Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

mene razocarati neces, nije moj stap :D koliko sam skontao mozda je prvi od uvoznika. da li je ste ili nije, nebitno. cena im jeste jaka ali ono sto je najvaznije je da vidimo kakvi su :)

žex.rašeta

Pošto se msm ovaj vikend peca državno .....zvaću Baneta ( vlasnika ovog ) iza nedelje da mi realno ( a hoće  :takoje: ) kaže utiske pa ću preneti ovde  :wink:. :bye:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

Veliki89

Precesljah malo temu i vidim da svi hvale formaxov shadow feeder.

Razmisljah da se i ja upustim u te vode. Citajuci temu zakljucih da ce mi ipak trebati dva kompleta za feeder. Tereni na kojima bih lovio jesu kanali i stajace vode kao i Dunav.

Posto nisam nikad lovio na feeder trebale bi mi smernice za tb. stapa. Za kanale i stajacice bih pretezno lovio belu(redje sarana po revirima - nisam tako nesto nikad probao), dok bi na Dunavu ipak lovio u živom toku(teske hranilice, i vece daljine).

Svaki savet je dobro dosao. Svakako bih prednost dao stapu koji mogu videti uzivo, ukoliko je to moguce pre kupovine.

Manjov

Da li se Daiwa Windcast Feeder 3.60 80gr i Formax Shadow feeder 70gr toliko puno razlikuju da opravdava duplo vecu cenu? To je moja glavna dilema trenutno. Planiram da kupim medium feederi spreman sam da izdvojim najvise 100 evra za stap medjutim u Formaxu onako na suvo mi se bas svideo njihov shadow... Nisam ni jedan ni drugi video na vodi.

laki22

windcast je 3 puta bolji stap a ne ne dva puta kao sto cena kaze. pisao sam o razlici cena u jednoj temi. za neku minimalu u fomraxu das 5-7 hiljada i ne dobijes nista. a da se strpis malo , spupis jos 4-5 hiljada i dobijes vrhunski stap za obicnog pecarosa. samo to ljudi nikako da ukapiraju jer videli nisu stapove dalje od formax brenda. ja windcasta i na takmicenjia koristim za belu ribu, juce je izvukao 10+ na oazi. mucio se jeste, ali je izvukao...

orka

To da li neki fider opravdava veću cenu ili ne je relativna stvar..Može jeftiniji štap da ti legne u ruku bolje nego neki znatno skuplji,odnosno da ti po karakteristikama više odgovara,tako da slušaj sebe a ne druge.
Odredio si gornju granicu za kupovinu štapa pa pregledaj po radnjama i protresi više štapova i sam donesi odluku..Naravno,ovde u temi imaš veliki broj predloga i različitih iskustava sa raznim štapovima pa to možeš donekle uzeti u obzir prilikom kupovine..

vradojicic

Ja sam pre kupovine gledao 10 stapova u rangu do 100, 120 evra. Kriterijum je bio da je stap za babusku i belu na jezerima, da je 3.6m, da nije debeo u blanku a da moze da odradi pecanje skobalja na reci tipa Kolubare ili bele na Tamisu kao i neke nase kupove na komercijalama... Gledao sam i Tubertinije, Daiwe i najbolje mi je legao i najvise mi se svideo, i izradom i akcijom bas ovaj Shadow feeder 3.6m 70gr. Ima dobru akciju, dobru izradu, solidne provodnike... Zaista, zaista odlican izbor. I da kosta koju crvenu vise platio bih ga a ne 4500 koliko je bio.
tako da, ako ti se svideo i ako ti je legao, nemoj vise da trazis i da bacas novac.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

laki22

sto se mene tice. shadow i nije u kategoriji stapova od 70 gr vec mnogo vise. kao sto windcast nije u kategoriji stapova od 80 gr te se stoga ne mogu porediti

