Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

VladanBec

Aha, ok, razumem.
Hahaha, pa i nije mi bas blizu, tacno 82km i tacno 1:05 sati voznje. Ali isplati se svaki kilometar.  :cheesy:
Godisnja dozvola je 180€, inace dnevna mislim 25€.
Dnevna kvota im je 2 grabljivice ili 2 EDEL ribe (saran, linjak (da, to sam zaboravio, na mestima sa travom i malim "uvalama- zaklonima" ima i linjaka) i 5 kom. bele ribe, Mrena, Skobalj, Sljivar, Klen...
Da, lovostaj se postuje, i dobro je sto je tako. Uz kartu- ribolovnu dozvolu dobijete i jednu listu gde su navedeni lovostaji i mere (duzina / tezina) za svaku ribu koja se moze naci u tom kraju.
Inace dozvolu dobijate ako polozite kurs (traje nekih 5-6 sati). Ima nekih, sada sam zaboravio, ali pedesetak pitanja o svemu i svacemu sto se tice ribolova, cak i zakona, koja morate po sistemu "multiple choice" da odgovorite.
Inace, svaka republika ima malo drugacije zakone. Burgenland republika je jedina gde netreba te kurs, nego kartu kupujete onako. Sama karta (ja imam i tu) kosta za tri godine 70-tak eura. Naravno, uz to dolazi onda dnevna lizenz-a cija cena zavisi gde ste i sta pecate, kod koga. (ima puno privatnih voda- jezera i tako.)
Inace, zaboravih, svaki ulov se upisuje, na pocetku naredne god., obicno kada kupujete novu god. kartu, predajete citav taj spisak sta ste upecali. (Upisujete samo ribu koju nosite sa vode) To se radi zbog statistika, bez kojih opet nema dobrog poribljavljanja ili reagovanja na riblje bolesti, selidbe ili sl.

Spojene poruke: 15 Februar 2019, 20:52:23

Pozdrav Tolstolobik-u i hvala na dobrodoslici!
Hvala...sada je vec kasno za Level Tech IT, danas dosao, dobio sam mail, sutra treba da ga podignem. Nema veze, nece se baciti.  :cheesy:
Tvoje misljenje mi se dopada i poklapa sa mojim, a i sa Vradojicic- evim. Mislim da sa sedmicu do ponedeljka narucio... i sav sam nesto ustreperio sada kada sam se odlucio.  :smiley:
Da se malo umesam u tu pricu sa sedmicom R18... znam sigurno da je stap fenomenalan. Mnogo italijana peca sa njima, gde god sam do sada bio vidjao sam ih. Marco Volpi ih je dugo testirao kao i neki momci sa Sicilije. Feedback- ovi su vise nego pozitivni. Sam stap je izuzetno jak, Brancina od 3 kg su momci sa Sicilije vadili bez vecih problema, gledao sam neke klipove koji su mi slali italijani. Mozda ih imam jos negde, videcu. Volpi je sa njime drmao Orade, po jakom vetru, velikim talasima, i bogami i sa dosta dobrim komadima. Njemu verujem, jer je dosta objektivan i zna i da kritikuje Tubertini kada ne uradi posao kako treba. Mislim da je cak ona prica o Limited- u od njega pocela.

Spojene poruke: 15 Februar 2019, 21:23:43

Evo nekoliko fotki iz 2017 / 2018 godine... ako ne gresim.  :smiley:



Spojene poruke: 15 Februar 2019, 21:29:01











Spojene poruke: 15 Februar 2019, 21:32:31






elvis

Pozdrav Vladane, ukoliko razmisljas o Amorphousu na 6 m po meni bi za to pecanje koje si opisao i plovke od od 3 do 8 grama bio idealan Daiwa Amorphous Power( crveni).Stap sa "dusom" ali i sa dosta rezervne snage, i naravno idealnog balansa, a o samom izgledu, zavrsnoj obradi i slicno nema potrebe ni pricati..Kupis blank, namotas kako volis i uzivaj..S obzirom da vec imas "meksu" seticu ovaj bi ti bio taman jaci onoliko koliko treba.. Spomenuo si i Luvias, njega ti ne bih preporucio s obzirom da ciljas na vecu klasu barem po onome sto sam procitao do sada, a Luvias to ipak nije..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


