avatar_pex

Rive Feeder Long Cast

Započeo pex, 28 Januar 2017, 14:46:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pdavor

Čini mi se da je vrh tri oz Rive(4,20) jači od četiri oz Simano antaresa i speed mastera (3,96) sad ko je tu pomešao lončiće ne znam ali mislim da su Francuzi jer sa tri oz ispaljuje 100 gr kao od šale, a jedan oz je 28,349523*3 = 85,048569 gde ode onih petnaest grama od otežanja hranilice plus hrana recimo 5 gr mislim da oni nisu dobro deklarisali, a kad se stavi 4 oz(orginal sa 4,20 60-120) na Rive štap 4,20 50-90gr tad izbacuje još lakše i dalje dobije na krutosti više u vršnom delu, nije mi tu što šta jasno ali štap je dobar  samo sam poručio 4 oz orginal za njega da se nađe kad zatreba, a koliko je to u gramima ne znam izgleda da neko tu ima svoj pogled na težinu, ma manje bitno.  smiley033 a kako baca 4,20 120 gr deklasiran pa to nema veze sa onim šta taj štap može.

ibanezi

Polako ali sigurno vas zahvata varaličarski sindrom. Do pre par meseci nije na forumu postojala tema o fider štapu od preko 100e, čak i one 80 - 100 su bile retke, a sad su najaktuelnije teme Rive, Browning Sphere, Sportex, Preston, Altima...Fideraši, na..b..li ste! :lol:

dragan2006

100% si u pravu Ibanezi,svi se napalili pa pucaju keš ko takmičari ili kao da od toga žive.
Da me neko ne shvati pogrešno,nisam gadljiv na dobar štap,ako neko bude prodavao ovaj ili CC Broving polovan za 100 evropejaca neka se javi jer sam toliko spreman da se isprsim da bi uživao u hobiju.

Dva vuka

@Ibanezi                                                                                                    :smiley: Rekoh li ti ja , Matori  :cheesy: Doduše, dosad ih je IM karbon čuvao od pucanja segmenata i sreća je da su kviveri izmenjivi  :takoje: Tako da, Davore, oprezno sa tim Rive-om preko deklarisane težine ,bez obzira što ti se čini da može mnogo više  :cool: Inače , normalno je da fider blankovi idu u parabolu jer su tako koncipirani , samo zavisi kolika je ta parabola  :cool: Matori Kojot je lepo rekao da je zaljubljen , a ljubav je slepa  :cheesy: I normalno je da taj Rive daje dobar osećaj na ribi 200-300 gr , jer su tako oštri i brzi blankovi mnogo osetljiviji  :takoje: Imaju samo dve mane - skupi su i ne trpe početničke greške  :wink:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

pdavor

Dva Vuka ma ja sam samo probao par puta, ne treba meni teža hranilica od 80gr a ni vrhovi nisu baš nešto jeftini 20 eur kom kad naručuješ posebno pa rokaj .  :rolleyes:

Dva vuka

Davore , 20 evrića je bagatela , imam ja par drugara kojima je pucao CD Blu Rapid u oštrom zabačaju ili pri kačenju za prepreku i ondak se oproste od 200 evrića , a to je taj HM tip blanka  :takoje:
Vlado AC/DC , kupuj taj Speed ako je prva serija , to je  :ok: da nemam Tectru 3,6 30-100 kupio bih ga ja  :takoje:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

mihabg

Branko, ja napisah da je Rive 3.6 90 stap realan 120g . To sto ti je preostar je logicno naspram tvog BM . I nisi koristio ostrije koliko pratim. Pa i koji ce ti za Zmajevo i revire. Ovo je LC stap koncipiran da ga maskriras pod opterecenjem i za reku.Probao si ga u Irmovu sa 30g praznom hranilicom i shvatio si da moze i jace i duze od BM.
Jbt. ovde je ocigledno da Vama ostrina stapa na ruku odredjuje elasticnost u glavi.
Pa pricate vecina da ste bili varalicarci?! Pa jeste uhvatili nekad ozbiljniji dzig stap ili  musicarski blank ?
Ostar i naizgled krut ko drzalja od lopate da zabode smudja i detektuje dno , a na ribi vrssss u krivinu ...ili neku parabolu, i to ozbiljnu! 
Zato mi je nekad moram da crtam ali je tako.
Parabola je grafik kvadratne funkcije, pa to znaci da ima i zavisne koeficijente, nije samo kriva koju ostvaris na saranu od 5 kila sa meksim stapom .. moze da bude i mnogo drugacija  
Kad kazem ide u parabolu, znaci da progresivno i brzo prelazi u sledeci segment akcije i oblik je slican paraboli . Tesko je da bude idealna parabola na bilo kom stapu, ali se vrlo dobro razumemo sta znaci nase "parabola" . Dakle, kao sto rekoh bezi se sa hrandzom od 60 i besnim  malim sljivkom u parabolicnu pricu ;)
Pricam za 3.6, ne za 4.2 ... Ista serija, veze nemaju jedan sa drugim sem boje, drske, haltera  i tananog blanka .
4.2 je zver , ovaj nema bas takvu izrazenu moc... kao sto rekoh, sakrivena...

Ako ne treba da se pise o skupim stapovima, recite
Ne mora...

no names

Totalno smo pogubljeni bez tebe, da te nema ništa znali nebi.Ja od danas ribolov delim na ribolov pre upoznavanja Mihe i ribolov posle upoznavanja Mihe     :lol:
Nema parabole sa tim štapom na šljivaru od 200 grama.( tačka  :lol:)
Nekoliko Vas ima taj štap pa ako svi kažu vlasnici da je paraboličan sa ribom i hranilicom gde ukupna težina ne prelazi 360gr evo i ja ću napisati da je paraboličan....verovatno i jeste ali ne tako.  :smiley:
Još jednom ću napisati...taj štap je savršenstvo kako po dizajnu tako i po karakteristikama i meni se jako svidja i odličan je stvarno štap. Perfekcija iskreno.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

vradojicic

Mora, mora. Ne o skupim nego o vrhunskim po karakteristikama a oni su obicno skupi.
Tezim i opremu na bajsu da imam vrhunsku, tako i za stapove.
Varalicari teze top varalicarskim, feederasi top federima, kao plovkaros zelim top bolonjeze... Svako.u svojoj feli a neko u vise.
Meni feeder sporedna stvar pa ne jurim top nego sto vise za manje kinte a to ima i prednosti i mane.
A ne svidja se svima isti, kao i za zene i ostale stvari u zivotu. Pogledi su nam razliciti ali treba postovati drugacija misljenja i nesporni kvalitet.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

mihabg


Parabole...
Da sad kazem "tacka"?
Moze neki zarez?

no names

Matematički gledano svaka kriva je parabola. Ribalovački gledano svaki štap opterećen ide u parabolu, samo je razlika u sili koja napregne štap da bi došao do parabole odnosno da bi došao u D. Rive LC je skoro pa čisti A i sa ribom od 200gr ne može da ode u D jer je to previše lagano opterećenje za snagu koju poseduje. Još prostijim rečima..što mekaniji štap lakše se savija i lakše dolazi do parabole. Taj štap je sve sem mekan štap. Opšte prihvaćeni ribolovački nazivi i termini se razlikuju od matematičkih pa kad se kaže "ide u parabolu" tačno se zna na čega se misli ili kad se kaže progresivan, glindžav, oštar itd. Ono što je sigurno je da si malo precenio da taj štap (ribolovački gledano) ide u parabolu na ribi od 200-300 grama, a ide verovatno na mnogo,mnogo većem opterećenju od tog navedenog.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

vradojicic

Pa njegov model mozda ide, ne prica covek napamet, ipak on ima taj stap a kroz ruke su mu prosle desetine feeder stapova pa znam da zna sta prica. Licno, posle njegovih i Pexovih preporuka za stapove, iste modele ne moram ni da pogledam.
I sam Miha kaze da su model koji Zagar testira i koji on ima nebo i zemlja...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pex

Eto ja malo pecao na LC 3,90 70-gramac, 3,90 120-gramac i 4,20 90- gramac.
Svaki od ovih u uslovima koji su prilagodjeni nameni, posle uhvacene ribe ide u parabolu. U ultra brzoj Savi kod Samca sa 120 grama hranilicom. Kad je krenuo klen od 400 grama u punom toku, stap se savijao prilicno i amortizovao udare. Da u parabolu zato sto je ceo isao u savijanje. U donjem delu jedva primetno ali i sredina i vrh prilicno u begovima ribe. Parabola je kada ceo blank nesto radi a ne 2/3 apsolutno kruto bez ikakvog savijanja i samo gore radi. Imao i takav feeder. E sada da ga savija skroz do drske potpuno ne jer he to heavy feeder ali u udarima na jakoj vodi da i do polovine i donji deo se malo otkloni.
Eto imam te stapove i pecam na njih i eto tako se ponasaju.
Na druzenju u M Mitrovici su imali da vide vrhunski saranski parabolik koji je nevidjeno ostar i jak ali pri oprterecenju se savija iz drske. Kvalitet vrh a cena ne buh pominjao. Tehnologija je uspela da napravi czdnu stvar. Ostri stapovi a mogu da amortizuju begove
Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

no names

Pex hvala na pojašnjenju  smiley033
Meni iz tvog objašnjenja je potpuno jasno sve. Klen od 600 sa hranilicom od 120 u turbulentnoj vodi sa 70gr tb štapom je znatno više od Mihinog šljivara od 200gr i hranilice od 60gr na štapu od 90gr....da bi bio i donji deo blanka upotrebljen potrebna je veća sila naprezanja. O tome i govorim..ali neki uporno od drveta ne vide šumu. Pex hvala još jednom na objašnjenju smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

pex

Na zalost 70-gramac ne moze da baci 120 grama hranilicu plus hranu.
U pitanju je bio 120-gramac i klen od 400 a ne 600 grama. Znaci ukupno cca 520 grama u ultra brzoj vodi na 50 metara je radilo 120-gramcu ono sto sam napisao.
Pozdrav
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe