Feeder štapovi

Započeo orka, 06 Decembar 2008, 10:52:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

vladimir022

Jel prodrmao neko ovaj novi Maver Reality feeder? Jel to naslednik abyssa ili mi se cini?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

pex

@Isa
Kada nadjem odgovarajuci blank onda nekada preemotam samo neke od provodnika ali najcesce sve.
Vrhove ne premotavam ako su imalo dobri provodnici primerene velicine. Vrsni uvek premotavam i stavim nemrseci da ne bi bilo iznenadjenja u vidu pucanja vrha a necu da pazim.
Na zalost kod mog omiljenog Maver Powerlite finjaka sam premotavao sve provodnike na svih 12 vrhova cca 60 kom, covek naplatio ali rece jbs pare ne moze se vise a velicina provodnika ko muda od kolibrija.
Ali kazem u vecini slucajeva su pristojni samo ako odgovara velicina.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

Isa

Hvala Pex na info. To me onako cisto informativno duze vreme zanimalo, da li na feederu menjate sve komplet kao na primer varalicarcima. Cuo sam za taj nesrecni slucaj sa prvom serijom powerlita.

pex

Ma idioti Talijani. Najbolji finjak blank ubedljivo, sporo-brz, slabo-jako-zilav, lagan fin i balansiran. A provodnici bas iz kontejnera za djubre.
Eno ga sad kao lutka. Imam ga verovatno 10-ak godina i ne menjam. Vrh basbas.
Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

sokol

Pozdrav Vukovi,
treba mi vaša pomoć oko kupovine štapa za feeder.Nisam koristio ovu tehniku ,ali bih voleo to probati,naravno.Pecam šaranskim štapovima(teška i laka artiljerija)a najviše volim takmičarce i pecanje na plovak,za mene to je pravo uživanje.Teren na kome bih pecao je jezero Mika Alas (malo jezero) i čitajući ovu celu temu,više nisam siguran koji štap kupiti.U opticaju su mnogi štapovi,različitih t.b.
Jezero ima puno babuški od 1kg do 4kg,ja sam prošle godine izvadio od 3kg i lično se uverio u to,takodje ima puno šarana od 3 do 10kg i amura od 3 do 15kg(lično izvadio 12kg)Bio sam par puta na tom jezeru,jer mi posao nije dozvoljavao više,obično vikendom,kad je puno.Međutim ove godine sam rešio da budem češći,pogotovo kad je lovostaj na rekama.Odlazim i na reke ,i tamo bih oprobao feeder,ali mi je za reku potreban drugi ,jači štap.
Dosta sam čitao o HIT hranilicama,koje su sve ovo pokrenule kod mene ,gledajući njenog tvorca kako sve to je čovek osmislio ,realizovao i ovom prilikom  pozdravljam Milana i veliki Respekt,i puno uspeha u daljem radu.
Malo sam opširniji bio ,pa se izvinjavam.
Pročitao sam celu temu i hvala puno vukovima,da ne nabrajam sve ponaosob,koji su učinili da nama svima koji tek počinju ,bude mnogo stvari lakše naučiti,jer ste svojim iskrenim odgovorima ,to podelili,i niste sebični.Ja sam potpuno nov u ovoj priči i tek ću se okušati na proleće,ali hoću da kupim jedan ili dva štapa(mada imam već 2 štapa za fider,koje sam koristio kao klasičnu dubinku)
Ako neko može da da predlog od iskusnijih kolega ,i naravno ako su pecali na ovom jezeru ili sličnom,gde je ovakva struktura riba,i tih veličina(klasična komercijala)Daljina pecanja je oko 40m  do 60m

Hvala unapred svima na pomoći

dragan2006

Aj napiši koja 2 fidera imaš pa da gledamo dalje...za Mikicu ti treba neki light ili medium-light i zbog same veličine jezera ti ne treba duži od 3.3m.

sokol

Imam  Daiwa Black Widow tele Fideer 3.3m t.b 100gr i neki Formax Power carbon feeder 3.6m  30-100gr

dragan2006

 Prejaki za Mikicu a preslabi za Dunav...za ovo prvo sam ti rekao a za Dunav u tim uslovima ti treba tb od minimum 150 gr.ali nemoj Black Widow da kupuješ jer nije ništa spec a premali mu provodnici za pecanje na reci...nedorečen štap.

