avatar_jamal

Greys Prodigy Barbel

Započeo jamal, 30 Decembar 2009, 04:33:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jamal

Do skoro sam pecao mrenu feederima dok nije se pojavila potreba da za istu imam neki stap sa malo tvrdjim vrhom! U isto vreme ponekad odem na dubinjaka na smudja, stuku a i sarana a  nisam imao stapove za to!
Sve u svemu recimo da sam trazio neki univerzalac koji bi bio ne prejak a ne i preslab, ono sto se kaze all rounder (balkanska ekonomicnost) koji bi mogo posluziti za sve navedene vrste ribolova!
Prvo sam gledao neke sarance od 2lb mada sam od njih brzo odustao zbog transportne duzine a i ne neke bog zna kakve ponude!
Kasnije neke Daiwe i Shimano specimen stapove kojima nisam bio odusevljen jer vec sam imao lose iskustvo da nemaju delove za stapove koje vise ne proizvode a i vecina ih je bila dvodelna!
Malo po forumima malo po katalozima nadjoh Greysa!
Trodelni stap 3,60m akcije 1,75 lb  sa dva vrsna dela! Jedan sa tri izmenjiva vrha (isto kao i feeder) i jedan tvrdi vrh sto bi rekli Englezi avon i uz sve to dozivotna garancija!
Kad sam ih dobio bio sam odusevljen koliko su tanki i brzi! Prelepo su uradjeni tako da i nalepnica na dnu stapa na kojoj kaze made in China nije mogla da mi pokvari uzitak!
Crni blank sa Fuji nosacem masinice i poprilicno gustim provodnicima (11-12komada) pomalo podseca na neki duzi varalicarac ili jaci mec!
Ne bi mu smetalo ni da bacite varalicu ili neki tezi wegler njime
Sa izmenjivim vrhovima su za belu dusu dali a sa tvrdim moze se hvatati skoro sve!
Pravi all rounder!
Ako je na vasem meniju mrena, klen, saran, smudj, stuka, deverika, babuska, skobalj dr i hocete da pecate na hranilicu, tesko, kedera, plovak ma i na varalicu ako treba ovo je stap za sve! Mozda ne bas za ogromne ribe ali za neki uobicajeni ribolov su odlicni!
Naravno ne mislim bacati varalicu njime i plovak ceo dan ali ako se nadjete na vodi i smeta vam neka stukica okolo ili koji klen i mrena sa bacaju u brzaku moze te ih ladno skinuti Greys-om!
Jacina stapova bi se  mogla  porediti sa nekim heavy feeder stapom - bacanja preko 110gr!

Ceo koncept je odlicno uradjen pa tako ako ste u nedoumici i kupujete neki feeder stap ili all rounder ovo je stap koji vas nece ostaviti ravnodusnim!
:ok: :ok: :ok:

Testirani.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

STUKOLOVAC

deluje fino...koliko je  smiley133?

jamal

moze se naci za nekih 100 funti komad!
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

STUKOLOVAC

brate,nije mnogo za takav stap i sve sto uz njega ide!  :ok: