Picker štapovi

Započeo Imre, 02 Januar 2011, 14:53:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Linux

Koliko košta?  Ne vidim taj model na sajtu Enter Fishing.  Malo me brine to do 50 gr, voleo bi da bude do 25 maksimalno 35 gr.
Treba mi baš fin piker za Kovilj, Kucuru i Kanal DTD.

dragan2006

Citat: Linux poslato 05 April 2017, 19:41:00
- Kakva su vam iskustva sa naručivanjem iz Karpmanije? Da li dobro upakuju štap prilikom slanja ili je bolje otići lično?
Koliko znam oni većinu prodaje obave online tako da verujem da imaju dovoljno iskustva da ti isporuče štap :wink:

laki22

Ti ga bas utanji... ja ne znam da li sam vidjao bas tako light pickere. Ja sa trabukom pecam sad kup pa proceni...

Linux

Imamo brat i ja dosta štapova za razne tehnike pecanja, a treba nam baš tako osetljiv kao taj Garbolino sa vrhovima 1/4,1/2 i 3/4oz-a. Verovatno bi samo taj najslabiji vrh koristili.

dragan2006

Imam ja Kormoranov Troutpicker koji je do 30 gr. max.Sa najosetljivijim vrhom jedva 10 gr hranilicu izbacuje,pogotovo ako je malo veće zapremine.Vrhunska je to igračka, naročito sa babama na Mikici.Tamo je i šarko od 4-5 kg izašao napolje :tongue:
Pecao sam i na Tamišu sa njim ali je to već napor,stvoren je za bare :takoje:

Linux

To je lepo pročitati, tako nešto se traži ako ne bude Garbolino Precision.

dragan2006

Teško ćeš naći kao ovaj moj, pazario sam ga pre 5 godina u Formaxu...verujem da se odavno ne pravi.Možda negde naletiš na polovan.


marina1983

Malo testa za one koji sumljaju koliko može.

Grof1204

Jos samo da kaze ko ga snabdeva stapovima pa cu mu poverovati  :)
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

dragan2006

Ovaj tip je mega car, koja budaletina... ne mogu da verujem :eek: :lol:

pex

Od sada samo pickeri, ostalo na dobos.
Neverovatno ali eto nije montaza.
Sta karbon moze da izdrzi to je nevidjeno a nekad pukne bezveze, eeeeej muko moja.
Bacio 40-gramac pola kile i ne puce a ne bi me cudilo da za tri pecanja pukne na hranilici od 50 grama.
Doduse meni nije pucalo nikad (sem kad sam bio konj), ali gledao sam kako puca bas bezveze, qrc ce ga znati zasto.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

slob

Citat: marina1983 poslato 16 Januar 2018, 00:31:30
Malo testa za one koji sumnjaju koliko može.
Štapovi, ukoliko nisu neki škart, zaista mogu da izdrže znatno više nego što je na njima napisano. Koliko više, zavisi od slučaja do slučaja, zavisno od toga koliku rezervu, kod označavanja, proizvođač smatra da je racionalno usvojiti. Ta rezerva se razlikuje od jednog do drugog proizvođača kao i od jedne do druge serije istog proizvođača (npr. zavisno od količine karbona visokog modula). Sklon sam da verujem da već legendarno "netačno" označavanje proizilazi baš iz ovih razloga, pa ribolovcima ne preostaje ništa drugo nego proba štapova u praksi dok im oznake služe samo kao  nekakva gruba orijentacija.
Mada, valja ipak ispoštovati ono što je napisano.
Ono što se lepo vidi na video klipu je da testbaja zna da baca teške terete. Koristi potpuno elastični kapacitet štapa, a još hvata i zalet uz naglo stopiranje. Školski primer kako to treba da se radi.
Ono što se ne vidi je; koliko fiberglasa ima u ovim štapovima, tj ne verujem da bi se isto proveli štapovi sa većom količinom HM karbona.
A zašto štapovi pucaju? Ili su načeti u proizvodnji, ili u transportu ili od strane ribolovca. Ili kod nepravilnog rukovanja, prilikom zabačaja i prihvatanja, da ne davim, zna se .
A bogami postoje i štapovi sa kojima mora superpažljivo postupati, koji ne podnose ni najmanje grubosti

Treba savladati prirodno prisutan strah od loma, koji postoji kod gotovo svakog ribolovca, pa se može videti da velika većina štapova glatko trpi maksimalni zabačaj sa teretom TBmax. A kao što se vidi neki to mogu i znatno, znatno više.
Ali što reče pex, nekad pukne bez veze. Pa ustvari nikada nije bez veze. Pitanje je da li su štapovi iz testa, zbog enormnog silovanja, već malo načeti i ne bih se začudio da kod sledećeg npr. dvadesetog zabačaja sa 30gr ne puknu "bez veze".

Iz tih razloga ja zazirem od kupovine polovnih štapova. Mada i kod novog može da ti se zalomi, ako si baksuz. Jedino što kod novog imaš ipak neke šanse na reklamaciji.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

žex.rašeta

Kod kupovine štapa JA lično 'istresem' onaj izloženi i odlučujem o kupovini. Zatim tražim da mi donesu iz magacina isti štap koji nije u polici, stresan i istresan, sklapan 100 puta i čukan o inventar prodavnice. :takoje: . Izvadim ga iz 'gaća' ( čitaj platnene futrole ) i pregledam....ako je OK -plaćam.
Po meni je najveći problem transport koji je najveći uzrok loma odn.oštećenja štapova. Picker ( Maver Powerlite ) nosim u tvrdoj tubi koja košta kao jedan njegov rez.vrh.!!!
Pisao sam da tvrde futrole nisu skupe nego je skupo dokupljivanje vrhova, nedaj Bože srednjih ili drugih delova.
Razmislite o tome  :takoje:.   :bye:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

mikislav123

Postovanje,interesuje me dali neko poseduje stap ET alfa picker 3,00 m 5-30 gr. I kakva su iskustva? Interesuje me prvenstveno za jezerski robolov bele ribe,Indikacija udaraca,osetljivost vrhova,sama tezina stpa itd,konkretn tezina hranilica... Pozdrav

Raskoljnikov Jr.

Meni ovo deluje preteško. Čak 230 grama, a samo 3 metra.

Do nedavno sam fiderisao sa Avatarom 3,30. Njegova težina je tu oko 230 gr. Za 3,30 je ta težina taman tu na granici ikakvog uživanja.
Sad sam uzeo Benzara 3,60. Mislim da mu je težina 169gr ili tu negde.

Picker štap ne sme biti pretežak. Nema smisla