
Ja ću umirati i pecaću MONOFILOM .. ali ovde je problem sasvim druge prirode (edukativni) - šta raditi kad dečko (unuk) poželi da strpa konac na PEEN Ekselente surfove dužine 4,50m, ..sa odgovarajućim mašinama serije Z, .. i ode sa tom opremom na Mediteran da peca "orke i ajkule" .. a još nije upecao ni jednog jedinog dentala, ili oradu ...
Uzgred .. jako se dobro sećam vremena pojavljivanja konca i tadašnjih PROMOTERA itd itd .. a kad neko poželi da sazna "više" o svom priboru - neka ode na pecanje na FLORIDU i drugde i poseti neki od servisa za najam opreme ... SVE ĆE MU BITI JASNO .. Pozdrav SVIM kolegama koji nisu u stalnoj tenziji i želji da svojim egom nekog "ujedu" ... 
 
Deda Dušan

ibanezi

 Provodnike osim možda vršnih, struna verovatno neće oštetiti. Mašinicama starim ali vrhunskim, ne verujem da će oštetiti vođice. Ali u jedno sam siguran! Mašinice koje nemaju unakrsno slaganje, a oldtajmeri, pa i oni vrhunski iz 70ih i 80ih ga uglavnom nemaju će u nekoliko izbačaja upropastiti prosečnu strunu mrseći pri skoro svakom izbačaju. Ovo je mnogo puta provereno praksi i mnogi smo na početku platili školu motajući tada vrlo skupu strunu na naše stare mašinice bez unakrsnog slaganja. Sad.... ne znam za ove najnovije, superglatke, klizeće ali naravno i skuplje strune. Da li vredi rizikovati :question: Mašinice viših klasa iz druge polovine 90ih već uglavnom imaju slaganje koje podržava strunu i tu nema rizika ni po strunu ni po mašinicu.
 Ako neko uživa u pecanju vintage priborom, onda možda i ne treba da na njega pakuje moderne stvari. Ne mogu da zamislim da neki ljubitelj oldtajmera u svog voljenog Forda iz 30ih ugradi bord kompjuter i elektropodizače.

Teme sličnog naslova (10)

9364

Odgovora: 23
Pregleda: 61473

12024

Odgovora: 33
Pregleda: 20716

32182

Odgovora: 10
Pregleda: 6831

30347

Započeo Germina


Odgovora: 61
Pregleda: 18755

20587

Odgovora: 72
Pregleda: 41747

15494

Odgovora: 10
Pregleda: 5593

12200

Odgovora: 11
Pregleda: 4224