Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

Pa verujem, da. Dosta mi stapova proslo kroz ruku, ovaj sam gledao za sebe u formaxu i na suvo deluje da moze. Nisam uzeo stap iz razloga sto vrhovi ne prate akciju stapa.

Ch.e.d.a.

Cenim svacije misljenje, jer sam pocetnik, generalno. Sa 3.6 100g moguu da potegnem daleko, ali mi je dosadilo ustaj, ciljaj, prezabacuj jer nisam dobacio itd. A gde pecam uglavnom se izlazi  daleko za kvalitetnniju ribu, inace stajacice, zato i ne bih uzimao nepotrebno prejake stapove, da imaju malo duse iole. Znam da za 5-8 crvenih ne mogu dobiti rive ili slicne stapove, a i dalje sam budzet ribolovac, pa me ovakve teme za stapove upotrebljive za nesto drugo osim njihove namene.

laki22

O neceg se mora krenuti :) gde pecas? a svakako ga mozes prodati ako ti se ne svidi za crvenu manje od kupovne

Ch.e.d.a.

Za sada ovde kod mene na Dobrodolu, Satrincima, Pavlovcima itd. Peca se i blizu, ali uvek bolju ribu dobijem daleko i to mi bezi sve dalje dok ne mogu da dobacim vise. Te za crvenu manje i imam sad u ponudi pa  zato pitam  :cheesy:

no names

Stavi metod hranilicu i ne menjaj ništa  :wink:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

gillespie

Kratko pitanje, konkretno izmedju ova dva stapa kojem bi dali prednost?
Formax shadow feeder 3.6m ili formax rivercraft 3.6m? Pecalo bi se na Tisi uglavnom, mirnijim delovima Dunava ponekad i s proleca na jezerima? Hvala scima unapred...

Gesendet von meinem JSN-L21 mit Tapatalk


peconi

Odem juce da kupim sestricu fider komplet do nekih 10000 din i pronadjem stap koji mi je falio svih ovih godina.  :lol:

Odem prvo do Formaxa, nadajuci se nekom kompletu na popustu, kad ono radnja polu prazna, kaze radnik pre par dana se zavrsile sve akcije. Obidjem jos par radnji i skapiram da za 5000 ne postoji normalan stap. Onako smoren sto cu sestricu kupiti neki krs cisto radi reda, slucajno vidim fensi blankic debeo kao cigara i cenu na njemu 4500. U pitanju je stap Enter Feeder Link 3.6m 30-90gr , koliko sam shvatio Gicin brend stapova. Sklopim, prodrmam, stap puca. Brz i ostar, ali nimalo motkast, oseca se zilavost na prvi dodir. Nema veze sa ostalima u tom cenovnom rangu. Savrsen univerzalni stapic za neko normalno pecanje na reci i stajacim vodama. Upasem Spro Passiona 730 na njega, balans savrsen.

Toliko mi se svideo komplet da sam morao da odem brzinski na Dunav da ga probam. I kao za inat lupe dva saranceta dvokilasa jedan za drugim. Pred ocima su mi prosle one silne pare koje dadoh za one moje motke da gadjam pola Dunava, kad se ni sa jednim stapom nisam nauzivao kao sa ovim. I to za sat vremena pecanja.  Samo sam ga spakovao u policu i otisao po jos jedan komplet za sestrica. Ja sam siguran da za te pare ne moze bolje.

orka

Imam par pitanja.. :smiley:   Koje je akcije, kako se savija pod većim opterećenjem i kako su mu obeleženi vrhovi.
Pošto si bio na Dunavu, koliko teške hranilice si koristio ? U kojoj radnji može da se pogleda ?
Vidim da postoji cela paleta tih fidera sa različitim dužinama i težinama bacanja..

peconi

Progresivan stap, srednje brze akcije - da probam strucno da se izrazim. Koristio sam 50g kaveznu, mislim da bi mu 60g bila granica za gadjanje daljine, dok bi blize mogao da pogura i vecu. Vrhovi mi se cini da si nisu obelezeni oznakom, ali na sajtu pise 1,2 i 3oz. Tezina 225g , SiC sprovodnici. Stap sam kupio u profishingu na Cukarici.

Mislim da smo pre nesto komentarisali perfectu long distance 3.9 150g. Ako je za porediti, u odnosu na nju je slicne ostrine, ali se dosta vise savija i bolje oseca ribu. Zilav je, ali nema onu krutocu u blanku kao perfecta. Sarance od 2kg ga lepo savije, dok perfecta to skoro ne oseti. Stap nije za forisiranje, za pecanje deverike na reci do 60m idealan.

orka

Rekao bih po opisu da je sličan kao Formax shadow fider 3.6m tb 70g . Profishing mi je usput pa ću ga pogledati, ako ima još neki..Valjda ih nisi sve pokupovao.. :cheesy:

jamal

Imao sam prilike da drzim neke te stapove  od entera i mogu vam reci da sam udusevljen stapovima a i njihovoj ceni.Prelepo su uradjeni jako ostri ali ne bez duse bas kao sto je gore receno.Stvarno mislim da za te pare ne moze da se napravi bolja kupovina.
Kao jedinu manu naveo bih samo to sto su delovi jedne od serije(zorro) jednake duzine ali bez vrhova.Sto znaci da kad imaju vrh na sebi on strci za svoju duzinu tako da se i on mora razmontirati u transportu.
Inace imaju mnogo vise finese u sebi od shadowa koji je nepotrebno opterecen debelim trostopalnim provodnicima .
Meni se najvise svideo Zorro od 80 grama.
Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

glos

ZOV

vladimir022

Koja je razlika izmedju Formax avatara sa bordo blankom i onog sa belom nalepnicom il sta je vec?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока


Saša

Prva i druga (novija) serija odnosno novija generacija istog štapa. Imaju isti blank, no novi model (Avatar NG) ima bolje rešen držač mašinice i još neke sitnije detalje. Na njemu su ispravljene mane koje su se pokazale na prvoj seriji tokom eksploatacije :)
Bass mi je opsesija...

Bozha

Koji biste mi elegantan, fin, stap preporucili oko 100-120g, sto neznije to bolje.

Pecam Maver Abyssom X, koji je 80g, stavljam hranilice od 60g i lagano ih izbacujem, ali zbog terena bih morao nesto za nijansu jace jer bi mi 70, 80g bile idealne hranilice.

Budzet 15000.

Hvala!

Stolica, il' cast - that is the question

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 150415

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 219860

42

Odgovora: 6191
Pregleda: 1309750

4293

Odgovora: 2593
Pregleda: 544036

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1100489

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 277010

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 50808