Spiderwire strune

Započeo pikeman, 01 Decembar 2010, 22:24:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrcak

Prošle godine u ovo vrijeme pokupim na akciji 3 špule Spajdera sthealth smooth x8  i to žute 0,08 i 0,10 mm i zelenu (novo pakovanje) 0,09 mm. Nikada ih ranije nisam koristio pa da probam. Lovim isključivo bolena.
Tko živi za red, rad i disciplinu, drugi bi rekli "picajzla", prvo što treba učiniti je da preko milimetarske oznake na špuli nalijepiti naljepnicu jer ona nema veze sa životom.
Na novom pakovanju postoji oznaka PE, dok je na starom nema.
Znači milimetarska oznaka 0,09 je označena kao PE 1, realno 0,165 mm.
Oznaka 0,08 mm je nešto između PE 08 i 1, a oznaka 0,10 mm je realno špaga od 20 lb, kako i piše, znači oko 0,18 do 0,20 mm.
Sa dvije najtanje imao po 10 izlazaka na Savi i utisak je slijedeći. Na žutoj se boja malo skinula dok zelena drži postojanost. Odlična za lov na vjetru, Dobra otpornost za lov po kamenju. Iako je prilično grublja od osmonotnih Japanaca dobro se složi na špuli, dobra je na čvorovima i ne šušti po vodilicama, Za novce koliko košta sasvim u redu. Da ne znam šta bacam rekao bih dobra kopija Sufixa 832 jer su dosta slične. Sufix 832 traje dok ne ostariš i ne trune iznutra, za Spajder to ni ne očekujem.
Tko lovi bolena i traži dalek izbačaj može bez problema proći ali u "debljinama" od 0,06 do 0,09 mm.
Za novce mimo akcija ipak Sufix 832 za lov na grubljim terenima i na snagu.
U akciji je cijena za 150 metara oko 15 eura a za 300 m 22 eura.
Oni koji imaju mnogo više izlazaka mogu ocijeniti trajnost i postojanost, ja do sada ne mogu.

Grbo

Kupila mi zena danas (tj. doneo mi zec) Spiderwire dura-4 braid. Nosivost 33lb. Nikad do sad nisam koristio Spiderwire. Cini se ok ali sa druge strane ne volim da motam nesto neprovereno. Jel neko imao iskustva sa ovim strunama za dzig?

orka

Koristim stealt smoth 8x u više prečnika. Nemam većih zamerki. Korektna struna, nije preskupa i pakovanje je 150m . Grublja je od većine osmonitnih struna i otpornija na krzanje. Ne znam kakva je ta četvoronitna, ali mislim da bi mogla biti dobra za džig i teren sa preprekama i kamenjem .

Grbo

Hvala puno. I ja trosim uglavnom 8-nitne strune ali cula zena price o pecanju, skontala da treba za novu sezonu i resi da me obraduje za uskrs.

Teme sličnog naslova (10)