Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

glos

Beloribolovče. Čvor.
Uvlačenjem predveza - čvora sa teškim hranilicama - olovima, uložak karike se lako pokida.
Meni se desilo na Formaks surf trodjelnom štapu. Pravljen u saradnji sa Trabuko surfkasting timom.

Pritom treba dodati, da ja bacam terete od 350 grama.
Pa još silk 0.40 mm.
ZOV

Beloribolovac

Ima smisla, ali je stvar u tome da ja ne koristim gornji čvor - već stoper koji u svojoj veličini ne može da prođe kroz poslednju kariku. I skoro nikad ga ne dovučem dotle kad zabacujem. Ovako nešto:



Sad već skrećem sa teme, ali uglavnom - videću u čemu je problem - dal' u meni ili u vrhovima.  :lol: :lol:

glos

Ta virbla objašnjava lom vršne, ali ne i druge..
ZOV

vradojicic

Samo reklamiraj jer je los kvalitet problem. Drugo je ovo sto Glos pominje kod njega.
To je nov stap, ne koristis sok lider a i da koristis kao sto ja koristim na svom Rivercraftu koji ima fabricke vrhove ne sme nista da osteti.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Beloribolovac

Ne koristim tu virblu već stoper (od štapa - stoper, rolling kopča za hranilicu, stoper, upredeni silk, quick change kopča), ali moguće da je loš kvalitet. Svejedno možda bih trebao početi da koristim šok lider.

Hvala svima za feedback!

strcky

Citat: Beloribolovac poslato 07 Jun 2021, 09:49:23
Shadow-a više  nije bilo na stanju, poslednji je bio rezervisan. Prebacio sam se na Rivercraft Feeder 3.60m 30-90g i uzeo sam mašinicu Elegance Method 5000 što mu dođe kao novija verzija Elegance Feeder mašinica (uzeo sam 5000 jer ću kupovati još neku opremu u bliskoj budućnosti pa da mogu za rotiram jaču ili slabiju pošto će mi sledeći štap biti malo jači).

Mašinicom sam prezadovoljan, bez ikakvih komentara. Što se tiče štapa, jako je lagan i osetljiv, leži lepo na ruci a vadi ribe oko 2kg bez ikakvog problema. Ono što se desilo, doduše, je da su se poslednje 2 karike na vrhu od 2oz (najjači vrh) pohabala već posle drugog dana pecanja ovaj vikend. Nisam imao mršenja, nisam se kačio, bacao sam hranilicu od 30g i 40g + hrana, tako da ne znam šta je moglo da izazove lomljenje onog unutrašnog dela karike i samim tim oštećenje najlona (0.20mm) koji moram iseći (bar tih ~25 metara na koliko sam zabacivao). Moraću kupiti novi rezervni vrh. Osim toga, zadovoljan sam - štap je produžetak ruke.

Što se tiče onog Avatar NG 40-130g, na njemu sam pecao na Dunavu + DTD, na Tisi, Tamišu, Begeju i jezerskim komercijalama od najlakšeg do najtežeg vrha, i nikada nisam imao nikakav problem. Malo je teži štap, pogotovu posle ovog Rivercraft-a, ali osećaj koji imaš je vrhunski. Sviđa mi se ta široka prva karika na njemu koja je usput dosta udaljena od mesta gde se montira mašinica. Na Dunavu sam sa njim bacao hranilice od 100-120g + hrana i bilo je manjih savijanja, naravno, ali je štap i dalje fino detektovao udarce sa tim najtežim vrhom. Jedina zamerka je što se sa drške na vrhu rukohvata od plute malo odlepilo šta god da je to što ide oko rukohvata (imitacija plute?). Ako te zanima još nešto, piši. Na tom avataru mi je Avatar NG Method 5000 koja nekad ume da cvili kad povlači veće hranilice, ali za te pare jbg, toliko muzike.
hvala na informacijama

vradojicic

Citat: Beloribolovac poslato 07 Jun 2021, 12:25:53
Ne koristim tu virblu već stoper (od štapa - stoper, rolling kopča za hranilicu, stoper, upredeni silk, quick change kopča), ali moguće da je loš kvalitet. Svejedno možda bih trebao početi da koristim šok lider.

Hvala svima za feedback!

Ne treba ti sok lider alo pecas na najlon i bacas te manje terete. Ja ga koristim nekad za Dunav jer pecam na strunu a dole bude skoljke pa navezem najlon itd...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ivan1974

Zdravo, možete li da preporučite feeder štap za početnika, cenovni rang 50-60e? Pecanje na jezerima do 40m daljina bacanja. Peca se bela riba.
Hvala.

andricbranislav

Formax elegane 60gr... Top za te pare.


Sent from my iPhone using Tapatalk

ibanezi

 Za moju predstavu i afinitete i daleko od štapa za početnike. Benzar concourse competetion feeder, zavisno od komfornosti mesta i željene daljine na 3,9 ili 3,6m 20 - 60. Pravih 60 gr + hrana! 5 kvajvera od 0,5 do 2 oz, 4 karbonska i najnežniji naravno fiberglas. Odličnog balansa, lepog i eleantnog slim tapera, od kvalitetnog materijala (tzv IM12 karbon) i opreme, brzi a progresivni.... Suludo dobri štapovi za nekih oko 65 -66 e u Srbiji, u celoj ostaloj Evropi oko 110e. Istestiran kod mene lično jer imam svoj, Vukovi, fider majstori koji su ga videli na Drini su se pohvalno izrazili.
https://vukovisadunava.com/stapovi-za-ribolov-bele-ribe/et-benzar-concourse-feeder/

ivan1974


vladimir022

Treba mi savet iskusnijih po ovom pitanju, hocu da probam da pecam krupnu babusku i mozda po koje sarance na divljim jezerima na mestima gde je blizu granje i slicne podvodne prepreke.
Dakle ne interesuje me bas zabacivanje na 5 min i pecanje sice, vec malo grublji pristup i uglavnom nocu kad reakcija nije momentalna , najlon 0,25mm, tvrdja hrana, metod hranilica, udice 10, 12, hranjenje spodom..
Kakvi fider stapovi su dobri za to nesto poput onih Team Dome Gabor koji su jaki i ne bas ostri ili bas suprotno?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


andricbranislav

Uh... Ako pecaš u granju šarana tu ti ne treba feeder nego jaka motka i jak najlon da ga čupaš odmah napolje... I ako je divlja vode pre bih išao na klasičan kukuruz ili noklu. Za deveriku možeš kako hoćeš. Za šarana mora jak pribor, jak najlon... Nikada ne znaš šta će ti naleteti. Uzmi dve motke 300 gramce kod kineza, neki najlon 0,50 i udicu 8 šaransku... Pa se Igraj, nije skupo, a radiće posao... Za granje, panjeve i dubinu u divljoj vodi nije fensi pecanje...


Sent from my iPhone using Tapatalk

vladimir022

Napisao sam blizu granja, ne bi naravno pecao sa 0,25 direkt u granju.
Ne ocekujem neke velike sarane posto za njih bas treba ozbiljan pristup svemu, al opet da imam neke sanse ako se slucajno zaleti, a na hranilicu svakako nesto lepljivo da moze da stoji neko vreme

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


andricbranislav

Sve ok, ali je meni na trabuko 120 gramac i najlon 0,30 prologic uleteo na Tamišu amur puno kila... Samo sam plakao i gledao kako mu ništa ne mogu... Opet kažem, nikad ne znaš šta će ti naleteti, a posle ti bude žao...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148612

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1307266

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64570

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 540688

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274987

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132918

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217682