Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

Drinski vuk i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Grof1204

Nijedan stap nije otporan na budalu.
Pritom u tu grupu nekad udjem i ja.
Prva dva koja si naveo su vrhunska proverena stapa koja su se dokazala i dalje se dokazuju.
Novi Fiume superior 20gr ne znam kakav ce biti, ali jako lagan i brutalno lep stap.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pavlovskig

Hvala kolega još ga nisam pobao na vodu. A što se tice lomjenja ovako: corvettu imam vec 12 godina prosla je i sito i rešeto imala bezbroj nervoznih kacenja po korenju letos sam pao i polomio prvog nastavka i 3-4 provodnika ali još uvek se peca sa njom, fiume 180 imam nekoliko meseci a superiora još nisam probao imao sam Royal s200 6m i takmicarca e-extreme 7m i  imam Royal s200 7m takmicarca, "da čuknem vo drvo" do sada nisam imao neko lomjenje. Ipak su ovo fini bolonjezi i nisu fiberglas germine pa da ih koristimo ko šlep služba

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk


vradojicic

Grof je lepo rekao.
U Valjevu ima 20 Corvetta, nisam cuo za vise od 10 godina da je bilo koja pukla a da nije bila greska ribolovca. Potpisujem da je ona u 5 najboljih Colmic blankova ikad. Ja cu i sedmicu da kupim.
Izuzetno zilav stap, srednje akcije, lagan, lep, ja sam joj stavio Fuji i pomerio halter, ima i dobar balans...
Colmic bolonjezi vise klase, Fiume (razni, imam XXT 250 6m) Corvette, Blizzard, Symeon, Royal imaju bas dobre blankove (na stranu oprema). Svi su provereni i dokazani u praksi.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Forshlag04

U početku sam sa Fiume xxt 180 od 5 metara bacao samo plovke od 5 grama. Sada bacam bez ikakvih problema plovke od 7 grama. Koristim ga na Drini, ali ne na svim mjestima i u svim situacijama. Ne samo zbog Drine na nekim mjestima i terenima, nego i zbog neopreznih ribolovaca koji vitlaju sa svojim motkama. Fiume ne bi dobro prošao u eventualnom sudaru. To je štap za uživanje i treba paziti.
Vlado, imam dilemu da li uopšte kupovati šesticu jer mi rijetko zatreba. Ali, gledao sam dvije. Jedan je Colmic Royal koji mi se svidio na prvu. Drugi je Formax Competition X bolo, težak 256 grama. Hvale ga neki, a ja sam malo nepovjerljiv na ovo "Formax". Štap je poprilično oštar i u prodavnici mi je djelovao vrlo dobro. Imaš li kakve informacije?

vradojicic

Druze, veruj mi da ne znam nista o tom Formaxu... Imao sam neke njihove bolonjeze pre i bili su veoma solidni, a neki i odlicni. Prva sestica u zivotu mi je bio Formax Visage 6m, ona prva bordo serija, jedan veoma solidan stap, koji sam tada platio oko 50e.
Kasnije sam nekoliko godina koristio Formaxov top model od 5m, Formax Powercore Proline, jedan zaista dobar bolonjez na ovoj duzini...
Za Royal S-200 imam samo reci hvale, i meni se svidja...

Kad uzmes neku vrh sesticu, polako ces petice izbacivati iz upotrebe.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Forshlag04

Royal je duplo skuplji, ali mi je za sada prva opcija. Ne sumnjam da su šestice efikasnije. Sve ostalo je na strani petice na mojim terenima gdje je škobalj najčešće na dubini od dva do tri metra.

vradojicic

I moji tereni su slicni. Glavna prednost je kontrola plovka, bar meni.
Imam 3 sestice, razlicitih karakteristika i srodila mi se ruka sa sve 3. Mase su od 210-240gr, komotno pecam njima po ceo dan. U paru su mi sa Shimano masinama sa prednjom kocnicom, velicine 2500/3000 koje su mase 230-245gr kada su im spulne pune...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Forshlag04

Kontrola plovka je  najvažnija, zato i tražim šesticu. Ali, imam averziju prema meredovu. Ne može bez kompromisa!
Inače, kad već spominješ mašinice, moram reći da su ove manje, sa manjom deklarisanom snagom kočenja (2 do 2,5 kg), daleko bolje kod izvlačenja ribe sa bolonjezom. Imam Certate, Ballistic i Biomaster u veličini 2000. Sve tri imaju strašne kočnice koje rade i na ribi od pola kilograma. Suprotno, Shimano Stradic C3000 FKHG ima deklarisanu snagu kočnice 9kg i kod izvlačenja manjeg škobalja moram skroz otpustiti kočnicu, skoro da špula postaje klimava.

Mladen. P.

Pozdrav svima,
Da li bi neko mogao da mi kaže da li postoji primetna razlika u performansama između Colmic Royal 6m, i Fiume XXT 250 6m? Takođe, je li neko od kolega imao priliku da proba ovaj novi Maver Green Power EVO 6m Navodno je malo brži od starije verzije. Hvala!

StefanKv

Za colmic xxt 250 ce ti najbolje reci kolega vradojicic. Royal odlican stap, jedino me kod colmica nervira oprema ali sta je tu je. E taj green power je moj sledeci stap  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Mladen. P.

Hvala Stefane. Šta je sa Colmicovom opremom? Loš kvalitet, ili loše vezani sprovodnici?

Grof1204

Nista strasno, nego nije Fuji za te pare.

Ja imam na Royalu fabricke Sea Guide, sve je ok navezano,  i na Fiume 16 minima takodje Sea Guide.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

markovic

Ima li neko formaxov competition x bolo, valja li taj stap?

vradojicic

Royal je malo slabiji i malo ostriji bolonjez od Fiume XXT 250 6m. Fiume je srednje vrsne akcije, precnika rukohvata od 23mm (Royal 22mm), stvarne duzine od 5.8m i komotno za sve plovke do 10gr, moze i do 12gr.
Sa distancerom i premotan u Fuji, moj je oko 240gr, bez distancera 225gr. Podigao sam mu halter i balans mu je super. Celokupno mi je legao, koristim ga dosta za srednje teska pecanja jer za najteza koristim Superpotente 6m.
Royal je drugaciji stap ali se meni takodje bas svidja ali ga ima Grof pa moze on napisati nesto vise.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Mladen. P.

Hvala puno na odgovoru, i opisu ova 2 Colmica. Generalno se dvoumim izmedju ovih Comicovih stapova i Green Powera. Za Maver mi je lakse jer mogu da probam ovde u NS. Moram pogledati ovaj novi Green uzivo, a za njega sam zainteresovan posto je navodno sad malo usavrsen, a svidja mi se kod njega sto je ipak progresivniji u odnosu na Veloce, a dovoljno jak za petrovaradinske mrene. Dilema mi je koja firma od ove dve pravi kvalitetnije stapove. Ove zime definitivno kupujem 6icu, i hocu stvarno dobar stap, da me ne kopka crv posle. Pozdrav, i jos jednom hvala.

Teme sličnog naslova (10)

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 200654

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64152

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148012

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132417

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48391

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 216908

1226

Odgovora: 6968
Pregleda: 2342326

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274227

21074

Odgovora: 2
Pregleda: 2820