Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

gillespie

Citat: SlavkoR poslato 10 Novembar 2022, 14:54:40Svaka firma na svetu ti da tacno onoliko koliko platis ili manje. Tako je i u sferi ribolovne opreme.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Donekle se slazem ali ne i potpuno. Najsmesnije mi je kad kazu kinez, pa 90% ribolovne opreme je iz Kine. Moj drugi stap je takodje iz Kine filfishing elegant bolo 5m, a kvalitet nebo i zemlja u poredjenju sa ovim. S njim sam npr prezadovoljan a jeftiniji je od ovog dosta. Formax opasno valja skart robu...

Gesendet von meinem YAL-L21 mit Tapatalk


pex

Šareno je to.
Superchamp Feederi su, doduše prepravljani uhvatili tone ribe i fenomenalno se pokazao blank (vrhovi i ne bas), ali eto blank mi je bas jako dobar i mislim da su bas bas dobri i zahvalni stapovi (mislim na 3,6m 110gr i 3,9m 130 i 170gr).
Takođe i Vladov bolo Competition X je top.
Ima tu da se probere dobre robe.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

gillespie

Ne bi ni ja da generalizujem, ali cenu treba da odredjuje to kakvu opremu stap ima, da li je balansiran ili ne, da li ima po kile ili je prihvatljive gramaze itd... Stap NE SME da pukne na kontri na ribi nijedan ni skup ni jeftin... To je stap sa felerom i tu price nema...

Gesendet von meinem YAL-L21 mit Tapatalk


orka

Naravno da ne sme da pukne, ali viđao sam kako neke kolege lupaju neverovatne kontre i dovode bolo štapove u opasne uglove. To zviždi, fijuče kroz vazduh da te jeza podiđe. I posle pukao, kako je to moguće i slično. To se zove neadekvatno rukovanje. Sve zašto ima i svoje zato. Bolonjezi su štapovi koji su jako nežni, pogotovo vrhunski, manje težine bacanja, koji sa jako lagani i imaju tanke zidove. Ne kažem, tj ne tvrdim kolega Gillespie da je to kod tebe slučaj. Samo glasno razmišljam i pokušavam da budem objektivan. To može biti jedan od uzroka, drugi je neko negnječenje, udarac, koji nismo registrovali ili ozbiljno shvatili, i posle krc, pa opet bude šta kako, zbog čega. Kriv je proizvođač.
Postoje naravno i greške u izradi, ali one se pokažu prilično brzo, već posle nekoliko ozbiljnih pecanja. Sa druge strane pucaju bolonjezi svih proizvođača na ovaj ili onaj način, u većoj ili manjoj meri. Više će biti polomljenih onih koji se više prodaju, tj više koriste.
Ne želim da spomenem ni jedan brend, ali oni poznati i najpoznatiji bi trebalo da imaju najbolju kontrolu izrade, i kod njih jednim delom plaćamo i njihovo ime, dok su oni manje poznati jeftiniji i verovatno je tu kontrola izrade na nižem nivou, i verovatnoća da nam zapadne neki loš primerak veća.

gillespie

Kolega Orka, cenim tvoje misljenje, ali ja nisam pocetnik, pecam bolonjezom preko 15 godina... Ovo je ovom stapu bilo prvo pecanje, sto se kaze krstenje... Ala sam ga krstio svaka mi cast...
Verovatno je bila neka naprslina ili nesto jos u radnji, e sad da li je to moja greska?
Svakako sam se zalio, rekli su da donesem stap pa cemo videti sta ce reci...
Interesantno je to sto je stap popucao kao kada ga nesto pregazi sve uzduz... A ribu sam izvadio sa polomljenim onako stapom...

Gesendet von meinem YAL-L21 mit Tapatalk


orka

Naravno, znam da nisi početnik, dugo se znamo na forumu. Sada je sve jasnije. Prvo pecanje je pukao i tu nema govora da je u pitanju tvoja greška.
Ili je greška u izradi ili je negde tokom transporta udaren, nagnječen. Siguran sam da će ti dati novi štap i da će on biti u redu i da će te dobro služiti.

glos

Da ja uzimam i koristim bolonjeze i petljaše, uzimao bih samo italijanske.
Iako su i ti pravljeni u Kini, ipak su oni to prvi radili i već se u tome izvještili.
A takođe tamo di prave vrhunske štapove prave i jeftinije, iste mandrele i majstori, samo lošija oprema i materijali.
Ti tamo radnici su se izvještili.
Dok ovi drugi proizvođači tek uče.
ZOV

angler001

Pozdrav svima, u potrazi sam za novogodisnjim poklonom za sebe :) pa je izbor pao na jedan od 2 ponudjena:

Superlithium power 6m
Evo green power 6m

Pozvao sam gospodina Ranka ali trenutno nije na stanju imao power pa mi je predlozio Evo.
Interesuje me molim vas misljenje i poredjenje ova dva ukoliko je neko imao priliku da ih koristi ili bar protrese.
Po ceni su tu negde u par stotina dinara gore-dole,ali koja je sustinska razlika u ruci i da li je ima?

Trenutno pecam na amorphous power od 6m pa takodje da li ima i bitnijih razlika u poredjenju sa njom?

Hvala lepo svima unapred

gillespie

Citat: gillespie poslato 10 Novembar 2022, 13:28:53Da dopunim seriju...
Danas rivercraft 6m NA KONTRI pukao na spoju prvog i drugog segmenta, drugi segment se rascvetao... SMECE NAJOBICNIJE, lepo kaze nas narod ko ne plati na mostu plati na cupriji...
Ja sam sa Formaxom za zivota zavrsio...

Gesendet von meinem YAL-L21 mit Tapatalk
Da javim da je stap uredno zamenjen i dobio sam novi stap uz manje ili vise komentara ali to sad nije bitno.
Uglavnom, nek sluzi dok sluzi ali ne bi me cudilo da i ovaj pukne uskoro... O cemu se radi...? Provodnici na ovom stapu su toliko losi da to boli, ne znam kako to kod kupovine prvog nisam primetio...
Deo provodnika na kraju segmenta je toliko ostar i neravnomeran da je to strasno na svakom segmentu. Stap mi je menjao kum i nisu mu dali distancer koji sam na prvom imao, pa kad sam proveravao odvrnuvsi cep, sve su sitni komadici karbona ispali, kao da te ostre ivice gule tanji segment... Mozda je zbog toga i prvi pukao...
Sve u svemu... Stap ne preporucujem nikom, u sirokom luku zaobici...

Gesendet von meinem YAL-L21 mit Tapatalk


Nislija 1







Daiwa Tournament Big Fish + Daiwa Ignia 2505r, osnovni najlon 0.16, predvez 0.14, udoca Colmic n500 12, plovak 5 grama, reka Nisava.

vradojicic

Koja je milina kada Nisava ima vode za plovak od 5gr.
Bravo. I komplet je vrhunski al to po strani.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Nislija 1

Nisava leti nema vode ni za 2.5 grama plovak, ali zato zimi kada je dobar vodostaj ima vode i za 5g a i odlicne dubine. Ovo je pecano na dubini od 1.2 metra.

nadal

posle ove cisterne ce pribor da pojjeftini

Pedja Niš

Pozdrav svim članovima.
Ja sam nov na forumu ali se nadam lepom druženju  :cheesy:

Nislija 1





Nisava kao i obicno uzivanje celog dana. Komplet Daiwa Tournament Big fish, Shimano Stella c3000 fk 2023 model, glavni najlon 0.16, predvez 0.14, udica colmic n500.

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148664

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275048

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201417

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49108

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217739

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2345480

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64624

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132976

30784

Odgovora: 27
Pregleda: 9671

22065

Odgovora: 0
Pregleda: 2592