Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

andricbranislav

Niko nije rekao da su Formax štapovi krš, zašto pričaš gluposti...
Ja sam rekao da je po meni bolji...
Lepše leži u ruci, Fudži držač mašinice, puni vrhovi, ojačana prva i druga karika... Malo duža drška, meni balans odličan, daiwa blank... Eto razloga, a tih 16 gr mi ne predstavlja problem. Dobiješ torbu za štap sa mašinicom, što je veliki plus... Naravno to nije bitno u izboru štapa ali je svakako plus.
Eto sad ti reci zašto je bolji Superčemp.



Citat: SundjerPecanje poslato 20 Februar 2022, 18:17:16ali sto se pribora tiče šalu na stranu kolega pojma nemaš :lol:

Znači počesmo da se vređamo... Lele...  :grin:

orka

E tako, napiši nešto konkretno, zašto i zbog čega je za tebe lično bolji walter. . Opet isto radiš. Ta dva štapa nisam upoređivao, gde sam ja to napisao da je superchemp bolji. Superchamp jedva da sam spomenuo, jedino sam naveo njegovu težinu, kao i težinu waltera.

SundjerPecanje

Taman posla kakvo crno vredjanje nije bila namera te vrste to je samo činjenica :cheesy:

andricbranislav

Kaže Orka argumenti... Ako nešto tvrdiš, da čujemo argumente. Zašto se ja ne razumem u štapove.
Odmah da znaš, uvek prihvatam kritiku.  :cheesy:

thedoole

Da li neko ima iskustva sa COLMIC PRIAM RUSH 3.8m 80g?

andricbranislav

Citat: SundjerPecanje poslato 20 Februar 2022, 20:01:32Taman posla kakvo crno vredjanje nije bila namera te vrste to je samo činjenica :cheesy:

I još nešto, i ja bih se u štapove i mašinice razumeo kao i ti, da imam jedno 5.000 do 7.000 eura da dam na pribor...   smiley033  Malo nije ok da večito nešto komentarišete, a niste uzeli u ruku štap ispod 100 eura, ili ste zaboravili kako to izgleda...  :takoje:

SundjerPecanje

Jel znaš za ono ćutanje je zlato :wink: pojelo te to što ti nisam odgovorio :lol:
Ja nisam rekao da ja znam nego da ti nemaš pojma o priboru :cheesy:
Smaraš sa tim skupim priborom a ne znaš o čemu pričaš,
iz neke ljubomore ili već i to je opet činjenica svakako ne uvreda smiley033
Sve znaš pa i to da "nismo" uzeli štap od 100e u ruke i mi smo zlobni i pokvareni a ti si ugrožen :tongue:
Ko smo to mi a ko si ti :huh:
Jel neko ikad rekao nešto loše bilo kom kolegi sa foruma ako je zatržio savet o nekom štapu ili mašinici bilo koje manje vrednosti :question: Nekome je mnogo i 20 evra a ne više da izdvoji za štap ali "mi" to ne znamo i zato si ti tu da nam to kažeš  :tongue:
Ako se pomene nešto skuplje eto tebe Robin Huda u akciji protiv nas zlobnika koji smo se usudili da te uznemirimo :lol:
Propratni pribor računajući i hranu za ribu plus putni troškovi itd su najskuplji deo "kvalitetnog" ribolova ne štap i mašinica inače :wink:
Kupuješ i menjaš štapove i mašinice na mesečnom nivou, pecaš na promix primamu itd tako da nisi baš iz priče znam šta je nemati samo se tako predstavljaš.
Imaš nagadjam jedno 20 kompleta a moj dobronamerni savet ti je da probaš to da zaustaviš i nadješ za početak sebe u nekoliko kompleta koji će ti odgovarati... :bye:

andricbranislav

Vidiš da me ne poznaješ... Imam 4 kompleta, i trebalo bi da uzmem peti, koji mi fali... U zadnjih 10 godina promenio sam 4 fider štapa i 3 mašinice. I ne smaram nikog, nisam kupio nikad ono što se hvali i preporučuje, nego ono što mi se sviđa... Doduše, smaram Lakija, ali se to ne računa... Imao je prilike da proba mnogo više pribora nego ja.  :lol:
Ja tebi nikada nisam rekao da nemaš pojma, ili nešto slično, niti bilo kome...  Lepo me je Orka pitao razloge za kupovinu Valtera ispred Superčempa, ja sam mu naveo. Ako je meni nešto ok, zašt to nekom smeta? Ako ja hoću Vltera Rejsera jel mi se sviđa ili Maver Skyline, zašto mi se kaže, to je sranje, uzmi Superčemp? Pecam dobrih 30 godina, i mislim da znam da kupim pribor koji mi odgovara... Doduše u fideru sam kraće, u varaličarenju od malena...  Pecao sam dugo i šaranski, ali nemam vremena obzirom da se borim sa dvoje klinaca, pa sam zato prešao na fider.
Sve u svemu, nije lepo nekom nešto raći, pogotovu ako ga ne poznaješ...
Naravno da nisam ljubomoran na nekog, svaka čast, ko može neka kupi skup i vrhunski pribor, ja sam uvek za... U životu nisam bio ljubomoran ni nakoga, niti imam razloga... Da li ti imaš štap od 1000 eura ili od 30 ne znači kakv si čovek i prijatelj... Kako kažu, odelo ne čini čoveka, tako ga ne čini ni ribolovački pribor...
Nadam se da ćemo se upoznati na nekom skupu... Pa ćeš skonti da ja nisam neki napaćeni, ljubomorni lik koji kupuje brdo pribora i komlpeta, pa ne zna šta će od sebe...

