Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

alehandro

Bliže se kraju pripreme za predstojeću sezonu. Rešena mašinica, struna, najlon, hranilice, sitnice - ostade samo štap da se reši. U potrazi sam za štapom dužine 3,9 metara, za pecanje na Dunavu i Toploj Mlavi, gde je neki srednji protok vode. Daljina bacanja bi bila nekih 60 do 80 metara, težina hranilica od 80-100 grama. Ciljane ribe su deverika, skobalj, babuška, šljivar...dakle bela. U pitanju je nekih pet do deset pecanja godišnje. Bilo bi poželjno da se štap ne savija u kiflu. Okvirna cena bi bila oko 60 evrića. Evo šta je meni nekako isplivalo posle čitanja ovog i drugih foruma:
1. Spro Dome Gabor team feeder special 3.9m tb. 40-120 gr.
2. Dome Gabor team feeder power fighter 3,9m tb. 40-120 gr.
3. Silstar carbodynamic feeder 3,9m heavy ( nisam siguran da može 100 grama plus hrana da izbaci na tu daljinu)
4. Silstar yokozuna royal premium feeder 3,9m tb. 90-140 gr (taj mi je najlepši)
Od kolega sa kojima pecam niko, ali baš niko ne koristi štap od 3,9 m. Ja ću biti prvi. Ako su ovi gore svi odgovarajući, onda bih uzeo neki sa najtanjim blankom. Isto tako sam raspoložen za još neki predlog, neki Trabucco, Formax, ET, nešto što se ne pominje tako često.
Hvala i pozdrav!

ibanezi

Imam DG tfs 40-120. Dobar štap u cenovnoj klasi, ali i realno deklarisan. Dakle 120 gr jeste njegov bacački maksimum kojim se štap ne dovodi u opasnost zamahom iz sve snage, međutim, 120 gr nije njegov bacački optimum kojim postiže maksimalne daljine. Sa hranilicom od 100gr, koja napunjena ima i preko 120, ako je ciljana daljina 80m, mislim da je to i njegov maksimalni domet koji nećeš uvek postići. Računaj na česte podbačaje. Taj štap maksimalni domet postiže sa ukupnim teretom hranilica + hrana do oko 90 - 100gr. Ostale štapove koje si naveo ne poznajem jer nisam iskusan fideraš. Ali kao višedecenijski varaličar znam kako se iskorišćavaju bacačke osobine štapa, tako da ovo što sam ti napisao za TFS stoji.

alehandro

Hvala Ibanezi. Evo još jedno pitanje vezano za feeder štapove: da li je debljina blanka od 1,9 cm odmah iznad rukohvata mnogo ili ne za štap dužine 3,9 m?

vradojicic

Bas mnogo po meni...
Pecaces tolikim hranilicama na daljini od 60 do 80 metara? Au. Znas koliko je to? Mnogo, mnogo, mnogo daleko.
To cak i da je moguce ima da ti se smuci vrlo brzo.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

alehandro

Pa ja sad nesto gledam na Google earth, izgleda da je daljina oko 60 metara. Dno je krupan sljunak, mozda ce i neka laksa hranilica da zavrsi posao. Neka hit feeder.

Sent from my E2003 using Tapatalk


vradojicic

Mislim, nemoj da ti budem ja reper, javice se vec Miha, Ad, Dragan, Pex, Milan NS, neka te oni upute ali linija od 60 do 80m od obale na reci je veoma ozbiljna daljina.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

alehandro

Ma znam, to ce mi biti drugi stap. Sa abyss - om pecam klasicno sa cestim zabacivanjem ali tu je uglavnom sitna bela, poneka babuska do 500 600 grama, i dno je kao tepsija. Tacno mi treba da prebacim nekih 20 metara iza pojasa trave gde pocinje dublji deo. Prihranim, zabacim i ne vadim tako cesto u nadi da ce da dodje neka krupnija bela. To mi je neka ideja.

Sent from my E2003 using Tapatalk


RedMan

Gde ima u prodaji:
Spro Dome gabor Team feeder special i Silstar Carbon dynamic feeder?

alehandro

Silstar ima na Kupujem prodajem, a Spro Dome Gabor team feeder special ima u vise ribolovackih radnji koje nude on line kupovinu. Riboshop, carp mania, plovak plus, pro fishing...

