Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

s.stanimirovic i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

TanjaTL

Citat: Dva vuka poslato 20 Jul 2018, 23:01:06
Tanja , nije to oko kupovine štapova i ribolova baš tako jednostavno  :wink:
Zamisli da ti on jako povoljno nađe tašnicu i kupi je da te obraduje , a ti nit voliš taj stil i kroj , nit ti odgovara boja uz garderobu i lak na noktima ... i još moraš da glumiš zadovoljstvo zbog gesta i odgovaraš na pitanje :"Zašto nikad ne nosiš tašnicu , koju sam ti ja kupio?"  :cheesy:
Savet. Ili se dobro raspitaj ili mu daj keš u koverti , pa nek si kupi štap kakav mu treba  :cool:
Hvala puno  na savetima, rekao je jednom prilikom da bas hoce taj feeder stap pa sam zbog toga pitala ima li to veze sa vrstom ribe, jer somove i sarane znam da ne peca pa da ne pogresim ☺

Ch.e.d.a.

Vukovi imam pitanje, sta bi ste pre uzeli, Trabucco selector master feeder 75g 3.6 ili neki od Mavera(abyss x,genesys) u istoj duzini, za jezera i mirne vode,hranilice do 40g i belu ribu na daljinama do max 60m?

Mad-Mix

Pozdrav Vukovi!
Nisam pocetnik u ribolovu, ali sam pocetnik u feeder ribolovu. Zagrizeni sam varalicarac, bar do sad i gledajuci pomno feeder tehniku, sto na tv-u, sto uzivo, pa malo i isprobavajuci razne hranilice na obicnim stapovima za dubinku,zaljubio sam se u istu... Da ne duljim, postavit cu vam pitanje u vezi sa izborom feeder stapa i nastojat cu biti sto odredjeniji.
Dakle: Prvenstveno me zanima feeder stap za pecanje na Savi u okolini Samca i Domaljevca. Ne bih pecao direktno u matici, vec na prelazu matice i mirnijeg toka, na samoj granici znaci. Ne volim grub niti tezak pribor. Uvijek dajem prednost malo laganijoj varijanti pecanja, laksoj verziji, ali da je ostvariva. U jedno sam samo siguran, a to je da ce duzina stapa biti 3,9 m. Stap bi trebao biti neke vrsne akcije prema srednjoj, ili srednje akcije. Nisam fan parabolika. Ne bih volio da ga sama matica savija u kiflu. Najvise me zbunjuje tezina bacanja stapa, koja bi bila idealna za ovaj vid pecanja. Ciljana riba je deverika, mrena, skobalj, plotica, ali da ne izda ni u slucaju nekog sarana. Cjenovni rang bi bio negdje izmedju 100-130 €.
Svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala i bistro...

Snypess

Pozdrav ljudi. Namjeravam kupit drennan distance feeder 13ft, koja su vasa iskustva? Jel ga ima neko ili ga je imao priliku koristit?

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk


nenadbeograd

imam ponudu za ova dva štapa oba su dvodelna 3,6 pa da čujem koji izabrati jer su vrlo slični ?

MAVER MV-R    15000

MAVER Experience 19000


nslemi

Citat: Snypess poslato 25 Jul 2018, 14:23:59
Pozdrav ljudi. Namjeravam kupit drennan distance feeder 13ft, koja su vasa iskustva? Jel ga ima neko ili ga je imao priliku koristit?

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Tesko ces sa tom cenovnom klasom pogresiti,jedino ako uzmes distance a pecas na kanalu ili jezeru gde se zabacuje na 35 m.Na y-t imas snimaka i kod Zagara i na drennanovom kanalu sa tim stapovima pa barem mozes videti kakve su akcije i za koju namenu su pravljeni.

Snypess

Pogledao sam filmice, znam i primjenu, trebam upravo takav stap al nisam planirao potrosit toliko novca a sad imam priliku uzet ga za nekih 170 € rabljeni..nikad nisam ni drzao drennan u ruci,neznam sta ocekivat...pitam samo za koji hint na sta pripazit..cijena?

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk


dravski pecaros

imam priliku kupiti ove štapove po jako dobroj cijeni pa me zanima jel to dobar izbor za dravu i ribnjake za pecati šarana na lakšim terenima ..koristio bi hranilice 40-50 gram plus hrana..nisam baš trenutno u tom stilu ribolova pa trebam pomoč...  smiley033

Cormoran GF F. P. E. Heavy 3.60m 60-180g

Blankovi štapova CORMORAN GF feeder su napravljeni od SM24 karbonskog materijala koji im daje veliku snagu i dobru dinamiku za daleko i precizno bacanje

Opremljeni su laganim SiC vodilicama koje štite strunu kao i s plutenom ručkom za daleko bacanje. Ispručuju se s 3 quiver indikator vrha i platnenom futrolom

Prekrasni tanki, snažni feeder štapovi koje karakteriziraju mala težina, dobar balans i ležanje u ruci

Velike vodilice i snažna kičma omogućuju daleko bacanje što nije svojstveno unutar ove cjenovne kategorije

Opremljeni su sa 3 quiver indikator vrha (1x karbonski, 2x fiberglas) i tankom plutenom ručkom
samo uz pametan ribolov cemo u buducnosti imati sta loviti..

pex

Za Dravu odlicni a za komercijale upotrebljivi.
Za Dravu trebaju malo vece hranilice od tih na vecini toka.
A sto se tice orada samo Heavy feeder I to 3,9m, a moze I duzi, da bi se kontriralo I imala sansa za izvuci extremno jaka I borbena riba na nezgodnim terenima.
Pecam je godinama na feeder I mislim da je DG LC dobar cena-kvalitet. Ali ako se ima kesh onda Rive 90 a moze I 120 ili Preston Dutch Master koji su savrseni za to.



Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

dragan2006

Kod tih Kormoran štapova sam primetio 2 velike mane, prva je njihova težina za koju samo napišu da je mala...u stvari su daleko teži od većine modernih fider štapova.Znao sam tačne težine jer sam i sam razmišljao da ih kupim, u međuvremenu sam odustao i zaboravio.
Druga, još veća mana je što imaju 2 vrha od fibera koji su na tu težinu bacanja i jaku kičmu štapa totalno nesrazmerni,premekani i neupotrebljivi.
Moj savet ti je da se maneš tog štapa i da kupiš neki bolji, koji stvarno nije teško naći ovih dana,pozdrav.

dravski pecaros

dragan2006

hvala na savjetu..pogledat ču još onda nije mi to hitno a ni pod moram..čisto bi si uzeo da imam jel 3 komadatih cormoran  bi me izašla oko 150 eura  smiley033
samo uz pametan ribolov cemo u buducnosti imati sta loviti..

alehandro

Da li neko od kolega iskusnijih fiderasa moze da mi objasni kakav je stap maver abyss od 3,6 metara, trodelni?  Da li je to brz stap, da li je parabolik ili progresivne akcije? Kako bi ga vi okarakterisali?

Sent from my E2003 using Tapatalk


dragan2006

Druže ne budi lenj, ako nije o tom štapu sve rečeno u ovoj temi onda ne znam o kojem jeste!
Vrati se i prelistaj temu, pozdrav.

pjesak

Zamolio bih za pomoc. Koji od ova tri stapa izabrati?
Trabucco Precision RPL Feeder Plus 3.90m 100gr
Trabucco Precision XT Pro Feeder 90gr 3.9m
Cresta Team Feeder Carpfeeder MH 3.9m 30-90gr

jamal

Udjem na formax nalozio sam se bio da kupim daiwin exceler fider. Na pocetnoj vidim ima neko snizenje.Promesam malo vidim daiwin powermesh feeder na snizenju 30 %. Pogledam exceler pogledam powermesh cena vise nego duplo manja.Me reko sebi uzmi powermesh na nevidjeno pa sta ti Bog da.Pa ako ne valja menjaj posle.
I tako vam ja narucim powermesh 3,9 do 120 gr bacanja.
Stigne mi stapic i ja se iskreno odusevim.Za toliko para bolji stapic tesko da se nadje.
Ostar ,brz ,zilav ma stapce za reku babaroga.Nije prelagan ali nije ni nesto tezak.Lepo sve na njemu uradjeno do najsitnijih detalja.
Jedina mana je po meni sto nema drzac za udicu i jos jedan malcice meksi vrh nego ova dva postojeca.Ali Boze moj.Poklonu se u zube ne gleda.. xaxaxa.
Bio ssam i da ga malo tu pred kucom probam na moravi.Bacao metodke od 60 grama na nekih 60m malo da ga istestiram ma nosi se stim laganao.
Zilav je strasno verovatno zbog pletenja i jako precizno baca.
Iskreno ovakav stap pre desetak godina nije kostao ispod 200 e.
E sad da ne bude da reklamiram formax vec mi je zelja da se jos neko od nas ovde docepa lepog stapica za male pare.
Ko voli ostrije feeder stapove i kome treba malo jaci stapic  stapic za  mrenu, sarana, krupnog skobalja,jaku vodu ili daleke zabacaje ovaj stapic je babaroga za malo para.  :tongue:

Natural Born Fisherman
The Chinese say that every day spent fishing is another added on to your life

Teme sličnog naslova (10)

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132800

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48859

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148459

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1306906

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 540396

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64460

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217508