Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

Meni je on motao. Zajedno smo vecali da li ici na 16, 12, 10 i zavrsiti sa 4.5 ali posto to imam na 4, 5 stapova uvideo sam da nema potrebe da klizni na vrhu budu velucina 5 i 4.5 kao.i da drugi segment bude opterecen velicinama 6 i 7...
Dosta u odzivu vrha znaci kada je tu nekoliko grama manja masa...
Onda preskocimo 12cu jer je skoro ista duzina stope kao.na BMYAG 10 koji je neznatno manjeg precnika prstena. Na petice uvek stavljam prvi velicine 16, zbog boljeg izbacaja.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Pozdrav svim ribolovcima i ostalima!
Malo ce mi trebati vremena da se ovde snadjem ali, dok to traje, da postavim jedno pitanje, mozda mi neko moze dati kakav odgovor.
Da li neko nesto zna o Bolognese Falcon Eclettica Pro 6 M ili da li ga ima. Ako ga ima, ili ga je mozda probao nekada, kakva iskustva je napravio snjim, kavi su utisci?
Hvala unapred svima!
Vladan
PS: Stap je duzine 6m, tb. 5/30gr, tezina stapa 210gr, duzina sklopljenog 137cm / 6 segmenata

vradojicic

Imao ga neki tip.u Valjevu, zajedno smo pecali te zime na Umci ali nikad nisam drzao taj stap.
Koliko se secam, najbolje iz ponude Falcona, tada a i sada...
Ako ti znaci mi smo tada hvatali skobalja plovcima 6, 7gr...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Zdravo, dobro vece!
I puno hvala na informacijama.
Gledam vec par nedelja neki dobar Bolognese od 6m (znam da je jako tesko naci pravi), ali ne mogu da se odlucim. Prvo, sve sto je "vrhunsko", vrhunsko i kosta, znaci izmedju 300 i 400€, drugo, vec imam Colmic Fiume xxt 180 _ 6m koji i porde cene nije bas "ono" sto sam zeleo. Znaci oprez pri kupovini. Ali da te ne davim, sve je to vec poznato.
Slucajno sam "otkrio" ovaj Falcon Eclettica... cena, tb. i tezina su me iznenadili. Kosta sada na nekoj akciji 199€! Zato i pitanje.
Sutra treba da mi stigne i Tubertini Level Tech IT Bolognese od 5m...ne znam da li sam napravio dobar posao ali sada je svejedo. Cena mu je bila 189€, nazalost samo jedna montaza moguca (anelli Fuji i ALPS). Jbg. videcemo sta smo pazaraili. Mislim da je za Dunav sasvim ok i sa mola na moru.
Pozz i jos jednom hvala na javljanju!
Vladan