VladanBec

Zdravo Elvise!
I puno hvala na javljanju, savetima i preporukama.
Daiwa Amorphous sam dugo gledao i gledam jos uvek. Superlight sam i drzao u rukama. Nemam sta reci, prvoklasna obrada i fantastican stap.
Upravo sam nasao u Italiji jedan Pro Power... sa Fuji Alconite i NS6 Black ispadne tacno 335,20 € - 6 m. Stap je jako lep, pregledao sam par Clip-ova na YOUTUBE... kolika mu je tb.? Ako sam dobro preveo sa italijanskog trebala bi biti 25 g... ili gresim. Imas li tacne podatke o stapu? Na ovoj stranici stoji da NUDE 190 g + Montaza... da li je stvarno 6 m ili malo manji?
Jos jednom hvala na pomoci i pozdrav od mene!
Vladan

elvis

Superlight i Regular su meksi i veoma lijepi stapovi, ali nisu za to sto si ti naveo..Upravo zbog toga ti preporucujem power, ja bi ga deklarisao kao 20 gramac, imam 5-ticu, 6- ticu sam tresao..Daiwa ne deklarise stapove po t.b. vec napise na stapu donju i gornju granicu debljine najlona..Za Power pise od 0.12 do 0.20mm,sto je po meni priblizno realno deklarisano za gornju a za donju moze i tanji najlon jer stap savrseno upija na ribi.. Tacna duzina na 6 m je 5.88, ima odlican balans i tanak je u bazi..Imas ti i jaci Amorphous od ovog Powera a to je Extreme, ali nije za za namjenu koju si naveo jer kao sto samo ime kaze bas je Extreme, a to znaci Drina i plovci od 10-14 grama iz sve snage..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


SlavkoR

Drustvo, iscitah citavu temu a vec dugo razmisljam da se pojacam sa jednom dobrom 6ticom za plovke od nekih 5 do 8,9g. Trenutno, najvise sa drustvom iz lovim na Kolubari na Colmic formulu 150 od 5m ali mi on nije nikako za plovke teze od 5g pa iz tog razloga planiram nesto cime bi mogao da pokrijem Moravu, srednji i donji tok Drine i Savu i Dunav u Bg-u. Razmisljao sam dosta o Maver Green Poweru i Colmic Royalu 200 s'tim sto me od Colmica odbija losa oprema, najlon se previse cuje kroz provodnike i to me opasno nervira. Ne volim fast bolonjeze koji se savijaju samim vrhom posto preferiram tanje najlone i manje udice pa verujem da bi dosta gubio ribu. Tako da vas dobri moji moram zamoliti za eventualno jos neki predlog i sugestiju vezanu za izbor dobre 6tice....cena...hmmm recimo u rangu gornja dva pomenuta...dakle max 240-250€. Mavere sam dosta cesto nalazio na KP po ovoj ceni. Gore pomenute nisam tresao ali svakako planiram...

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


vradojicic

Maver Rebel MX 6m, kao stvoren za to. Da li ces ga naci ne znam, pogotovo u blanku.
Ja za to najcesce koristim Fiume XXT 250 6m koji je komplet Fuji.
Za plovke do 6, 7 i Savu, Dunav koristim Colmic Corvette 6m premotanu u Fuji.
Za iznad 7gr pa do 15gr koristim Suprepotente 6m.
Royal je opasan stap.sa solidnom opremom. Skup je u pm da bi i premotavanje uslo u pricu a blanka nema.
Mislim da je za to.odlican i Milo Stradivardi Strong 6m.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

