avatar_Imre

Picker štapovi

Započeo Imre, 02 Januar 2011, 14:53:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

žex.rašeta

Za sve one koji sumnjaju ove kraće feeder štapove , naizgled krhke i slabe evo snimak kreš testa....ko drugi nego Ruje.... :wink:

Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

Pera kojot


Posedujem gore već pominjane Formax Magna picker štapove u dužini od 2.70m s kojima sam više nego zadovoljan. Prvo cena im je bila više nego povoljna a pecanje ovim štapovima je pravo zadovoljstvo, npr. pecanje iz čamca u Dubovcu gde babuška zna jako dobro da radi a i primerci iste mogu da budu baš krupni.

koleq3

kolko si platio? skoro kupio jel imaju mozda jos uvek? nasao moram ubuduce da prvo pretrazim pa onda ask :) ovo je drugi put da mi se desilo :D znaci ta gore pitanja ne vaze :) evo novo za vlasnika posto na njima ne pise gramaza

a ovo mi je odlisno sto pise u opisu na formax sajtu

Dizajniran je za lakše varijante šaranskog ribolova i situacije kada su potrebni daleki izbačaji. :DDDD

Pera kojot

Ne pise gramaza a ja se nisam usudjivao da bacam vece hranilice od 30g + hrana (vrlo retko), sto mislim da mu je i gornja granica. Obicno sam koristio feeder hranilice od 10-15g. Kupljeni su pre jedno 3-4 godine i placeni oko 2500 hiljade po komadu. Pozzz.

srxa

Citat: zex.raseta poslato 28 Januar 2013, 20:10:48
Za sve one koji sumnjaju ove kraće feeder štapove , naizgled krhke i slabe evo snimak kreš testa....ko drugi nego Ruje.... :wink:Ovo nije kreš test, nisu slomili štap na kraju... :cheesy:

knezevic76

Jedno pitanje, nameračio sam se ove sezone malo na fider, ali bih pecao na kanalima, stajaćicama i vrlo sporotekućim vodama, ponegde i malo zatravljenim.Širina kanala je do 30m, dubine do 3m, pecao bih ribu do kilo uglavnom.

Prelistavajići forum došao sam do zaključka da bi mi Picker vršio posao ili grešim!?
koja dužina i t.b. bi zadovoljila ove zahteve?
"Neki bi voleli da voze sporije,ali,na žalost,više ne mogu"-Duško Radović

Slavic.Blood

Picker bi bio taman ili fider od 330 mada i 360 nije predugačko. Što se tiče težine bacanja neki light ili medium fider, gornja granica 80gr. E sad prema tome koliko novca misliš da daš i kako ti koji štap legne, tako izaberi.  :wink:
Ponekad provedem po celu noć u polu mraku, 'mesto da negde ločem!
Najlon, osmeh, olovo, udica nameštam pecaljke biće dubinac ubica!

batapele

a koja je razlika izmedju feder-mec i Picker štapova'?

laki22

pickeri su do 3m, uglavnom 2.7 i 3m a fideri su preko 3m... i pickeri imaju uglavnom "malu" tezinu bacanja, do 40-50 gr

batapele


nikolica


kidalica

Da li je neko imao iskustva sa ovim stapicem  :eek: ako moze da nam kaze svoje misljenje i iskustvo  smiley033


Shimano Vengeance Winkle Picker 270

Picker štap dužine 270 cm, transportna dužina 115 cm, delova 3 + 2 vrha, težina bacanja 40 gr max, težina štapa 135 gr, materijal XT30 carbon+Geofibre, Shimano Hardlite sprovodnici 17 komada.

batapele

Nikolica pa ovo bre extra stap (bar na slici ) koliko ja vidim  !!  Za 1800 din. neverujem???? meni se dopada ! Nemam iskustva sa piker stapovima !! Da li moze hranilica na njemu ili iskljucivo na plovak ? vidim do 30 gr bacanje ima!

RiSb0

batapele - samo malo prelistaj o picker štapovima, i tehnici pecanja sa njima pre postavljanja takvih pitanja...

batapele

Koliko ja vidim nisam jedini koji je pitao za hranilicu !! Ako nepoznajem picker tehniku i stapove valjda cu je ovde upoznati na ovu temu ????  Treba da kupim literaturu ili da odem na forum'?