vradojicic

Fiume XXT 180 6m je odlican stap, ne bas najboljeg ali solidnog balansa. Plovci do 8gr komotno, pecao sam njim, srednje vrsna akcija a imam veoma slican stap Colmic Corvette 6m. Taj stap mnogo moze, samo ga iskoristi.
Za Falcon ne znam sta da ti kazem vise. Nije ni 200e malo, ako ti ne legne pare neces izvuci a do 300e nije tako puno.
Opisi sta hoces da dobijes od druge sestice poredeci je sa tim Fiumeom... najgore je da kupis 2 slicna stapa.
Kad je taj Tubertini u pitanju, meni se svidja u duzini od 5m. Stara Tubertini akcija, srednja ali.za nekog ko zna da vodi plovak dovoljno brza. Na ribi je fantastican. Lagan je i dobrig balansa a ne nedostaje mu nista ni u opremi, taj Alps halter je u rangu Fuji LS-6... Ne brini za to. Cena za nov je takodje ok.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Dobro jutro!
Poceo sam da sanjam tubertinije i colmice, hahaha.
To sam i razmisljao sve vreme, sta cu ako mi se ne svidi, jednostavno ne pase. U principu sam se zainteresovao zato sto je jeftiniji u toj klasi i osobine su mu ok, tezina, tb. i ostalo. (Ali nije provereno, mislim od nekoga ko ga ima)
Lomim se vec dve nedelje oko tog Falcon-a... i poznajuci sebe, na kraju ga necu uzeti iz razloga koji sam gore opisao a koji si i ti naveo u tvome mail-u.
Fiume XXT 180 6m... nemislim da je los, cak dapace (sto kazu hrvati), ali me balans nervira, kao i ALPS. Imam i Fiume 160-S (kupio prosle god. u avgustu) koji mi se svidja ali sam imao problema sa firmom koja ga je liferovala. Dobio sam ga sa polomnjenim vrhom (polomio se tacno na zavrsnom ringu, znaci otprilike 1cm) i po meni je bilo ocigledno da se to desilo prilikom pakovanja stapa (pre nego ih liferuju stap otvaraju i proveravaju da li je sve ok). Neki radnik, verovatno malo iskusan ili nov u magacinu ga je otvorio i prilikom sklapanja polomio vrh i verovatno iz straha da ne izgubi posao tako poslao stap praveci se da je sve u redu. Kako bilo, nisu mi priznali reklamaciju i bio sam prilicno ljut na tu firmu jer nisam prvi put kupovao kod njih. Onda sam nazvao jednog italijana koga dobro poznajem (liferuje robu firmi u kojoj radim a i pecaros je veliki, doduse na moru) i sve mu objasnio kako i sta, i gle cuda, za dve nedelje sam dobio potpuno novi spic i tri?!?! kompleta vodjica za njega. (Zavrsni i dva klizeca)
Meni Tubertini takodje pasu, volim te stapove. Kupio sam R18 Ultra Slim _ 5m _ tb. 12g... stap je fantastican. I nakon deset sati ti ruka nije umorna, a i kako bi bila. Koristim ga na Dunavu i vec je vise puta "prekrsten", do sada najveca riba Mrena 1,4kg i Klen 1,0kg. BEZ PROBLEMA i sa mnogo uzivanja u drilu. Naravno, za senzibilne tipove pecarosa, ne za one koji vole da diktiraju tempo i ne zele da gube previse vremena u drilu.
E sada smo tu gde sam hteo da budem i kod odgovora na tvoje pitanje, kakav bih stap zeleo. U principu mi treba 6-ca, ali u glavi mi se stalno vrti 7-ca Tubertini R18 _ tb. 20g. Prosle god. u Italiji gledao kako sa njime pecaju sa stena, mrak.(Orade su vadili citavo popodne, a onda su krenuli brancini, onako od oka, vecina riba preko 600-700g, bas lepi komadi) Zeleo bih kombinaciju, tj. stap koji bih mogao da koristim i na Dunavu (gde najcesce pecam) i na moru (gde sve cesce pecam). Cak sam razmisljao da uzmem R18 Bolognese 7m i jos jednu sesticu posebno. (jednom se zivi, imao sam tesku operaciju prosle god. na srcu i nesto me boli ona stvar za sve (izvini na izrazu), hocu da uzivam, ako me razumes sta mislim a ne samo da radim i radim i radim).
Tubertini mi se svidjaju, nesto kao Level Tech IT, ili Limited (ovaj poslednji ima neki problem, tako su bar italijani pisali u nekim ribolovackim casopisima) pa sam tu malo skeptican. Daiwa Amorphous ili Luvias, kao 6-ca i 7-ca su stapovi koji mi se takodje svidjaju. (Ali nesto lepo bas nisam citao o njima)
Plovci do 8g (na Dunavu sam najcesce sa 4/5/6g- tamo gde pecam)... ne veci, na moru cak ne prelazim 4g (kada je more uzburkano)
Stap 6m - do 220g / 7m - oko 250g
Tb. 10-12 do 20g za oba i Akcija Tubertini, kako ti pises srednja (meni je sasvim ok, volim da se bavim plovkom).
Sta mislis o R18 uopste, mislim 6 i 7m? Bas sam radoznao.
Inace, pecam veoma, veoma rado feeder tehnikom, plovak mi je ostao iz detinjstva, nesto kao nostalgija...  :cheesy:
Pozz iz Beca
Vladan

vradojicic

Prvo, vidim da gomilas opremu, prilicno slicnu...
To je lose.
Level tech IT pored R18 5m je suvisna stvar ali ajde... Nemas sto ruku.
Fiume XXT 180 6m.pored Fiume SX 160, jedan 18gr a drugi 16gr... :cheesy:
Posto koristis 4 do 8gr plovke sestice imas, petice takodje, a sedmicu kupi...
Nisam imao priliku da gledam R18 na 7m, nema ga kod nas ali mi.je dobar pajtos rekao da je kao da u ruci drzis dobru sesticu, tanak, ostar, prelep, jak, dobrog balansa.
Kod nas neki tip prodaje jednu za 380e na KP sajtu...
Isprsi se za nju ako imas primenu, ako te Alps nervira kada dodjes u Srbiju Colmic salji u MG da ti ga premotaju u Fuji, na XXT podigni halter za 10cm.gore i poboljsaces balans...

