Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

slob

Nikako! Ma koliko da je teška ili laka.
Ako pomeriš šaku prema napred, prema vrhu štapa, težina mašinice tek onda počinje da deluje na balans, i  to povoljno. Nazad sigurno nećeš da je pomeraš, a onda bi mašinica takođe delovala na balans ali nepovoljno. Ima tema o balansiranju. Pročitaj.

https://vukovisadunava.com/stapovi/balansiranje-stapova/
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

StefanKv

Ne drzimo svi isto stap, ja obicno odnah iznad haltera tako da mi masina itekako utice na balans stapa

Skaut1982

Mislim Stefane da je onda bolje staviti otezanje na dno stapa jer sa manjim otezanjem ces imati isti efekat.

VladanBec

Pozdrav svima!

Vidim da ima ljudi koje zanima REBEL, hvala Dejanu na reklami.  :cheesy:

Prvo nesto o nabavci:

Rebel se vise ne proizvodi, informacije sam dobio preko jednog tipa koji ih ovde u Austiji zastupa, direktno od Mavera. Od Maver-a je cak stigao i spisak nekih shop-ova u Italiji i jedan u Engleskoj, koji po Maveru, mozda imaju jos koji Rebel 6m u magacinu. Dve nedelje sam utrosio da svima napisem Mail sa upitom, nekima sam cak i cetiri puta slao isti, dok se nisu javili.  :cheesy: SAMO je jedan italijan (lopurda, sa svim postovanjem) imao jedan REBEL 6-cu ali je trazio 315€ i 20€ za postarinu!
E onda sam krenuo da ga trazim svuda, iz nekog inata zato sto ga nema i nakon nekog vremena nadjem jedan u Ceskoj. Na pocetku sam bio skeptican, frajer nema ni PAYPAL nacin placanja, samo preko uplatnice, ali sam odlucio da rizikujem. Cena je bila 250€ sa postarinom, sto me je iznenadilo. U stvari, taj momak je neki sampion Ceske i glavni zastupnik Maver-a u Ceskoj. Super tip, vise puta mi se javio mail-om dok je sve to trajalo i da ne duzim, stap je stigao, super upakovan, sve u redu, citav posao odradjen milina jedna.

E sada REBEL.... juce sam bio na Dunavu da ga probam, voda visoka, Dunav mutan ali nema veze. Osim dva-tri poljubca crvicima nista citav dan, kao da pecas u kadi.
Moje prvo iskustvo... Stap je lep, nema se sta reci. Ovaj koji ja imam nije izbalansiran ali nema veze, to se moze popraviti. Akcija, MUNJA, stvarno, ko voli takve stapove sa njim je na pravom putu. Divno se savija, oseca sve, i malo zakacene trave i grancicu. Probao sam ga sa plovcima od 8 i 10g. Bez problema, mada probleme nisam ni ocekivao. Ali pored svih tih lepota...bar meni, taj stap ne lezi. Ne znam kako da obajsnim ali jednostavno mi nije u ruci kako bih ja hteo da jeste. Uzimao sam i druge stapove radi poredjenja...i od svih "najgore" mi je legao Rebel. Rekao bih da je to kao i auto, neko voli BMW-a neko Audi, neko Mercedes-a...stvar ukusa po meni. Moj jednostavno nije. Steta sto nisam dobio ribu na njemu ali bice dana, ko zna, mozda ga i zavolim.

Eto toliko od mene, ako ko ima pitanja, treba pomoc, izvolite, ako mogu rado cu pomoci!
Pozdrav od mene!
Vladan

Dva vuka

Vladane , ako ti ne leži iz prve , sumnjam da ćeš ga i kasnije zavoleti  :wink: Imao sam i ja štapova koji mi "ne leže " , ali sam uvijek znao zbog čega je to ... zbog same akcije štapa, zbog toga kako radi koji segment na opterećenju i na ribi , zbog same težine štapa , zbog balansa , zbog opreme na njemu ... probaj da tom Rebelu šestici dodaš 30 gr opterećenje na samom kraju drške , pa ga ondak uzmi u ruku  smiley033
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

VladanBec

Sumnjam i ja ali nekao moram da sakrijem i prevarim razocarenje.  :cheesy:

Ma nije ni meni prvi koji ne lezi.... desi se... mozda sam i previse ocekivao, ne znam, ali jednosavno nije onako kao bih ja zeleo da bude.

