Preporuka za takmičarac

Započeo stefan93, 22 Novembar 2009, 22:51:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

ugizamrnje

Colmic Folgore XS 5m, štap u koji sam se zaljubio čim sam ga uhvatio u ruke, već 4 i po godine me ne izdaje izvadio je 1500-2000 riba.
Savršeno balansiran dosta doprinosi metalan čep pri dnu, vrh koji nosi i najjače kontre i povelike ribe a oseća peševe i kauglere. Što se tiče jačine ovo somče sa profilne je bez problema izvadio, platio sam ga oko 60e-70e u lokalnoj radnji vredi ako ne i duplo, svaka preporuka!

Dubinko

Da li neko ko je pecao tamičarcem od 9m može da prenese utiske?
Ja preko osmice nikad nisam išao i sa osmicom nemam nekih problema. Koristim meredova od . Razmišljam da probam 9m, naravno mora da bude nešto vrhunski
Najžalije mi je što će moja žena, kada ja umrem, da prodaje pribor za pecanje po ceni kojliko sam joj rekao da sam platio!

skvrl

Čisto da pomenem, danas sam išao da kupim sinovom drugaru koji ponekad s nama peca 5m takmičarac u Formax i Avatar pole 5m, 3000 dinara, me zaista prijatno iznenadio, uzeh to, dosta sam ga drmusao, deluje odlično. Oko 170g težak ali baš lepo leži u ruci za razliku od recimo Thunder pole koji je i malo skuplji. Deluje baš snažno. Kome treba jeftin štap 5m - zaista dobra kupovina. Bez obzira na cenu, jednostavno dobar.

mrcak

Velika je razlika između osmica i devetki. Od osmica koristim Shimano technium TE 2 (268 grama) i TE 3 (315 grama). Devetka je više od 25 godina stari Milo Relix (410 grama) i ništa mu ne nedostaje. Ta serija je relativno mekana pa je još uvijek u svim komadima dok su dosta novijih serija tvrđi pa često pucaju na drugom dijelu od vrha. Najveća ulovljena riba na taj štap je bio amur od 3.750 grama.
Sve zavisi na kojim vodama loviš. Osmice su neuporedivo komfornije i kad baš ne moram ne lovim sa devetkom.
Vrhunske devetke su uvijek bile a i sada su skupe. Za vrhunske štapove nekad je bilo pravilo 100 maraka metar (Daiwa Amorpheus Z ili W serija). Danas su ipak jeftiniji ali da bi s devetkom uživao i ribolovu to znatno košta. Nema velikih razlika između solidnih i odličnih petica i šestica ali sve duže od toga traži mnogo više novca.
Ako si natjecatelj, ok ali ako ti treba samo za rekreaciju, ostani na osmici ili kupi baš dobru devetku. Svakako lakšu od 450 grama i to bolje malo mekšu nego tvrdu i krutu. Na njima drugi segmenti često pucaju unatoč korištenju meredova od 4 metra i dužeg.