avatar_pex

Rive Feeder Long Cast

Započeo pex, 28 Januar 2017, 14:46:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

laki22

nisam te pex dobro pitao, koje tezine bacanja bi ga ti deklarisao?

pex

Idealno bi bilo od 30 grama do 60 grama ukupne tezine.

Pozdrav!

Spojene poruke: 17 Januar 2018, 20:12:30

Ipak jeste progresivan zar ne?Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Grof1204

Jel ti stigao ovaj novi 3,9m medium Pex?
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pex

Napisao sam nije jos stigao, a narucen i ceka se. Cak sta vise dva, jedan za mene a jedan za...

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Grof1204

Bacaj utiske obavezno posle probe, taj i meni nesto simpatican hehe
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pex

Normalno, posle proba i testova sve cemo da turimo na forum.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

dragan2006

Sve sam očekivao da vidim ali Grofa i Duleta sa M štapovima nisam mogao ni da zamislim! :tongue: :lol: smiley033

pex

Mora edukacija.
heheeheheheeheheheeheh

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Grof1204

Dragane pocinju ledja da bole mora da se trazi nesto finije hehehe...salim se, pa veci deo prosle godine sam pecao 100-gramcem, jer je takva godina bila.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

dragan2006

Ma naravno, mora malo da se šalimo, pozdrav drugari! smiley033

Ad fines

Imam i ja par situacija u godini kada mi treba laksi komplet, hranilice 50-80g. To sam pokrivao do sada DG 100 gramcem i Trabucco Sygnum 120g. To su letnja pecanja na Savi kad uspori, pecanja na Savi po visokoj vodi u samoj obali, Drina u nekim situacijama i, mada sam bio samo jednom, bila bi to i Tisa koju planiram malo vise da izgustiram ako se bude moglo ove godine. To bi bilo nekih mozda plafon 10ak ribolova godisnje koje mi realno zavrsi Trabucco koji je osetljiv (oko 240g tezine) i na njemu mi je 0.18 namotan na Okumu VS40. Komplet koji daje uzivanje, a moze i da baca jace hranilice po potrebi. Od tih 10ak ribolova ovaj Rive 3.9 light bi mi mozda pokrio 2-4 pecanja, a posto nisam ljubitelj gomilanja pribora po svaku cenu, ostace samo razmisljanje naglas o kakvoj se perverziji radi kada se na tom stapu nadje mrena ili plotica od 2kg.
S druge strane, imam situacju koju ne mogu da pokrijem ni jednim stapom od ovih koje imam. Ta situacija mi se ponavlja iz godine u godinu a radi se o dalekim izbacajima hranilica 50-70g kada se peca na velikim a bas sporim rekama. Heavy stapovima koje imam ne mogu da dostignem daljine koje zelim sa laksim hranilicam. Kada kazem laksim, mislim na to da su lake za te stapove. Neka letosnja pecanja su mi davala ribu na najjacim zabacajima, i to kada sam na kraju stavljao obicna olova od 100g i dostizao daljine koje sam hteo. Vodim se mislju da bi mi trebao stap  LC 4.2 neke tezine bacanja oko realnih 100-110g. Bacio sam oko na Rive 4.2 medium. Da li su moja ocekivanja realna kada se nadam da ce rocket hranilicu od 60g sa jos 20g hrane moci da baci preko 70m?  Pitanje je za Pexa, kome se i zahvaljujem na odgovoru za tezine stapova.

pex

Rive 4,20m Medium baca to sto ti hoces sa najlonom 0,22mm (pravih) i Soccorom koga ti imas na najmanje 80m sa lakocom.
Sa mojim Ultegrama 5500 Ci4 i sa Basiama i mnogo dalje.
Valjda ce se i pdavor javiti da ti kaze koliko baca njegov medium sa Basia-om da ne bude da ja lazem.
Inace te daljine i meni trebaju jer cesto lovim na Tisi u tim uslovima i tu mi idu i Altima 150-gramac i Maver Diamond 140-gramac ali naravno prepravljeni jer se lovi deverika pa trebaju "pitomiji" stapovi, a oni isto to mogu da urade do nekih 80m.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

no names

Uskoro bi trebalo da stigne štap Garbolino essencial distanc 100gr koji bi trebalo da bude možda upravo ono što ti treba. Jedan od modela je 3,9 sa prolungom koja ga produžava na 4,2m. Daren Cox osvoji feeder master ligu sa tim štapom pecajući deverike na distanci od oko 100m. Koliko sam čuo od ljudi koji ga poseduju kažu da je prava dalekometna haubica.  smiley033

Ja sam sa Davorovim štapom na Oazi u Gložanu kada smo pecali bacio lagano na nekih 70,80m metod hranilicu od ja mislim 35gr praznu. Baca fantastično  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

pex

Ma ima jos toga Preston Dutch Master je isto izuzetan bacac a cuva ribu, narocito moj opet prepravljen, ali sa Rive-om ni jedan.
Jedino sto je malo brzi pa moze biti problema sa velikim deverikama na male udice, doduse pecao sam ih na brzoj Savi pa nije bilo ali eto mozda kod nekoga bude problema, ali ima i guma, ako bas treba a ne zeli se vise stapova.
Mada sa malo paznje sve moze ja sam Na saransku Daiwa Infiniti 13ft 3 3/4 lbs i method tehnikom, udica Gamakatsu method br 10 uhvatio mog najveceg sarana u zivotu od 17,3 kg. Udica izuzetno tanka  a stap izuzetno brz i ostar i grub, ali zato je tu kocnica od stare dobre Tournament S5500T.

Eto tako i Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

pdavor

Ad fines nemoj misliti da nešto foliram ili preuveličavam Rive medium 90gr (mislim da je mnogo jači od deklarisane težine  90gr) sa Basiom 45 qdx 60 gr metod hranilicu ili Milanov HIT LC iste težine baci na 100 metara iz zezanja sa najlonom shimano tehnimum 0,22 nisam merio izgleda deblji. Bolji je Rive 120 gr za daleki zabačaj i ima ga Pex i jednog Prestona(ubica) prepravljenog koji su prave haubice, a lepi i kvalitetno napravljeni štapovi. Branko je probao na Oazi to što je napisao istina je pa ti vidi šta ti treba, uglavnom tu greške nema samo šta ti se svidi, ja svoja dva mediuma sa Basiama ne pomišljam ds menjam jer iskreno ne treba mi bolje mogu skoro sve da pokriju. Za kanale i nešto laganije Rive 30-70 a stiže 50-90 dužine 3,9  :takoje: sa dva tp 4000 fa i fb bit će solidni kompleti .  :bye:

Spojene poruke: 18 Januar 2018, 10:54:24

Evo napisa Pex kako se štap zove ,mislio sam na Prestona. Mnogo dobar . smiley033