Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Mare035

Ja imam visaza prvu seriju na 5 metara i zaljubljen sam u taj stap....ne znam ove novije kakve su. Nego,jel ima ko Ticu Insigniu na 6 metara? Kataloski pise da je 188 grama teska....da li je to realno? Tanki zidovi ili greska pri merenju? Neko ko ima pa da podeli iskustvo...lepa na oko bas....

nadal

formax visage 6 metara sa 227 grama i 100 evra na papiru deluje odlicna kupovina, ima li neko prakticna iskustva sa ovim stapom?

laki22



Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk


TexWiller

Proveri dužinu, neko je pisao da su kraći dosta od kataloške dužine

vradojicic

Laki, to je Visage Elite...
On na 6m kosta 20 hiljada.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Isa

Treba mi bolonjez, za Dunav.
Nemam iskustva, što se tiče motanja takmičaraca.
Uglavnom problematika je sledeća.
Imam Formax Competition X pole, odličan takmičarac od 6m.
Razmišljam da li da ga prepravljam u bolo i koliko košta u fuji AlC?
Ili možda da kupujem gotov štap i koji bi bio u toj klasi?

vradojicic

Slobodno namotaj stap. Bice dobar.
Moj savet ti je da ne moras motati u MG, mozes i u drugim servisima, oni su najskuplji i tamo je vez 2.5 evra.
U Va je 1.5 evro.
Ako nadjes Fuji Alconite BYAG i BMYAG, stavis BYAG 20 (16),  16, BMYAG 10, 7, 6, 5, 4.5 i 4 i vrsni BNMVAT4 od 1.4 ili 1.6mm (zavisi kakav je vrh).
Halter slobodno kupi Alps ili Kigan velicinu 6 ili ako hoces Fuji NS 6 i stavi mu gornji vez na 59, 60cm od dna rukohvata.

Ako ne nadjes te Fuji karike (inace je taj set kostao 22e u MG) onda stavi Fuji Alconite K karike ali tu ne znam da ti preporucim.

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

neske

Šta vam se više dopada Wonder ili Inspirat (Tica)?

vradojicic

Wonder sam imao i na 5 i na 6m...
Izrazito jak stap, na 6m predebeo u bazi, preostar i nebalansiran. Isti kao Cosmos. I delovi su isti.
Inspirat isto veoma jak ali u svemu ostalom bolji.
Definitivno Tica Inspirat, mozda i najbolja Tica, pogotovo medju stapovima za teze sisteme. Ma odlicna je.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

neske

Imenjak, zašto li nisam iznenađen :)
Meni se čini da Wonder malo lošije trpi lake montaže nego Cosmos. Kao da je za nijanssu jači. Ili su ovo neke moje halucinacije...
Iako volim baš krute motke, moram da se složim sa tobom. Inspirat je bolji kao štap.... izuzev u par sizuacija gde ni Inspirat nija baš za bacanje.

Ne mogu da se setim nekog štapa U ovoj klasi ili iznad gde je razlika između petice i šestice toliko velika kao u slučaju Wonder, Cosmos i možda Speed Master T7. Samo jednom sam pecao nekoliko sati sa Cosmos šesticom. Da li zbog prtethodnog umora od posla ili šta već, ali činilo mi se da halter treba da se postavi negde na drugi segment. Nije da ranije nisam držao ovaj štap. Naravno da sam video da je van balansa. Ali nikada ranije nisam ovoliko dugo pecao sa njim. Cosmos/Wonder je petica i to je to - bar za mene - bez uvrede :)

Uzgred, kada smo kod Cosmos-a, da li ja tripujem ili zaista stare i nove serije nisu iste?

vradojicic

Ne znam, pecao sam samo starom serijom. Imao sam ga 6, 7 godina i na 5m je izuzetan stap, bez premca.
Inspirat je veoma, veoma dobar bolonjez...
Kada sam jurio teskasa za Drinu zimi, bio sam bas blizu da ga uzmem na 6m.
Medjutim drugar, Koske, mi da Arthemisa 6m u Fuji Alconite opremi, veoma povoljno tako da uzeh njega. I prezadovoljan sam Arthemisom. Bas sam ga mustrao ovu zimu sa plovcima 12-15gr, vise 15gr i super se pokazao.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sjenicak

Je li neko imao iskustva sa stapom Trabucco flare bls extreme 5005? Kakav je stap? Kakve je jacine? Koja je preporucena gramaza kod njega?

swordfin

Pozdrav drugari. U potrazi sam za bolonjezom, 7m. Hteo bih tvrdji stap, vrsne akcije, lepo bi bilo malo jaci, 30ak grama. Buzdet 200-300e. U Nisu u tom rangu sam naisao samo na Tica stapove, oko 220e za Tica Exclusive od TC4 karbona(ne razumem se u karbone, samo navodim kao info).

Izbor stapa, gde da kupim, svaki savet dobrodosao.

Unapred hvala na odgovorima. 

vradojicic

Tica Exclusive je 1 od najboljih stapova za takmicarac, po meni to nije stap za bolo...
Kolikim plovcima planiras da pecas?
Pretpostavljam reke?
Ako hoces polovan stap neka Aspire TE 3 bi bila super. TE 3-707, ili AX TE 3-700GT.
Ja sam pecao sa 2 sedmice, Falcon Tempest 7m i Speedmaster AX TE 5-700GT. Ovaj drugi je mnogo jaci, ostriji ali i tezi...
Iskreno ne znam sta preporuciti, nemam mnogo iskustva sa sedmicama. Probao sam bio i Technium BX TE 5-700 GT, osrednji stap...
Maver Superpotente 7m bi mogao biti dobar izbor.
Ali to ne smes kupovati na nevidjeno.

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

swordfin

Iskreno, hteo bih jedan stap za vise stvari. Reka (skobalj, siljka, klen) i jezero (babuska, deverika). Nisu to preteski sistemi. E sada, unazad par godina pecam na moru(zato i hocu jaci stap), gde ide bez problema plovak od 4-5-6grama. Ali to je jednom godisnje.

Izvini za krajnje pocetnicko pitanje, u cemu je tacno razlika kada kazes da stap nije za bolo vec takmicarac? Ja sam probao Tica-u, ne pise akcija na njoj, prodavac tvrdi 10-40, ali nikako nisam mogao da se oduprem utisku da mi nekako previse vuce na "kineza". Doduse, po radnjama su mi nudili i "Shimano" bolonjeze od 5000 dinara...

Ja sam amater, i ne pecam upola cesto koliko bi zeleo, ali kad izadjem na vodu, barem da uzivam u stapu. Nisam nesto raspolozen za polovno, imao sam lose iskustvo.

Nije mi problem ako je stap malo tezi, gde bi mogao da se Speedmaster AX TE 5-700GT da se pogleda/proba? Isto pitanje za Maver.

Hvala na odgovoru.


Spojene poruke: 30 Jul 2021, 09:26:53

Ajde da dodam jos jedno pitanje: Video sam ovde po forumu da ljudi smatraju da je Tica Exclusive vrlo nezan stap. Jel moze neko malo pojasnjenje? Krt, tanki zidovi? Da li sme da se pojuri sa njim krupnija siljka/mrena ili skobalj?

Hvala na odgovoru.


Teme sličnog naslova (10)

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 199772

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 63465

3236

Odgovora: 269
Pregleda: 146226

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 131296

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 47127

5817

Odgovora: 804
Pregleda: 214732

1226

Odgovora: 6960
Pregleda: 2334898

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272824