Sent from my E2003 using Tapatalk


komša015

Neki trabucco river u toj ceni ili Dome Gabor TF Master Carp PRO 390H.

Grof1204

Moze do 65-70 metara da se lovi smisleno naravno, samo verovatno znas da to ne zavisi samo od adekvatnog stapa, vec od svakog elementa pocevsi od odabira masinice,precnika monofila/strune, oblika hranilice, prostora koju imas iza ledja na tvom mestu i na kraju, opet ni to ne pomaze ukoliko nemas stvarno odlicnu tehniku zabacaja.
Takodje precnik blanka pri gornjem rukohvatu koji pominjes apsolutno nista ne znaci, obrati paznju na pre svega prave karakteristike svakog long distanc stapa.
Duza drska, odgovarajuci provodnici i najbitnije akcija i brzina stapa koja umnogome pomaze da ostvaris zacrtano.
Da ti ne solim puno,ako ispostujes sve elemente verujem da je ova DG special serija pravi izbor.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

alehandro

Hvala Grofe, spremam se već dva meseca. Detaljno sam proučio sve tekstove vezano za ovu vrstu feedera, pre svega od Ad fines-a , Orke, Jamala i svih ostalih. Sve sam spremio po ps-u, ostade samo taj štap. Za debljinu blanka sam pitao samo zato što više volim tanji blank, nekako mi izgleda elegantnije. Nemam gde da uporedim, kod mene u ribolovačkim radnjama niko ne drži štapove od 3,9 m. Jedino sam zagledao robinson VDE taj od 3,9 m i on ima tanak blank al malo ružan; i deluje mi dosta kruto. Ostaje mi još par dana da razmislim, pa naručujem.

Spojene poruke: 02 Februar 2019, 09:49:11

E da, ja sa maver abyss-om  od 3,6 bez problema dobacim to mesto, ali sa hranilicom od 40 gr. koja tu ne može da stoji. Tako da računam da mi 3,9 vrši posao.

ibanezi

Samo da znaš Aleksandro, Robinson VDE je jedini u cenovnoj klasi i jedan od uopšte retkih blankova urađen u nano (matrix) tehnologiji i zato je oštar. Karbon vezan nano smolama ima najmanji postotak smole kao vezivnog materijala i zato ga odlikuje oštrina. Sad..da li mu je oštrina mana ili vrlina, ne znam. Meni, sad kada malo više znam i pošto pecam na velikoj reci je vrlina. Da sam kao neiskusan znao za taj štap, verovatno bi mi bio pik pre DG TFS, ali pre nekoliko godina maltene da se za rečno fiderisanje na forumu nije ni pominjao neki drugi štap osim štapova iz DG serija u nižim klasama i zato sam fider opremu kompletirao sa DG TFS štapovima, 2 kom. Pošto mi fider nije osnovna preokupacija, zasad nemam ambiciju da menjam. Ako nekad budem više okupiran tom tehnikom, menjaću ali sa nekom višom klasom. Ali da sam tada bio malo verziraniji i upoznatiji, verovatno bih mnogo više pažnje obratio na Robinsonov VDE štap.

Grof1204

Imas na yt dobar video gde Vuton i Hacinson objasnjavaju kako postici velike daljine, negde je to neko vec stavio na forum cini mi se...eto taman da vidis u praksi kako izgleda.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

alehandro

Hvala Ibanezi, hvala Grofe. Ono sto me za sada odbija od robinsona je to sto nemam nikakve informacije od strane korisnika i to sto ne postoji mogucnost nabavke rezervnog vrha, ako se ne daj boze nesto desi. Ajd sto mi nije lep, to bi se prezivelo. Inace stap je lepo uradjen, sprovodnici siroki i pogodni za koriscenje sok lidera. Gledao sam i Robinson kinetik feeder od 3,6 metara, mislim da je dobar stap za malo para kome treba.

Sent from my E2003 using Tapatalk


Teme sličnog naslova (10)

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1097331

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48673

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274553

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64327

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132635

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148288