Rapture Dyna-Tex strune

Započeo pikeman, 19 Decembar 2012, 23:17:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Da li je neko koristio Dyna-Tex strune? smiley157

balsxa

Pletenice imaju mali prečnik, nemaju nikakvu istegljivost i skoro nikakvu memoriju. Na forumu se dosta pisalo o dobrim i lošim osobinama pletenica, kao i o tome kako razlikovati dobru od loše.

Ja sam na poklon dobio ''Dyna tex spin X4 turnament class''. Na prvi pogled, delovala je sasvim zadovoljavajuće. Pod prstima je delovala ''okruglo'' i nosivost koju sam ja izmerio, odgovarala je približno deklarisanoj, -1,5kg.

Međutim, kada sam je pripremio za rad, imao sam šta i da vidim.

Ovo je špulna veličine 3000. Odnosno ide 100/110 metara najlona 0.30.

Po mojoj proceni namotao sam oko 50 metara strune i skoro prepunio kalem. Napominjem da nisam stavljao najlon ispod, nego direktno strunu. Dobro, nije baš toliko ovalna koliko mi se na prvi pogled učinilo, ali šta je tu je.
Na terenu, zabačaji su nešto kraći nego sa najlonom, i istim štapom i varalicama koje sam bacao. Ali, struna se toliko napila vode, i toliko nabubrila da sam imao utisak da pecam sa najlonskim koncem za šivenje. Možda je bila kopija, možda sam ja nešto loše uradio. Sve u svemu ovaj brend ću da zaobilazim.
''Ni jedan čovek ne staje u istu reku dva puta. Jer, niti je to ista reka, niti je to isti čovek.''
Heraklit

vladimir022

Uzeo ovu strunu sa slike. Trazio sam tanju, al ovo je bila najtanja.Strasno.. aj uvek je struna deblja od deklarisanog, al od 100m mozda sam namotao 60-70m na spulnu od zaubera 1000 


Sent from my Redmi 4 using Tapatalk


simbadunavoplovac

Posto su Rapture i Trabucco povezani, ovde bih napisao moje iskustvo sa strunom Rapture SX8 Tournament Class.
Koristim ih vec 2 sezone i mogu reci da sam prezadovoljan sa istim. Pre svega sto se tice deklarisanih debljina deluju vrlo tacno, stvarno tanke strune. Ono sto me je iznenadilo je to da su prilicno jake za svoju relanu debljinu. Sto sr tice otpornosti na abrzaiju tu je ista kao sve ostale 8nitne strune koje sam probao, ali opet moram da naglasim iznenadjujece dobro u odnosu na debljinu (mislim na relanu debljinu struna). Okruglo su oblika! i premaz traje solidno, iskreno nema te strune koja je zadrzala taj sloj premaza posle odredjenog vremena. Izbacaj je odlican kako sa malim tako i sa tezim teretima! Krutoca, mekoca je tu negde na pola, ali ono sto je bitno da se odlicno vezuje i da nije gluva stvarno dobro "cuje". Koristio sam ovu strunu u debljini 0,12mm, 0,14mm 0,16mm i 0,18mm. Sve do jedne debljine su ispunile moja ocekivanja!
0,14mm sam uparvio sa fc SUNLINE fc 0,285mm i trabuco fc 0,285mm uz pomoc uni to uni i Alberto cvorva i predvez je svaki put pucao kod palomar cvora kojim je bila vezana kopcica na kraju predveza.
0,16mm sam upravio sa fc 0,31mm i isti slucaj sve je bilo savrseno.
Takodje bih pohvalio Trabucco FC koji je po meni odlican, ne isteze se, nije gluv i veoma otporan na krzanje!

E sada posto ih nema svuda, oz Trabucco tima su mi rekli da su to iste strune kao neke trabucco ali samo drugacije boje i drugog pakovanja! Po meni nidje veze!!!
Npr gore navedena narandzasta,crvena trabuco struna je daelko deblja u deklarisanim debljinama od ove rapture sx8 i mnogo brze gubi boju! Vidim da je izasla i neka nova trabuco neo u plavom pakovanju koja samo lici na ovu rapture sx8 ali ni one nisu istr. Ova nova trabuco je zeru deblja, pljosnatija i nema sloj premaza ili nije kao kod ove Rapture SX8.
Za 1640 tj sada 1840din za kotur od 150m mislim da je stavrno odlican odnos cene i kvalitet. Od mene topla preporuka za Raputure SX8 Chartrese Tournament class. :thumbup:

Teme sličnog naslova (10)