Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

pex

Fuji NS6.
Imam ih godinama na svim štapovima. Nikada nikakav problem i jako udobni.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

vradojicic

Cena ti sve kaze ali mogu da ti kazem da su i Alps halteri odlicni. E sad, ne znam koji stap motas i koji Alps halter mozes da nadjes?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Igor1980

Vec je jednom spomenut stap falcon stratosphere 5m. Da li je neko u medjuvremenu kupio ili probao isti?
 Jos jedno pitanje za upucene... Sta bi od stapova dostupnih u prodaji moglo da se okarakterise kao nesto slicno maver rebel-u?

Sent from my RMX2202 using Tapatalk


vradojicic

Colmic Fiume XXT 250 6m, mozda kao nesto najpribliznije.

Fly Primatist Bolo Strong 25gr 6m

Cak i Colmic S31 6m.


Nesto cega se setih na prvu a da me podseca na Rebel 6m. Rebel 5m nikad nisam video.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Igor1980

Hvala mnogo na odgovoru. Od 5m mi treba stap nisam precizirao. Cak bi mozda vise odgovaralo I da je 4.7 kao rebel... Ne znam da li je koincidencija ili me google spijunira, cim sam usao na face izleti mi oglas za colmic fiume xxt 6 m... Ali kao da u fale provodnici a prodavac je opisao kao 100% ispravan. Sve mi se cini da cu ja prvi opisati falcon a

Sent from my RMX2202 using Tapatalk


vradojicic

Ovo na slici nije Fiume XXT 250 6m vec Fiume NX Gen 25gr 6m. Slikan verovatno bez montiranog vrha i provodnika na njemu. Inace, strasan stap, ako su svi segmenti originalni, cena je vrhunski dobra...

Za kakve situacije ti treba petica?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Igor1980

Petica mi treba za situacije kada na Savi pecam iz camca na mamac . Mamac je na 6-7 m od camca i pusta se max 10 tak metara iza . Dubina 2.5-3.5 m . Plovak 3-4 gr . Sljivar , skobalj , plotica zna da zaluta i mrena i sarance retko koji u meri . Verujem da bi tu posao odradio i recimo formaxov visage bolo 500 ali se nadam krajem leta kada cesto nemam vremena za pecanje mozda odem i na sredinu save na sprud i tamo jurim mrenu i krupniju ploticu .Zbog toga bi mozda bilo uzeti taj falcon i sto je malo laksi . Zbog mog zdravstvenog stanja isto , sto je laksi stap kasnije krene da mi trne ruka .

trim

Iz čamca ti je dovoljan i 4 m bolo a i praktičniji. Što se tiče 4 m imaš ih po zaista povoljnim cijenama a i lakši su pa ti neće predstavljati problem. Idealno bi bilo ako možeš da posudiš i probaš 5-cu i 4-ku pa da uporediš šta ti više leži
Plovak ja zakon

vradojicic

Bez razmisljanja kupi match stap, od 4.5m - 4.8m i uzivaj.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pekarub

Питање за мајсторе
Falcon Contessa 6m
Терени:
Дрина - Врхпоље и низводно, Колубара, Сава...
Хвала унапред  :tongue:

vradojicic

Niko ne zna te nove modele Falcona, moraces to da pogledas. Kad me put nanese ka Uzicu, sve cu ih pogledati pa cu izneti utiske.
verujem da je dobar stap ali to sto si naveo su 3 razlicite vode, skroz razlicite situacije. Za Savu i Kolubaru verujem da je dobar mada za Kolubaru ne treba bolo od 6m. Za Drinu oko Vrhpolja je, citajuci karakteristike, slab. Ali opet nista dok se ne pogleda.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Igor1980

Hvala na konstruktivnim savetima  smiley033 .Prosle godine mi se desilo da sam imao kod sebe samo feeder stap A desila se situacija za plovak .Garbolino Challanger feeder 390 . I odlicno je odradio to pecanje .Ako se odlucim za match necu ici preko 420 .
@trim znam da su bas jeftini i da bi to mozda bila opcija . Pre par godina kupim ne znam ni ja zasto et bolo neki 4m lagan kao pero .Tada sam samo sa obale pecao na bolo na dunavu i ni jednom nije izasao na vodu. U medjuvremenu sam ga poklonio nekoj deci koja su pecala u surduku cesto pored mene .

Mare035

Da mogu....rado bih ogranicio pecanje na jednu tehniku. Odlucio si se za fider,fiderom pecaj....plovak,plovkom pecaj...a ne radi riba sacu na plovak. Jer ja verujem da su svi fiderasi neuspesni plovkarosi. I niti jedan iskreni zaljubljenik u plovak nece pecati fiderom ako riba ne radi na plovak,cisto da bi pecao i upecao. Desava se u x situacija da mi bas fiderasi urnisu lov na skobalja u letnjim mesecima ako mi provale lokaciju ili vide...hranim hlebom,pecam hlebom....navrnu sa svih strana,crvi,hrana...kese za njima,haos ljydi prave. Pravi mesari!!!! A najveci lom bolonjez stapova je bas kod tih preletaca,naviklo to da fijuce sa hranilicama od sto grama pa misle bolonjez trpi....neka se ljuti ko hoce,briga me....fiderasi upropascuju nase vode. Koliko litara crva samo bace....zamislite njih 50 i svaki po litar dva crva....recimo u Drinu....eto jedne bacene krave u vodu a ljydi piju tu vodu...a da ne govorimo o kidanju jedne hranilice recimo sa 100 grama olova....