sokol

Ok,hvala
daj neki predlog za Mikicu,nesto što je kvalitetnije,ne bih nešto da kupujem 5 puta štap,nego jedan ali vredan.
Ja pecam često na Tvrdenjavi,gde ima puno cverglana,ali ih izbegavam,pecajući na tvdo žito ili neki cuk(anis,školjka)pa se javi ponekad i šaran,ali je babuška ta koja se peca,komadi od 250gr do 500gr.pecam uglevnom direktašima od 6m i 7m(uživanje )babuška je neverovatno borbena,što je veoma pohvalno i zato me i tera da dolazim tamo
To mi je najbliža voda ,i malo teži teren,jer je polu divlje,ima puno panjeva,mulja.....Bio sam prvi put prošle godine na Mikici i oduševio se kako sve to izgleda,i nema cvreglana ,pa zam zato i rešio da nabavim neki feeder štap za tu priliku ili sl.

dragan2006

Koliko para misliš da potrošiš :question: :question:
Pokušavao sam i ja na Tvrdenjavi da pecam ali je muka tamo fiderisati, bolje je plovkom jer je voda takva kakva jeste.

sokol

Nije toliko presudno,može i nešto ozbiljnije a da nije bas ono preterivanje tipa 200€ ili više
Spržio sam mozak zadnjih 7 dana čitajući celu temu jer je puno postova i veoma mi se pomutilo sve  te informacije,zato sam se i odlucio da pitam jer smatram da je to bolja opcija nego sam da kupujem.Nekad i skup pribor ne znaci ulov,ja volim da pecam i to me smiruje i jednostavno me preporodi.Volim da pecam gde ima ribe na komercijalama mada volim da pecam na Savi,odrastao sam na Umci
Sto se tiče Tvrdenjave veoma je zeznuta i ramo pecaju na takmicarce i na fider ciljano babusku ,oma i šarana i amura ali slabo se javlja jer je verovatno u manjoj količini tamo za razliku od cverglana koga ima na tone,xexexeeee
Zato mi je jedino pametno rešenje Mikica jer na Becmenskoj bari 2 nema pecanja zbog stalnih takmicenja vikendom



Sent from my iPhone using Tapatalk

Spojene poruke: 21 Januar 2018, 12:51:15

Izvinjavam se greška,pecanje umesto fider je štek štapovi

dragan2006

Eto, gledaj štapove renomiranih proizvođača u dužini 3.3m i težine bacanja do 50gr.Ima nekih izuzetaka možda ali bi preterano proširio svoju pretragu. smiley033
I ovako ćeš svašta naći, cene su ti od 50 do 250 jura :wink:

sokol

Hvala ti,nego me interesovalo tvoje mišljenje,tvoj predlog,pošto pretpostavljam da si bio na tom jezeru i šta bi ti za tamo pazario

Spojene poruke: 21 Januar 2018, 13:06:50

Jedan od mojih ,koje sam hteo pazariti je Daiwa Windcat method 3.6m 80gr,ali čitajući temu sam video da ima dosta reklamacija bas na taj model i da treba da se obrati pažnja pa sam na neki načino dustao od njega
Drugi koji mi je zapao za oko je  Shimano Aernos Feeder 3.66m 90gr
Međutim ,posle tvog odgovora,vidim da nisam bio na pravom putu ,bar za ovo jezero

Spojene poruke: 21 Januar 2018, 13:30:39

Nove pretrage ,novo razmisljanje sada.....našao sam ovaj štap,pa da vidim da li neko ima iskustva sa njime,da li ga je video na delu,ili ga poseduje kojim slučajem(bolja opcija)

Milo Premiership Prestige multi feeder
Štap ima opciju da bude 3.3 m 3.6m i 3.9m  i dobijaju se 4 vrha (1, 1.5, 2 i 2.5 oz)

Santjago

Mozda da pogledas i neki Tubertini Concept ili Trabucco Selektor...

mihabg

Sokole, za Mikicu gde naleti i neki Iznogud ponekad,  a da se uziva , ja bih do nekih 170€ ovako probao da se upasujem , a da mogu malo i da skrenem sa puta do nekog Tamisa, Save u nekim delovima , pa i Dunava u odabranom toku ...
-Shimano Comercial AX 10ft 60g (revir/jezera, kanali )
-Garbolino Altima 11ft 20-75g (revir/jezera , kanali , reka )
-Rive R 10ft 10-40g dvodelni (revir/jezera  ,kanali, reka  )

PS. nemoj da te zbunjuju akcije, to veze nema sa zivotom ...
Blankovi tanki ko plajvajz, lagani, rezerva sigurna, kvalitet blanka i opreme, zavrsnica...Poredjao sam po Miki prvenstveno, inace bih malo tu izokratao ja nesto u redosledu.
Naravno moze jeftinije za duplo, al' si dao lep budzet pa ja po njemu.

Teme sličnog naslova (10)