SlavkoR

Da, Fiume XXT 250 6m je i meni jedan od prvih pikova, sa tim stapom sam pecao i jako mi se dopada ali opet ulazim u pricu o premotavanju u Fuji s'tim sto meni deluje da bi mogao da radi sa plovcima i od 10g. Milo mi nije padao na pamet, skoknucu do Formaxa da ga pogledam. Royala sam gledao u Profishingu na Cukarici i stvarno je avion od stapa ali sa motanjem ode cifra u nebesa. Ne zuri mi se trenutno a pare su sklonjene pa sta prvo istrci. Gledao sam i daiwu amorphus bolo italy power od 6m ali on debelo gazi moj budzet...mrvicu je jaci od onoga sto meni treba ali zato je nestvarno dobar stap.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


vradojicic

Neke, ili samo prva serija je dosla u Fuji opremi fabricki.
Moj kolega iz Va je kupio takav nov, ja sam kupio lomljen koji je isto imao Fuji...
Stap je jak i dobar, ne savrsen. Ima snagu i izuzetnu akciju a univerzalac je. 10gr baca bez problema. To je isti stap kao Symeon i Blizzard, svi segmenti su isti.
Nema savrsen balans ali je ok, bez odbojnika za segmente ima 230gr, sa njim malo preko 245...
582, 583cm, M55/M60 karbon, 23.2mm precnik rukohvata.
Ima negde na forumu u temi slika sa njegovom akcijom.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Zdravo Elvise, pozdrav svima!
Hvala na pomoci i savetima!
Upravo sam na net-u nasao jos jedan Pro Power od 6m za 320€, "escaepescashop.it"... doduse, ne pise nista o tome sta je na njemu. (Pisacu im pa cemo videti)
U svakom slucaju sam zagrejan za taj stap. Ovde u Austriji je nezgodno jer takve stapove ne mozes naci nigde u prodavnicama i pogledati ih "live", na to se zale i mnogi austrijanci koji vole Bolognese tehniku. Znaci naruciti i ako nisi zadovoljan, nazad.
Pozz

Deniss

Jesi obilazio sajmove sto su skoro bili, u Becu i Wiener Neustadt?? Video sam par štandova koji su isturili i bolo stapove ali nisam bas zagledao zbog nedostatka vremena.

VladanBec

Zdravo Denis!
Na zalost, zbog nekih zdravstvenih komplikacija nisam mogao. Neverujem da sam bas i nesto propustio, jer Bolognese ovde bas i nije tako popularan. Ali zato jede Menge Carpfishing.  :cheesy:

SlavkoR

Citat: vradojicic poslato 17 Februar 2019, 23:16:08
Neke, ili samo prva serija je dosla u Fuji opremi fabricki.
Moj kolega iz Va je kupio takav nov, ja sam kupio lomljen koji je isto imao Fuji...
Stap je jak i dobar, ne savrsen. Ima snagu i izuzetnu akciju a univerzalac je. 10gr baca bez problema. To je isti stap kao Symeon i Blizzard, svi segmenti su isti.
Nema savrsen balans ali je ok, bez odbojnika za segmente ima 230gr, sa njim malo preko 245...
582, 583cm, M55/M60 karbon, 23.2mm precnik rukohvata.
Ima negde na forumu u temi slika sa njegovom akcijom.
Ufff mislim da ce biti ozbiljan problem iskopati Fiume i Rebela ali nadam se.
Svi kultni stapovi se retko otudjuju a da su u dobrom stanju a nov mislim da je bas bas retkost


Sent from my SM-A605FN using Tapatalk


ribolovacnis

Rebel na 6m bio na kp pre neki dan i prodao se.
Koji je maver najslicniji Rebelu, jako mi se svidja taj stap pa bih uzeo nesto od mavera sto je slicno njemu posto njega ne nemogu naci?

vradojicic

To vec Pex zna bolje... nisam imao priliku da pecam a cak ni da drzim neke starije Mavere.
Iskreno ne znam zasto su prestali da prave Fiume XXT 250 a nastavili 180?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Dobro vece svima,

SlavkoR , ako te interesuje Maver Rebel MX 6-ica, montirana sa Maver Montazom ili NUDE ovde mozes pogledati:

https://mondo-pesca.it/canne-da-pesca/2366-maver-rebel-mx.html#/976-canne_bolognesi-mt_600_monatata_maver

Nisam kupovao u ovom shop-u ali nebi trebalo biti problema... bar ih ja do sada nisam imao osim malih kasnjenja u liferovanju.

Pozz

Teme sličnog naslova (10)

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132779

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148441

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274779

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48837

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217476

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201148

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2344809

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64441

32170

Odgovora: 0
Pregleda: 2215