Garbolino Essential Feel&Bait

Započeo no names, 03 Januar 2021, 14:36:16

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

no names

Essential serija štapova je upotpunjena sa još jednim modelom specifične namene. Kako naslov kaže Garbolino Essential Feel&Bait je novo ime u seriji. Štap prevashodno namenjen početnom prihranjivanju i nekim drugim vidovima ribolova. Moram napomenuti da ovo nije feeder štap i ako mu u nazivu stoji prefiks "feeder" (nema izmenjive vrhove).Dužina 11'6ft (3,5m)
Dve sekcije
Casting weight 150gr
Detekction 100gr
Izradjen od IM karbonaŠtap je opremljen Sea Guide provodnicima velikog promera poredjanim u Fuji konceptu gde je 7 karika na gornjem segmentu uključujući i vršnu kariku istog profila. Koncept koji se pokazao izuzetnim kod postizanja velikih distanci.

Prva karika velikog profila (nisam merio ali mislim da je fi30) je odmaknuta 93cm mereno od sredine haltera (stope mašinice). Koncept koji možemo videti i kod šaranskih spod štapova.

Feel&Bait ima ukupno 8 karika, 3 dvostopalne, 4 jednostopalne i vršnu takozvanu "ne mrseću"Ono što će se posebno dopasti ribolovcima koji preferiraju long distanc zabačaje je dužina drške koja iznosi 65cm mereno od vrha haltera.

Drška je uradjena u kombinaciji dve različite plute i eva pene.
Spoj je....hmmm ajde da kažem "imitacija" trna i na fotografiji možete videti o kakvoj debljini blanka se radi i predpostaviti možete i koliko je jak štap.


Na žalost još uvek nisam izašao na vodu da ga testiram u realnim uslovima. U planu je da napravim jedan kratki snimak i da vas malo bliže upoznam sa mogućnostima. Ono što mogu da vam kažem.....ovo je ozbiljno jak štap, akcije ultra fast za kakvom žude smudjaroši džigeraši. Brz oporavak blanka, jako, kruto i podredjeno izbacivanju teških tereta kao i za ribolov u extremnim uslovima gde je na silu potrebno isčupati ribu iz krša. Inače štap je konstruisao brend menadžer Garbolina Daren Cox za potrebe prihranjivanja na velikim daljinama i sam akcija štapa je podredjena tome. Dovoljno jak i za najveće terete, dovoljno krut za "kipovanje" hranilice jednim potezom bez takozvanih "duplih kontri", izuzetno dobro odradjen raspored karika, profil, dužina drške kao i halter koji se zavrće od dole. Težina štapa je 373gr što nije previše kako se čini na prvu, ipak je ovo štap za prihranjivanje i mora da ima "mesa". Balans....dobar kao i kod svih Garbo štapova.To je to za neko početno upoznavanje, dužan sam vam snimak i to ću verujem uskoro i odraditi.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Veliki89

Pre 3-4 meseca uzeh ovaj stap za hranjenje. Boga mi stap kida...i čvorove,kopce otvara  :lol: :rolleyes:
Fan sam ozbiljnog hranjenja velikim kaveznom hranilicama, 5x7cm. Ovaj štap odradjuje zabacaje sa teretima od 200-300gr kao od šale.

Na stap stavio shimano titanos masinicu i strunu 0.24, čak razmisljah i o rukavicama. Jedina da kazem mana je(za nekog prednost) je sto je dvodelac u pitanju pa je potreba futrola od min 190cm.

Teme sličnog naslova (10)