Ali mi kao plovkarosi nismo interesantni prodavnicama,ja licno ne kupujem hranu,moj izdatak su jedino udice,nesto suza i kupujem plovke,vise za kolekciju nego sto mi stvarno treba. Evo sada konkretno ovu zimu pecam jednim plovkom od 8 grama i jednim od 6....nikako da pokudam jedan,i kome sam ja kao kupac interesantan.


Stojim,stolica fensi mi nije potrebna....obucem se kao za izlazak u grad,nemam gde da se isprljam...nosim stap,dve vekne hleba(nekad vise) i sitnice....a oni vuku li vuku,dok se rasklopi ode dan...i ne tako retko mi upropaste pecanje kada hranilicama krenu da bombarduju u metar vode,a ti hranis hlebom,pecas na isti...tesko pecanje,skobalj tesko uzima ...i krene sitna bela od njihove hrane a skobalj ode u tri lepe.



Muka mi vise kada ih vidim na vodi. Ali nikome ne mogu zabraniti niti uskratiti da peca bilo kako ako je posteno...sto je jos gore,cesto te gledaju sa visine,onako nadmeno,jer za Boga on je fideras sa ful opremom...

Dragan Nešković

Колега Mare035, не се бре нервираш толико, то шкоди лепоти, а то ти никако не треба на ову скупоћу  :thumbup:

Што се тиче твојих веровања, не браним, али буди сасвим сигуран да и међу фидерашима има правих мајстора пловка  :takoje: Многе колеге су врхунски мајстори у многим риболовним техникама, немој мислити да је другачије, а мош и мислити, на вољу ти. Фидераши имају заиста леп потенцијал да буду деструктивни по своју околину, али то зависи првенствено од дотичног риболовца, није томе крива техника пецања.

Што се тиче пловкароша и њиховог куповног потенцијала у трговини прибором, и њиховог удела у истом, дебело грешиш. Пловкарошка прича води у овој игрици (не причам о морском риболову), када је риболов у питању, односно трговина разним прибором и којекаквим потрепштинама за те намене. Чак шта више, пловкароши чине окосницу укупне трговине у индустрији риболовног прибора и пратећих индустрија. Ја сам дуго година пецао разним техникама на пловак, па рецимо тамо негде крајем 80-тих, имао сам и по 150-200 само разних веглер пловака, а тада то нису производили Пера и Жика, већ реномиране фирме по свету. Један добар Дренанов или Колмиков, или било чији други веглер пловак, тада је коштао ондашњих и по 35 марака. А о штаповима и осталом прибору, нећу ни да говорим.

Тема је болоњез штапови, па да је не каналим више, али и фидер може човек да пеца са једним штапом, и са пар векни хлеба, није морање да има хај-тек фул опрему, то је лични избор. А што се тиче тога, како ко кога гледа на води, па веруј ми на реч, нема то роде везе са техником пецања, већ са кућним васпитањем.

Здраво био, и бистро  smiley033
Дозволе за рекреативни риболов у Србији нису скупе, оне су бесмислене.

Igor1980

@Mare035 ne znam da li je moj post isprovocirao tvoj ali moram da primetim da pravo na boravak u prirodi gledas samo iz svog ugla . Ja vecinu svojih pecanja provedem sa bolonjezom ili varalicarcem u ruci ali besmisleno bi mi bilo da samo jednom tehnikom lovim . Zasto ne bih recimo ako ne radi bela riba a bucov je aktivan skinuo plovak i montirao vaser kuglu i musice ? ili kao ta situacija koju sam opisao na fider stap montirao plovak ? Druga stvar reke ne pripadaju ni samo ribolovcima a kamoli obozavaocima striktno jedne tehnike pecanja . Smetaju li ti camci , kupaci , brodovi i talasi koje prave ? Podsetio me na pricu koju si mi ispricale kolege s posla . Naime otisli oni na Dunav da pecaju belu na bolonjez i pored njih stade auto .Cetvoroclana porodica dosla na kupanje . I oni lepo njima znate mozete malo dalje da nam ne plasite ribu a zena ni pet ni sest Dunav je svaciji nije samo za pecanje . I ovaj kolega se skide go i rece jeste gospodjo u pravu ste i ja isto volim go da pecam ... onda su se kupaci ipak malo pomerili .  :cheesy: tako da eto predlog kako da plasis fiderase i ostale nepodobne  :bye:

Teme sličnog naslova (10)

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 135236

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 151495

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 51596

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 278090

5817

Odgovora: 807
Pregleda: 221414

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 203467

1226

Odgovora: 6974
Pregleda: 2352262

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 66629

5428

Započeo ija


Odgovora: 3
Pregleda: 4519