Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Vladimir Lim

Ako moze info o tacnoj duzini maver arthemisa 5m. Pored toga, zamolio bih nekoga od iskusnih kolega za predlog koji komplet provodnika bi odgovarao za navedeni model. Hvala unapred.

vradojicic

468cm, ispod svake granice prihvatljivog za bolo od 5m.
Inace je sjajan stap, dugo sam ga koristio.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

glos

Maver redovno skrati, od deklarisanog, a segmentiranog. Dakle ne i kod dvodjelaca i sličnih, valjda, nego samo ovi sa segmentima, izvlačenjem. Rekao bih da navedu ukupnu dužinu pojedinačnih segmenata, u totalu, pa kao cjelinu.  Moje je isto deklarisao dužima no što jesu.
Na kraju mi je to takovo ispalo bolje, jer sam si dao isuviše force pri odabiru a na temu dužine, potrebite.
ZOV

Vladimir Lim

Koja je onda duzina sestice, ako je 5,5 da izmem 6. Da li su primenjivi ovi kompleti iz mg servisa za ovaj stap. Nemam iskustva sa pravljenjem stapova, do sad sam uzimao gotove.

vradojicic

5.70m
Sestica je bas teskas, ja ga koristim godinama po Drini za najteze sisteme.
Ne znam mozes li ga naci.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

DuNo.Zemun

LIČNI STAV !
🔻
Pecanje na plovak je posebno zadovoljstvo, znanje, ..filozofija boravka na vodi.. Jako davno sam nekim slučajem došao do DVA bolonjeze štapa firme Reglas-Maver .. oba su bili namenjeni tržištima INČNIH mera Manji je bio Laser .. drugi veći Misuri (za UK & SAD) do dana današnjeg se koriste !!! samo jedna reč opisuje to zadovoljstvo - MAESTRALNO . U Veneciji je urađan "sitan" servis na oba, ..pre par godina ..

Firma MAVER (koncern), kada su u pitanju BOLONJEZI nikada nije izašla iz ITALIJE .. Jedina firma na svetu koja nije odnela ni šraf u Kinu !!!
Mlađim kolegama predlažem da PAMETNO izaberu svoje štapove, kako kao početnici ili kao iskusni i stariji ...
PS .. Kada je reč o "skraćivanju" originalnih štapova .. javno kažem, ..ko to radi NEKA DOBRO razmisli o SEBI ... i pecanju!!Deda Dušan

glos

Samo Reglas-ovi varijetet-i je u - iz Italije. I košta 5 puta više od PRC izvedbe, Maverove. ( Mislim da ste to znali ali ja naglasim čisto da se ne zabuni neki fisherman mali ). Inače, sigurno je to što su ti tvoji namjenjeni i pravljeni za "inčne" teritorije, razlog vrhunske trajnosti, te izvedbe.
Također, slažem se da je pecanje na plovak vrhunsko po ugođaju, pecanje. Di se može...
ZOV

Vladimir Lim

Hvala na korisnim informacijama. Ja nemam kratak ribolovacki staz, ali nikada nisam bio posebno posvecen analizi pribora na posebno visokom nivou. Po vrh svega nisam ni u prilici da vidim vecinu pribora koji kupujem, vec isti porucujem. Posete vecim gradovima mi se svedu na nedostatak vremena za ovaj hobi. Ribolovacki forumi su mi pomagali da izaberem pribor koji ve dobro da mi posluzi. U tom smislu hvala svim kolegama koje nesebicno dele svoja iskustva.

ssdmbrdy

Da pohvalim majstora Djoleta iz le, od tubertini level 7706, koji ima ocajne provodnike, napravio vrhunski stap.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока


vradojicic

Mogu li da te pitam nesto? Sto motate telemec varijantu?
Razumem raspodelu opterecenja ali to ima smisla samo na segmentima koji rade. To bi na ovom stapu imalo smisla samo u slucaju klizne i na trecem segmentu. Po meni.  Mozda prednost kada se peca po kisi...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

ssdmbrdy

Ovaj nije telemec, nego bolo od 6 m. Provodnici su mu bili ocaj, stavljeni su i klizni na sva prva tri segmenta. Po kisi je bila nemoguca voznja.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока


Vladimir Lim

Kad smo kod motanja...opet da pitam da li su ovi kompleti fuji za bolo 5 i 6m primenjivi po velicini ioi bi bilo dobro nesto kombinovati. Nemam iskreno pojma o tome. Porucio bih i dao drugaru koji se odlicno izvestio u ovom poslu. Maver arthemis i milo stradivari 6m su u nekoj kombinaciji...

Nislija 1

Citat: vradojicic poslato 04 Novembar 2023, 23:37:45Mogu li da te pitam nesto? Sto motate telemec varijantu?
Razumem raspodelu opterecenja ali to ima smisla samo na segmentima koji rade. To bi na ovom stapu imalo smisla samo u slucaju klizne i na trecem segmentu. Po meni.  Mozda prednost kada se peca po kisi...

Motaju zato sto taj majstor Djole zna samo tako da mota drugacije ne ume, njegova filozofija je da je tako najbolje jer motanje u pravoj bolo varijanti nije ispravno  smiley001

ssdmbrdy

Moze on da ti uradi kako ti je volja, a od viska glava ne boli, moglo je i sa 9. Ali ta 3 znace kad je kisa, ne lepi se najlon.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока


srdjan812

Nevjerovatna stvar su nabijanje bezpotrebnih sprovodnika na bolonjeze i kao razlog kisa i lijepljenje najlona za blank.. shvatam pocetnike, al mislim da vecina ovde nisu pocetnici..
Moje neko misljenje, pa nek me ispljuje ko hoce, ako ne znas kako okrenuti stap pri zabacaju i drzati bolo pri voznji po kisi i velikoj vlaznosti, nemoj na bolo ni da pecas.. kupi mec i udri..
Visak sprovodnika, poremecaj balansa, same radne akcije stapa, skracivanje radi dobijanja na ostrini, produzavanje mrtvog ugla stapa... sve nepotrebne gluposti..
Pri zabacaju okrenite stap za 90 stepeni i zabacuj.. pri samom padanju plovka na vodu, konstantnije spanovanje i nema ljepljenja.. pecao sam po svakakvoj kisi, magli, i ne znam ni ja cemu, sa 5-6-7m bolo, nikad problema...
Ne skrnavite nesto sto je neko isprojektovao i napravio kao takav model sluzi u praksi, pogotovo sto se tice skupljih modela i marki stapova...
No hejt
Bistro

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока


Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 261
Pregleda: 144324

12609

Odgovora: 833
Pregleda: 270473

6941

Odgovora: 62
Pregleda: 46129

5817

Odgovora: 792
Pregleda: 211535

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 198933

1226

Odgovora: 6948
Pregleda: 2325457

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 62934

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 130380

15761

Odgovora: 27
Pregleda: 26564