avatar_Ad fines

Moj feeder štap za reku - prilagoditi štap svojim potrebama...

Započeo Ad fines, 07 April 2017, 23:52:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sax

Dule,na drugoj slici od gore,jel tako treba da stoji ili jos manje da je povijen vrh,zbog indikacije pitam jer mi i to deluje napregnuto pa da znam zbog sebe.
Na poslednjoj i pretposlednjoj mi izgleda bas kako treba.

Ad fines

Zaboravih da dodam da sam stavljao hranu u hranilice, tako da su tezine vece od gore napisanih, kao i otpor.

Stap mi se dopada, moze da baca hranilice od 100-120g na 50ak metara. Pravi MH stap, ostrih vrhova a finog blanka. E da, vrsni provodnik je manjeg promera nego ostali provodnici. Na drugom skracenom vrhu ce biti veceg. Hocu da sa manjim vrsnim provodnikom sprecim ulazak trave i sl, tj da tu bude granica.  Inace 2 skracena vrha su skoro ista, iste debljine i snage.

Evo i slika kako se ponasa pri brzom vadjenju hranilice od 120g
Inace, model ce se zvati Sava, dolazi sa 3 karbonska vrha, 2 kraca i jednim duzim. Dugacak je 3.9m, (sa duzim vrhom 4m) tezine bacanja od 80-130g. Kratki vrhovi se preporucuju za ribolov na rekama, dok je duzi vrh namenjen za sporije reke i jezera, za neke srednje distance od 40-60 metara. Tezina stapa je nesto manja od 250g. Stap je fine akcije i iako je osmisljen za lov mrene,  posebno se preporucuje za recni ribolov plotice, sljivara i deverike malim i tankim udicama.  Od opreme posebno naglasavamo Fuji halter koji se navrce odozgo, Fuji gumenu kapu protiv proklizavanja kada se peca na kamenu, kao i Fuji alconite provodnike (trenutno nema sve, ali ce imati  :rolleyes: )    :lol: :rolleyes:

Sax,  na slici je hranilica kod mene, na obali  :lol:, nije u vodi   Na poslednjoj slici je hranilica u vodi, i stoji odlicno, mada iz tog ugla deluje kao da nije. Evo ta ista situacija, samo iz drugog ugla. Mada ovde voda nije mnogo jaka, tako da ce na pravoj vodi da stoji taman kako treba  :rolleyes:
Evo i ova slika, da vidite da stap ima duse, kako radi na velikoj hranilici od 115g
Spojene poruke: 08 April 2017, 16:46:05

sa hranom naravno

Spojene poruke: 08 April 2017, 16:48:35

i da dodam, koristio sam masinicu koju inace koristim, gorilu 0.20 sa sokom od strune 0.07. Standardno sve kao i uvek kada pecam

Sax

E pa ti si lud brate... :lol: :bye:
Slikaš vrh dok je hranilica na obali i pišeš ispitivanja i detalje.,..... :lol: :lol:

Ad fines


Grof1204

Posto me je okolina zarazila svojim perfekcionistickim pogledom na opremu koju imaju, kao i teznjom da poboljsaju performanse istih, resih  i sam da se okusam.
Na svom team feeder specialu 3,9,170g, promenio sam prvi sprovodnik fuji-em 40, a prvobitni koji je stigao na stapu pomerio na drugo mesto i tako sve do petog.
Rezultat je dalji zabacaj za bar 20%, onda manje akumulirane sopstvene snage u zabacaj sto sam ja u startu i zeleo postici, buduci da se bacaju teski tereti, daleko i cesto.
Takodje promenjen je vrsni, koji trpi puno zbog cvora soka..Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pex

Posto sam istestirao Garbolino Altimu propisno, malo sam je doradio kako je trebala i da bude u originalu uradjena.
Slike sam postavio u temu o njoj

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe