Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

markodespo

Pozdrav drugari. Colmic Fiume NX 25gr 7metara. Vaše mišljenje o štapu, da li je neko koristio?

Mare035

Hteo bih da podelim nesto u vezi stapa koji sam juce pazario. Posto sam jedinu peticu koju sam imao poklonio komsiji....odlucim da juce se prosetam po radnjama u Pomoravlju i pazarim jednu peticu a da to ne bude skupa kupovina.

Prvo sam imao u planu formax nanocore,prelep stap ali za mene glibav jako pun,a ja nisam covek koji voli preterano ostre stapove e sad zamislite koliko je glibav,zatim ovog novijeg visaza probam  i malo je falilo da ga kupim.
Treci stap koji sam uzeo u ruke je neki Ares fil fishing ako se dobro secam,tanak u blanku,rasklopis a osecaj u ruci kao da teg imas....probam tako jos par stapa i dodje na red Tempest bolo proizvodjaca takodje fil fishing,lagan u ruci sklopljen,rasklopim,opet lagan,pritisnem malo zidove,tvrd kao kamen...odmah pazarim.

Pravac voda,uz par skobalja i nesto siljki na Velikoj Moravi uz koriscenje plovka od 5 grama,moram da kazem da me je ovaj stap odusevio,oseca se beg ribe,kako pumpa,niti jedno spadanje ribe nisam imao  ...tezina bacanja 10-35,rekao bih mozda malo manje ali bez problema ce resiti zimska pecanja u mom slucaju i plovke 8-10 grama....juce pecao sa 5 grama ali sam siguran da ni plovci od 3-4 grama mu nece predstavljati problem. Jedina stvar koja mi malo kvari utisak je duzina od 4,7 metra...ukrali kao da su vrhunski brend i nekako cudan redosled vodjica pri vrhu,kvari mi nekako vizuelni utisak stapa...no,ako to zanemarim utisak je odlican. Za te novce a to je 6500 fantastican stap i toplo ga preporucujem...cujem da ga ima i u blanku i da kosta oko 4 hiljade. Halter na njemu iznenadjujuce visoko,sa masinom 3 hiljade lebdi....mene je kupio i siguran sam da cemo se puno druziti ove jeseni i zime. Jos nesto sto me je iznenadilo je serijski obelezen svaki segment stapa,kao na mnogo skupljim modelima. Ako neko ima ovaj stap neka iznese svoja zapazanja....uzgred,neodoljivo me podseca na falcon amiku,dugo sam pecao tim stapom u duzini od 5 metra i kao da je preslikan. Skabo se oglasavam ovde,citam redovno samo ovu rubriku jer jedino bolonjezom pecam,ali sam morao sa vama ovo da podelim. Ko ne pati od marke stapa...evo mu prilike. Mojih par sestica ce morati da sacekaju svoju priliku i uzivanje u ovom stapu.

matori

Kupio sam tog tempesta prošle godine, nije mi bio potreban ali video ga u radnji, isprobao i svideo mi se, sve je tako kako kažeš...proveren na Drini, lagano baca plovke od 8 gr verovatno može i 10. Interesantno da lepo radi i sa lakšim plovcima, probao 2gr i njega lepo oseća. Malo izraženija vršna akcija mu nije problem da se izbori sa krupnijim ribama. Moja zamerka sitne karike, primerenije telemecu pa je za uslove mraza neupotrebljiv, zaštitna kapa štapa veoma loša, uska pa sam je odmah menjao. Bez obzira na navedene nedostatke za uložen novac daleko premašio moja očekivanja,rekao bih prijatno iznenađenje. Koristim ga pored mog nepravizeđenog matorca, Cosmos falkonca  :cheesy:
Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

laza76

Šta biste preporučili približno tom Tempestu u tom cenovnom rangu na 6m dužine? Normalno, 6m je nešto skuplje od 5m, mislim na odnos cena kvalitet?

matori

Prelistaj koju stranu nazad na ovoj temi, kolega vradoicic je u pozitivnom smislu spomenuo formaxov rivercraft bolo 6m , cena je nešto preko 9000...Na kp imaš Osako Level Tech bolonjez 6m, prodaje momak iz Niša, ja ga već dugo merkam, cena oko 10000.
Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

vradojicic

Oba su proverena vec i dobra, za taj novac odlicni.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

laza76

Hvala matori i vradojicic!

vradojicic

Ako negde mozes da nadjes Formax Competition X uzmi njega.
Imam ga na 5m, metan iz blanka.
Ekstremno dobar stap.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Lemi24

Stigla masinerija! Novaa



























16 Septembar 2022, 19:27:18
Jedno pitanjce za ekupu koja je kupovala blankove pa ih radila kasnije u bolonjeze(maver konkretno). Da li postoji da se vidi na segmentima neka obelezija ne racunajuci sam blank da su od tog stapa? Pitam iz razloga jer ih nema novi u prodavnici vec se moraju nalaziti na raznim oglasima
Nadam se da ce i druge to zanimati kako ide prica oko toga..hvala

vradojicic

Nema Maver nikakva obelezja na segmentima, br ne sada. Neki modeli su pre imali nalepnice sa nekim kodom.
Vrhovi su im vecinom u sjaju a ostali segmenti u matu, nemoj to da te zbuni.

Gde si nasao Speedmaster TE7 i koliko si platio, ako nije tajna? Ekstremno dobar stap.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

trim

TE7-600 160e polovan,ako te zanima mogu ti poslati link
Plovak ja zakon

Lemi24

Stanje se vidi na slikama i uspeo da skinem cenu na 140 na oglasima..
Sad bih uzeo jedan superpotente u 6m blank(nzm koliko bih pogresio ako bih ga uzeo fabrickog motanog a isto i arthemis) a mozda i arthemis 5m da se nadje u blanku pa zato pitam.
A cini mi se da si oba imao u blanku pa bi mi tvoj odgovor svakako pomogao!

Hvala na odgovoru!

vradojicic

Oba imam godinama i prezadovoljan sam. Sve iz blanka motano.
Arthemisa imam na 5 i na 6m, na 5m se tih 30cm manje dobro oseti ali je sjajan stap. Superpotentea samo na 6m.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Lemi24

Da li su oni od stapova koji su bili sa tim kodom ? Ili bez?

mountainriverfishingstyle

ne mozes da pogresis kod fabric-motanih mavera-pogotovo kod spomenutih,
izuzetni stapovi, kao i vecina mavera

17 Septembar 2022, 16:33:10
bez koda
mrfs

Teme sličnog naslova (10)

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 50955

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 220052

1226

Odgovora: 6974
Pregleda: 2349411

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 277154

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 202935

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 65991

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 150603

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 134373