Hvala na savetu, probacu sa tim opterecenjem... mozda mi smeta taj trenutno los balans. Imao sam na Colmic-u XXT 180 6m skoro isti osecaj. Sada sam ga premotao, ma bombona stapic. (Time se trenutno tesim.)
Probacu i druge masinice, mozda je i to u pitanju. Ovde koristim ne vece od velicine 2500...tezina oko 215-220g. Probac sa drugima, mozda bude bolje.
U svakom slucaju cu probati ovo sa 30g pa ti javim kako je i kako lezi. Inace, da se ponovim, stap je za super ligu, nema sta. Akcija mi se svidja.... treba da dobijem ovih dana i SUPERVELOCE, pa me bas interesuje sta ce biti sa njime....
Pozdrav od mene
Vladan

Dva vuka

Ma pusti mašinicu , što kaže Skaut , ako štap držiš na halteru , težina role za balans ništa ne znači , bila ona 215 ili 250 gr  :takoje: Ja sam na svom Rebelu otežao kraj sa 30 gr olova i štap lebdi u ruci . Pex je na svom pomerio halter napred , jer on ne voli vidljiva "budženja", a ja ne volim skraćivanja radnog dela štapa  :cheesy: I onako su Žabari slagali 20 cm za dužinu  :cool:
U svakom od nas postoje dva vuka, koji se neprestano bore između sebe. Jedan je dobar, a drugi je zao. Koji vuk na kraju pobeđuje?  Onaj koga hranimo...

Poslato po golubu .... ako ga kobac ne savata

VladanBec

Hvala na savetima. U pravu si... pokusacu sa tim opterecenjem, to jos nisam radio.
Zabari, sa njima samo oprezno!
Pozz

pex

Pa upravo mi je zato najbolji sto ima najbolji balans od svih bolonjeza od 6m koje sam drzao do sada.
Naravno navezan po mojim pravilima.
Originalan sa extra nisko postavljenim halterom odaje utisak kao da je prosecan stap.
Znaci halter mora biti tamo gde treba a ne ko na musicarskom stapu.
Ostale karakteristike stapa su dobre ali lakoca i balans su bas vrhunski.
Colmic Royal S200 izuzetan stap ali oprema djubre i naravno balans prilicno los, zato i izdvajam Rebel ispred njega.
Naravno za mene bitne karakteristike lak, ostar, lepo radi na ribi, dovoljno jak i savrseno balansiran

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

vradojicic

Pomeranje haltera desetak cm na gore ne krade nista bitno od radne duzine stapa. Ja u svim imam i distancere, koji su u samom, dnu i mase su od 10 do 27gr i znace balansu pored osnovne svrhe a ne vide se.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

angler001

Poz evo mene opet,izbor je pao verovatno na daiwa pro power 6m,je l neko imao priliku da ga proba?trebalo bi bar da je  u ravni sa rebelom,ako je uzmem podelicu iskustvo

elvis

Pro power imam na 5 m, a 6 sam bas neki dan drzao u ruci, tresao, savijao.Iako ne preferiram stapove od 6 m za amorphous pro power mogu reci da je jedna od boljih 6-tica koje sam drzao, pravi allround stap..
Balans odlican, ovaj sto sam drzao je motao majstor Pedja iz Krusevca pa je sve na svom mjestu...Po mom misljenju mnogo bolji, kvalitetniji i ljepsi stap od Rebela, ali mozda je to i stvar ukusa..


Sent from my SM-G950F using Tapatalk


angler001

I ovaj na koji sam se ja nameracio je radio Pedja iz Krusevca,mozda smo pikirali isti stap :cheesy: svakako mislim da cu ga uzeti do vikenda,da li je ostra ta sestica?na nekim snimcima sam video da se lepo savija ali samo na prva 2 segmenta hvala

elvis

Ja sam ga onako samo gledao bez obaveze jer kao sto sam vec rekao ne volim 6-tice, imam jednu za nuzdu samo kad moram pecat sa 6 m  Daiwa Tournament 9015, ali da nemam sigurno bi uzeo amorphous power bez dileme.. Moguce da smo isti gledali, Koske je dolazio kod mene u u Tuzlu malo u goste pa je ponio par stapova, nesto sto je bilo poruceno za drugare a nesto onako bez obaveze da drmamo.. Ja 5-ticu imam vec vise od godinu dana, stap je zilav, srednje brz ja bih reko ni previse brz a ni spor, ne spada u stapove sa izrazito vrsnom akcijom, progresivno se savija, sa dosta rezervne snage...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


vradojicic

Ja sam jednom na Drini pecao kratko sa Daiwa Amorphous Extreme 6m, koliko se secam, zelena Daiwa.
Odlican stap za teze sisteme.
Ima Koske u blanku, videh pre neki dan.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 63491

3236

Odgovora: 269
Pregleda: 146255

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 131351

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 47160

5817

Odgovora: 804
Pregleda: 214763

1226

Odgovora: 6960
Pregleda: 2335054

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272853

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 199803