Vrsta nosača mašinica/haltera (reel seat-a) - Vaš favorit i zašto?

Započeo Bozha, 19 Maj 2019, 23:12:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marina1983

Mislim da mi rece covek da je samo halter 40e + ostalo.
Malo ce da promeni fazon .
Hteo sam to da sredim za sitne pare i da ga prodam al kad mi rekose da je dobar stap i da hoce da ga otkupe i preprodaju rekoh aj neka ga da ga probam jos jednom  :cheesy:
Lako ce u oglas tako namunjen vole ga ljudi  :wink:

x-fliteNe znam koji je najbolji, samo znam da je kombinacija drvo+karbon za mene najlepsa.
Tek kad poseče i poslednje drvo, uhvati poslednju ribu i zatruje poslednju reku, beli čovek će shvatiti da ne može da jede novac.  Crveni Oblak ( poglavica Sijuksa)

marina1983


ossa

Hej, haj baš nas brige...

DDj


Mileka

Najverovatnije sam ja kriv ali da podelim neko iskustvo sa vama. Kupio sam štap Cormoran TICORA BLACK SPIN 2.74m 28-84g. Štap na ruku super a tek kada je stigao skontao sam da ima neki "plivajući" sistem za prihvat mašinice, ceo taj deo može da se pomera na štapu sve u cilju što boljeg traženja balansa što mi je delovalo super. Dobijem na poklon mašinicu Okuma Chedros CJ 8000, možda malo overkill za taj štap ali tako sam hteo. Uzmem da postavim mašinicu da namotam strunu, i dok sam motao osetim da se malo pomera mašina na nosaču, daj reko da malo pritegnem, samo sam malo nategao i izleti gornji deo nosača, pukne... Skoči mi pritisak na milion, pa nisu valjda mislili da na štap od 80g stavim mašinicu veličine 1000... Nekako sa namotavanjem armirane trake na navoj na štapu / nosača celog tog sklopa uspem da "zaglavim" taj gornji deo da se ne pomera, krenem da dotegnem donji deo kad i on pukne... Sad, imam štap koji mi se manje više sviđa a kontam da će me popravka ovoga koštati više nego što je štap koštao... Sreća opet na poklon dobijem drugi štap, Cormoran Black Bull Spin 50-100g tako da je mašinica sad na njemu a sa ovim ne znam šta da radim, jedino da kupim neku mašinicu i bandažiram je na taj štap i to je to...


Da li imate iskustava sa ovim sistemom i da li sam ja negde pogrešio?

sona

Probaj da kontaktiras MG servis za savet i cenu reparacije ili probas sam, da sa nekog polovnjaka slicnog precnika skines halter...

Mileka

Ja sve mislim da sam negde pogrešio nešto, neshvatljivo mi je da ovako mekano naprave sistem, plastika krš kvaliteta... Mogu ja ovo i ovako da ostavim, samo da sve sredim sa dvokomponentnim lepkom i biće to ok ali gadno za gledati  :sad:  Gledao sam za cene malo, teško da mi je isplati da ga radim negde...

DuNo.Zemun

Re: MILEKA
Divan primer američko kineske "snage", ..poslovne "nemoralnosti" tj. ETIČNOSTI. U grobu se obrću Vlasnici Šekspira, kada "vide" današnje "GarsijaPure sinove" .. Na našu žalost ti sjanjni primerci robe koje kupujemo često su izuzetno privlačni za oko, ali opasni po džep. Kada saberemo "divljačku" trgovačku uvozničku filozofiju u post socijalističkim zemljama ..sve postaje MNOGO JASNIJE. Bez trunke morala danas se prodaju silni proizvodi po Srbiji bez PRAVNO utvrđenog DISTRIBUTERSTVA, o servisiranju i garancijama nema zbora.
Šta nam ostaje na kraju, ..da otvorimo 6toro očiju i da se pomolimo .. !
PS. Naravno, ..ovakva situacija je u ogromnom broju zemalja na planeti .. ONI postaju sve bogatiji i bogatiji, a mi sve siromašniji, i moram da kažem - potrošački GLUPLJI !! .. ništa lično ! Pozdrav kolegama pecolovcima ! )Deda Dušan

slob

Moglo bi se ladno reći ,,Koliko para toliko muzike". Ali opet, preteraše ga bre. Neću da filosofiram kao kolega DuNo već ću reći –zbog cene samog štapa naravno da se ne isplati montaža novog haltera koja košta sigurno koliko i ovaj štap.
Opravi ga bilo kako tek da bude upotrebljiv i naravno kupi neki drugi. Za iste novce ima solidnih (ali bez štelujućeg haltera  :smiley: ).
Inače takav šetajući halter je interesantno rešenje, samo po sebi. To što je kvalitet nula je druga stvar. Možda bih se i ja upecao na takav štap. Zato je dobro što si iskustvo podelio sa nama.
I još nešto, pokušaj prvo da ga vratiš ili zameniš. Nikad se ne zna. Možda ćeš i uspeti.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

glos

Ovi novi. Simfonija. Zaključa se sam od sebe, laganim klikom, i posle toga ne mrda. Nema šanse da će sam početi od upotrebe da se odvrće. Sem toga rola ljepo legne bez da išta unutra pomjera, utisne, jer se ( ne ) dešava razvlačenje materijala, i po odvrtanju rola ne izlazi sama, već treba da se malo cima, kod jevtinih. Nego `oće i da ispadne, stoga pazite. Ko nije spreman a na vodi krene menjaža, može nastati skenjaža.
Udobna, tvrda, neklizajuća i kada je mokra, kvalitetna plastika. Karbon, kaj god.

P.S. Sa ovakvim halterom i rola manje uvijanja može da ispolji, jer joj tvrda plastika ne dozvoli.


ZOV

milanstosic

Mene užasno nervira što se stezni prstenovi prilikom zatezanja izmeste iz ose štapa pa sve deluje nesimetrično.

Što se tiče pucanja prstenova tako lako kao kod kolege, ni jedna plastika neće baš tako lako da se rascveta bez dodatnih loših okolnosti. Tu ima jedna stvar koju su verovatno predvideli... Ispod haltera se mestimično namotava krep traka pa nanosi epoksidno lepilo i navlači halter. Na tako dugom navoju zbog te njegove varijabilnosti verovatno je ostalo velikih razmaka/šupljina koji su dozvolili da plastika beži ka blanku pod uticajem navrtke i to ju je možda skršilo, pored izbora nikakve plastike i tipa navoja.

Ima još jedna stvar koju sam video od nekog američkog specijaliste za izradu custom štapova. Uvek zameša epoksid da ima mehurića i tako ga nanosi. Za razliku od svih drugih mesta ovde su vazdušni mehurići poželjni jer daju elastičnost epoksidu i celoj dršci koja treba da se zakrivljuje kao i ostatak štapa prilikom drilova. Naročito na veoma dugim drškama. Meni je logično, a i predstavlja interesantno zapažanje i detalj na koji retko ko obraća pažnju.

Teme sličnog naslova (10)