Boje struna

Započeo Momir, 08 Oktobar 2009, 18:36:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrjr

Ja koristim žute i fluo zelene i uopšte isključivo veoma uočljive strune,pre svega u noćnim uslovima.Meni znači puno,a za smudja tvrdim da ne smeta ni najmanje.To mogu da kažem i za štuku,a za ostale vrste neznam.Bucovu bi možda smetalo.

Barakuda021

Boju biram prema svojim potrebama, da bolje vidim. Ribi je svakako svejedno uz odgovarajuci predvez. U mom slučaju minimum 1,5-2 metra (u početku) predveza i nema problema.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk


VladimirR

Ne smeta ni bucovu  :lol:Ja kod dzigovanja smuđa, kkoristim isključivo žutu, jer je vidljiva u mraku, ali koristim i predvez od flocarbona ili monofila od skoro 1m, nekad i više, zavisi od kamena i terena u vodi.
Za štuku imam namotan zeleni PP
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

TopMix

Boja je bitna za ribolovca radi oučljivosti u odredjenim situacijama.
Boja strune ribi ne znači ništa, čak i ako dobro razlikuje boje. Kao, riba vidi strunu pa će samo iz tog razloga odustati od napada? To bi značilo da riba misli i donosi zaključke, da ne treba da dira mamac na kraju strune zato što je to opasno...
Mislim da je u lancu sistema, koji je ukomponovao ribolovac,  boja strune poslednja karika od značaja za uspešan ribolov. 

pikl cera

Da li je neko imao iskustva u lovu bucova po povrsini sa fluo zelenom strunom,da li pravi problem ili ne?

NikolaNS

Ne pravi problem ni najmanje, u subotu sam bas imao jednog kilasa na Dunavu.
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

pikemanTeme sličnog naslova (10)