"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VladanBec

Zdravo!
Da gomilima, imas pravo, ali ne bas toliko slicnu.
Level Tech sam uzeo zbog Sljivara- Nosonja kojih, na citavom delu Dunava gde ja obicno pecam, ima na pretek. I iskreno receno, ne zaostaju za onim Drinskim Skobaljima, jer su, bar do sada nisam feeder- om vadio manje, svi bili od 1,2kg pa nadalje, najveci mi je bio 1,820kg. (Skobalja ima takodje i ne zaostaju za Sljivarima-  Hocu reci, stap kao Level Tech sa 20g tb. mu sigurno vise odgovara nego R18 sa 12g. Mislim na jacinu. Ali i to je sada stvar ukusa, moram da dodam i da se ipak slozim sa tobom oko "gomilanja". Osim toga, Mrene koje sam tu vadio gde i dalje zelim da ih vadim uz Sljivare su takodje sve preko 1kg, najveca mi je do sada bila feeder- om 2,560kg, plovkom 1,710kg. Znaci, pravac 1,5 prema 2 i vise kg.
Fiume 160- S je 5-ica, zaboravio sam da napisem, jer sam je uzeo iz razloga pecanja na moru sa mola i ostalih malo pristupacnijih mesta. (Taj stap sam kupio pre svih koje imam.) Naravno, prokriva i Dunav, ne poricem. Mozda sam i malo picajzla, sto kaze moja supruga, zato i uzimam 12 / 16 / 20g petice. Eto, volim da biram kada dodjem na reku. Ali, zar to ne voli svako od nas?  :cheesy:
Inace, sedmica R18 je fantastican stap za more, zato i zelim da ga kupim, mada je jako dobar i za mrene, skobalje ali naravno tamo gde ima prostora ili gde peceas iz vode.
U pravu si, tako nesto sam i razmisljao, mislim za Colmic XXT 180, da pomerim halter napred... cim budem dolazio u Srbiju bice napravljeno.  :cheesy:
Sto se tice R18.... tu sam vec 90% odlucio da kupim sedmicu jer cesto idem na more na par dana radi pecanja. (Pored toga sam i svake godine 2 nedelje na moru na odmoru gde pecam i danju i nocu).
Jedino mi ostaje jos jedna sestica... imam jednu ali voleo bih da mogu da biram...znaci gomilanje.  :cheesy: Tu cu jos da razmislim ili mozda ti imas kakvu ideju da mi pomognes. Bio bih zahvalan za tvoje misljenje i strucni savet.
Hvala ti puno!
Pozz od mene!
Vladan

vradojicic

Aaa, ok, Fiume SX 160 je petica, ja mislio sestica.
R18 5m, 0-12gr je po svemu jaci stap od Level Tech IT koji je 20gr. Imaju ga dvojica Valjevaca, rokaju 10gr plovke na Drini i plotice i skobalje 1 do 3kg... Oni pecaju, ja ga ne bih ciljno za to ali je stap odlican. Sve 3 petice su ti fantasticne.
Posto si sedmicu resio.ostaje ti jedna sestica...
Te ribe koje si naveo su san svakog plovkarosa, zavidimo ti svi mi sa srpskih siromasnih voda.
Uz Fiume XXT 180 6m koji imas gledao bih nesto jace, da imas 2 razlicite sestice. Neki Maver, Superveloce, Superpotente ili neku Daiwu, Amorphus Whisker zelenu ili takvo nesto, mozda Fiume NX Gen 6m 25gr (da bi bio idealan treba podici halter a mozda i premotati)... Cak ti i Colmic Royal igra, baca desetke i izuzetno je dobar stap.
Ima ovde mnogo znalaca, predlozice ti vec. Pex, Tolstolobik, Elvis i ostali.
Reci mi, koja je dubina tu na Dunavu? Pecate li zimi?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

StefanKv

R18 jaci od level tech it???