SundjerPecanje

Walter Racer 360PQ

DAM Detek X-Heavy feeder 390 uparen sa Cresta Advantor S6000   2 kompleta

Preston MONSTER Feeder 360 Heavy uparen sa Preston INERTIA 520

DAM Detek Method Feeder 360 60 gr uparen sa Trabucco Krius 3500FA,

Dam Detek Piker 2.70 45 gr

Formax Elegance Pro i Trabucco Ultimate master feeder profesional

Maver masinica mv r 5000

Okuma Inception INC-6000.

Fill Fish Libra 3000

Pre pet godine imao sam oko 20 kompleta mašinica i štapova (pun podrum, standardno 3 za soma, 3 za belu, 3 za šarana, 3 za smuđa, pa par bolonjeza i 4 varaličarca, rod pod, signalizatore i još mnogo toga skupljanog godinama)... Sve sam prodao do jednog i polako kupovao šta mi zaista treba... Tako sam sada završio na dva "heavy" fider kompleta, dva "lite" fider kompleta i dva varaličarska kompleta... U principu sve što sam prodao pokrilo mi je ovo sada što imam... Lagao bih kada bih rekao da nema razlike u kvalitetu i da je užitak u pecanju manji... Mislim da ću sada par godina da "odmorim" od kupovine, i da samo uživam na vodi...  smiley033

I jesii odmorio od kupovine :cheesy:


Na brzaka ovo su tvoji postovi za poslednjih 5 meseci :cheesy:
Vidiš da sam pogodio za 20 kompleta doduše mešano meso :lol:

Druženje može uvek smiley015


andricbranislav

Divno je što čitaš moje postove.  :cheesy:
A pričali smo o kompletima za fider. To što mi je štapova i mašinica ostalo od pre 20-25 godina i što nema veze sa fišerom sve sa rasprodao za sitne pare... Od nečega se krenulo kada fider nije postojao, tj. kada nije bio popularan kod nas.
Od štapova više nemam Formax Elegance Pro i Trabucco Ultimate master feeder profesional, kao ni Prestona... I mašinice nemam okume i filfish... Ostala mi tri Dama i Racer...
Al opet, nema veze... Lepo sam ti odgovorio gore šta i kako.

SrdjanR99

Ima li neko iskustva sa štapom Benzar Universal Feeder 3.9 20-120g ?

Lično imam Benzar Concourse Feeder 3.6 20-60g i prezadovoljan sam sa njim, ali mi treba jači štap sa kojim bih mogao da pecam daleko na jezerima i na Savi uz teže hranilice.

Model od 60g koji ja imam je izuzetno jak za svoju gramažu i lagano baca 60,70g hranilice+hrana, zanima me da li je takav slučaj i sa Universal modelom od 120g, da li je jači nego što je deklarisan?

ibanezi

Da, mnogo je jači (po meni bar 180gramac) i za razliku od  concourse serije iz koje i ja imam 60 gramce na 3,6 i 3,9 koji su sjajni štapovi, ovaj umiverzal je pretežak ( dobro preko 300gr), debeo, debalansiran i nezgrapan. Pozitiva je pouzdanost - žilavost uz sirovu snagu i pravilnu akciju sa dobrom amortizacijom. I nije skup. Kome je to najvažnije, biće mu dobar i takvi ribolovci i jesu ciljna grupa . Jeftniji je od 60gramaca iz concourse IM12 serije jer je i od jeftinijeg materijala -IM8, sa jeftinijom opremom. Lično, ne sviđa mi se uopšte.

SrdjanR99

Hvala na odgovoru, dobro je pa ga nisam na slepo poručio :)

Budžet mi je do 100e, malo sam prečešljao forum i Okuma 8k mi deluje kao dobar izbor u tom rangu, bitno mi je da može da baca opušteno 80-100g hranilice i da mi posluži na Pavlovcima za malo dalje izbačaje

Otvoren sam da i malo pređem budžet, ako neko ima preporuku za još neki štap

( Ovom ludilu nikad kraja, prvo kažem sebi daću 50e za štap, pa to bude "Aj' kad kupujem dodam još malo i posle sam miran", pa će doći i do cifre tri puta veće od početne, jer koliko vidim i Benzar Concourse Method deluje interesantan  :lol:  )

vladimir022

Ibanezi da li si mozda probao taj 60g 3,3m?  :cheesy:

laki22

Citat: SrdjanR99 poslato 09 Mart 2022, 23:43:57Hvala na odgovoru, dobro je pa ga nisam na slepo poručio :)

Budžet mi je do 100e, malo sam prečešljao forum i Okuma 8k mi deluje kao dobar izbor u tom rangu, bitno mi je da može da baca opušteno 80-100g hranilice i da mi posluži na Pavlovcima za malo dalje izbačaje

Otvoren sam da i malo pređem budžet, ako neko ima preporuku za još neki štap

( Ovom ludilu nikad kraja, prvo kažem sebi daću 50e za štap, pa to bude "Aj' kad kupujem dodam još malo i posle sam miran", pa će doći i do cifre tri puta veće od početne, jer koliko vidim i Benzar Concourse Method deluje interesantan  :lol:  )
Opusteno, na koliko metara? Ja sam. Sa trinisom bacao 100gr na 40tak metara na Dunavu. Takodje, sa njim sam i 50gr method na 60m laganeze bacio, što ti predpostavljam treba za pavlovce. Trabuko Trinis 90gr na 3.9

Teme sličnog naslova (10)

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 218654

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1099181

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49696

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 149345

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275723

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1308461

4293

Odgovora: 2593
Pregleda: 542225