tiki61

Prošle godine sam kupio svoj prvi feeder štap. Budžet mi nije bio ograničen, mogao sam da kupim maltene bilo koji štap koji mi se svidi. Pošto pecam na rekama, tražio sam malo jači štap. Mesec dana sam obilazio prodavnice, tresao štapove "na suvo" i odlučio da se opredelim na sajmu u NS. Odem,"protresem" sve štapove i kupim Okumu solitron 130 grama 3,60za nekih sedamdesetak evra. I prezadovoljan sam njime. Za ovu godinu sam tražio neki medium štap, gledao po radnjama i opet napravim jako "skroman" izbor - pomenuti Formax shadow. Isproban par puta na vodi i sasvim sam zadovoljan. Sto kaže Orka, svako ima neki svoj ukus i nešto mu bolje leži od nečeg drugog.
Volim da pecam i bolonjez tehnikom. Devedesetih sam imao Robinson wiever 5,00 25-gramac. Nahvatao sam se krupnih deverika i protfiša na Dunavu, a i sa šaranima do 3 kg se lepo "snalazio". Vremenom se "ofucao". Nabavljao sam druge štapove, tražio, isprobavao i nisam bio zadovoljan. Jedan po jedan sam "otuđivao" i na kraju premotao i sredio isti taj Robinson. Jednostavno mi "leži".
Što bi rekao Radojčić, platio bi ja i mnogo više od cene za štap koji mi odgovara.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

vradojicic

Ne poredim Shadow sa Windcastom, ne znam kakva je ta Daiwa ali kad ti kazes da je dobra ljudski, ja u to verujem.
Ne hvalim ni Shadow preterano, nisam kompetentan za to, samo kazem da je prilicno dobar stap. Svako ima svoje vode, svoj ukus, svoja vidjenja.
Meni je legao dobro, pokriva mi sve sto sam nabrojao, moze da baca hranilicu od 60gr i jos hrana, detektuje dobro, jak je, po meni lep sa elegantnim rukohvatom i plutom. Puno muzike za malo novca.
Ja sam ga upario sam Ryobi Arcticom 3000 koju sam novu platio 50 evra, tako da sam zadovoljan kompletom.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dragan2006

Ako baca hranilicu 60 gr+hranu, znači da je realna t.b. oko 90-100 gr.To ne smeta za tvoje vode ukoliko je kičma blanka nešto mekša i ako su vrhovi dobro raspoređeni.
Što se tog štapa tiče, mislim da vredi te pare.

no names

Daiwa Windcast je i meni mnogo bolji štap od Shadow-a.....samo nije ni ona "bezgrešna" ali kad pogledam realno razliku u ceni taman toliko je bolja od Shadow isto tako je recimo Essential bolji od Windcast-a, a jako sličnih su karakteristika. Sad da li te razlike opravdavaju cenu je relativa stvar i što već napisaste ako leži to je onda to i opravdava uložen novac.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

nslemi

Citat: Manjov poslato 20 Jun 2018, 00:50:25
Da li se Daiwa Windcast Feeder 3.60 80gr i Formax Shadow feeder 70gr toliko puno razlikuju da opravdava duplo vecu cenu? To je moja glavna dilema trenutno. Planiram da kupim medium feederi spreman sam da izdvojim najvise 100 evra za stap medjutim u Formaxu onako na suvo mi se bas svideo njihov shadow... Nisam ni jedan ni drugi video na vodi.
Shadow ti nije medium feeder mada po tb bi trebao biti.On je vise medium heavy model,dok je lakijev windcast vise light medium varijanta gde spada i npr novi benzar competition..Neki pravi medium po meni bi bila nova daiwa exceler.Imas je u formaxu pa uporedi,po ceni se uklapa.Preporucio bi ti i shimana aernosa ( kog ja imam  :lol:) ali ga nema nigde u radnjama.

zizu10

Pozdrav, novi sam sa feeder tehnikom, a imam želju da se okušam :). Namjeravam da kupim štap  do nekih 60 eura da ga mogu koristiti i na rijeci (Drinjača) i na jezeru, pa bi mi svaki prijedlog i savjet dobrodošao. Hvala u naprijed!

vlada1978.

Pozdrav "Zizu" i dobro nam došao. smiley033
Prelistaj i pročitaj malo temu i forum pronaćičeš sigurno nešto za sebe. Imaš baš dosta podataka ovde.

Pozdrav i bistro na vodi.
Strpljenje je umetnost nadanja.

Teme sličnog naslova (10)

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64322

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148283

42

Odgovora: 6190
Pregleda: 1305939

4293

Odgovora: 2590
Pregleda: 539668

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217225

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274546

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1097322