VladanBec

E sada sam malo iznenadjen sa ovim sto si napisao...nisam znao da je R18 jaci od Level Tech IT... 
Hvala za kompliment.  :smiley:
Austrijanci cuvaju svoje, ne zagadjuje se, paze, svoje otpatke pakuju i nose sa sobom, paze na mladj, ribu oupste i tako to... iako znam upravu ovde kao i dosta ljudi (uzimam godisnju kartu) opet se cesto desi da dodje kontrola koju uopste neznamo... i to cesto. Hocu reci, brinu se jako dobro. Upisuje se ulov, obala se kontrolise i sada su poceli sukcesivno da je pretvaraju u divlju obalu, kao sto je nekada bila. Rasturaju se uredjene obale, raznosi beton, gde je to moguce i prepusta se prirodi da radi svoje. Neke delove sam video, gde je to uradjeno vec pre sedam- osam godina... da ne verujes, prasuma, divljina, netaknuta priroda sada, jednostavno lepota.
Da, ovde ima ribe, i moj surak je zaprepasten...jos zamisli njega koji peca po mutnoj Bosni. Uzas.
Pogledaj moj Avatar, tog raka sam upecao mislim prosle godine (cesto ih hvatam feeder- om, kao i po neku skoljku)... voda je cista, bistra... mada se i ovde desava da izvuces najlon kesu ili zakacis limenku coca cole.  :cheesy:
U tom pravcu sam i ja razmisljao... Royal sam probao, doduse na moru, nije da mi se ne svidja. Daiwa stapovi, Luvias, Amorphous su mi cesto u glavi... Maver nije jednostavno moja Marka... ne znam zasto ali je tako. To su fenomalni stapovi ali jednostavno nije moj ukus. Ali imam vremena da razmislim. Iskreno, sada sam sa sedmicom R18 u glavi i vec trazim po Internetu gde je najpovoljnija da je uzmem. U martu cu skoknuti do mora na 4- 5 dana pa bih voleo da je imam do tada.
Da, vidim da ovde ima zaista pravo dobrih poznavalaca, svaka cast. Zato sam se i prijavio ovde. Radovace me ako se jos neko javi sa kakvim predlogom, svojim iskustvom i naravno i kritikom.
Da, tvoje pitanje, dubina je, tamo gde sam najcesce, izmedju 2-2,5 i 6 metara. Najcesce sam na nekih 2,5 do 4 m. Zimi da, bio sam prosle nedelje i malo se zezao, dok nije dunuo orkan neki ledeni, a bilo je tako lepo suncano vreme. Pobegao nakon 4 sata potpuno zaledjen sa jednim Klenom i jedenom manjom Mrenom. Pecao na crva, 0,16 mm - podvez 0,12 mm i menjao udice od 14 do 18. Mamac jedan crv citavo vreme. Prehrana Browning BIG FISH mesan sa Browning RIVER, sa dodatkom crva. Kugle na nekih 15-16 m od obale bacao, poznajem taj deo dobro, znam da je tu "ulica, kanal" pa sam nju gadjao citavo vreme.
Jos jednom hvala na pomoci! Zaduzio si me!
Pozz
Vladan 

vradojicic

Stefane i Vladane, takav je utisak ostavio na suvo na mene.
Mozda zbog toga sto je Level Tech IT dosta meksi stap.
Sa vode opet prica potvrdjuje to, iako je 0-12gr njim bacaju desetke, pecaju u gornjem toku Drine.
Sta znam, po meni to nije stap za to ali ocigledno moze.
Ali necu dalje pricati o njemu jer nikad nisam licno pecao njim dok znam kakav je IT, jer je to slican a mozda i isti stap kao stara perjanica Tubertini River 1.0 5m. Srednja akcija, plovci do 6, 7gr, al iz vode ide sve jer je jako zilav...
Inace R18 7m je 20gr i kazu da je na duzini od 6m to bio tokiko ostar i jak stap da je kidao predveze u kontri. To sam negde i procitao na zabarskim forumima i cuo u ribo klubu. Zato je na 6 i 5m spustena tb. na 12gr. Ko ce znati to ali bih voleo da imam taj stap i na 6 i na 7m.
A za takvu vodu bih svasta dao... milina je to imati blizu.
Koliko kosta dozvola kod njih? Koja su ogranicenja? Lovostaji, dnevne kvote, imaju li meru za ribu?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

StefanKv

Imao je moj drugar do skoro R18 na 6m i level tech it takodje na 6m. R18 je izlomio na drugom pecanju, jako nezan i mek stap, za bas fino pecanje plovci max 5-6 gr. Level tech it je mnogo jaci stap, dosta tezi i meni se generalno i ne svidja. Pricam za 6m e sad za 5m  nzm ali mi je jako cudno to da je R18 jaci i stvarno ne mogu da verujem.

Tolstolobik

Pozdrav Vladane i dobrodosao!!!
Imas vrhunski arsenal,sve stapovi visoke klase i provereni,iskreno i ja mislim da ti je Level IT suvisan i nepotreban pored R18 12gr a za plovke do 7-8gr Fiume XXT 180 je i vise nego dovoljan,po meni ako treba sedmica taj R18 je bas hvaljen i svi kazu da je opasan stap,jak i ostar i super balansa,moj izbor bi bio bas on verovatno i to je to,nema potrebe za vise stapova,samo pokusaj srediti malo balans na XXT 180 kao sto je Vlada rekao i uzivaj. :)

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока


vradojicic

Moguce, otkud znam... za 6m ne znam nista. Ni za 5m ne znam puno sem ovoga sto su ovi zakljucili i kako su pecali i kako mi mi se na 2 drmanja ucinilo.
Verujem da je sedmica nesto drugo, gledajuci klipove deluje bas jaka.
Ja IT na 6m nisam drzao a ni R18. IT u toj duzini ne bik kupio jer za taj novac drugi imaju bolje stapove. R18 je tek skup, nije mi u dometu...
Od svakog proizvodjaca treba uzeti dobre modele, ne treba se vezivati za neke posebno.
Daiwe nemam gde da pogledam a verujem da su opako dobre...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 149109

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275481

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201907

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 65027

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49490

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 218365

1226

Odgovora: 6973
Pregleda: 2346704

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 133349

28137

Odgovora: 0
Pregleda: 3886