Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

I kod Komse je od 5m. Odlican stap.
Sestici fali malo balansa ali je ok, malo se popravlja i pomeranjem haltera na gore...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Alexandar1912

Za VRadojcica...jeste 5-icu sam ja uzeo sa fabrickom montazom,fuji izvedba..nemoj pogresno da me shvatis,znam ja vrlo dobro koliko je zilav green power,potente je jaci i ostriji,ali meni takav ne treba,imam telemach koji mi je teskas :) nego sam ovog poredio u odnosu na telemach,da je malo meksi...al to meksi ne znaci da je slabiji,nego osjetljiviji,ne treba ti zestoka kontra s njim,lagano iz zgloba i on odradi ostalo i nema greske,zato sam rekao da treba meksa ruka da ne bi zizdalo oko glave citav dan od kontri :) a sto se snage tice,sasvim on dovoljno ima snage za jednog bolonjeza,cak i mnogo vise snage od vecine bolonjeza na trzistu...ja sam rekao da mu nisam mane nasao...jutros sam ponovo bio na vodi i skobalj je bas dobro radio tako da sam se upoznao sa svim detaljima stapa...odlican u svakom pogledu i moram priznati vrijedi tih para s obzirom kakav je ugodjaj pecati s njim...a sto se snage tice u poredjenju sa telemach colmicom ne vrijedi raspravljati,to su razlicite klase stapova :) a brutale sam mlatarao i dvoumio se oko njega i powera...i na kraju uzmem powera samo zato sto mu je blank za nijansu tanji pa mi malo bolje lezi u ruci..a inace oni su tu u pet deka i cijenom i performansama...tako da je to vec stvar ukusa...a potente i velose su teskasi za kojima ja nemam potrebu jer imam teskasa..al da su sila sila su sto jes jes :) elem svaka preporuka s moje strane za green powera ako ko ima kakvu dilemu oko kupovine slobodno ga kupite necete se pokajati ni sekunde

Forshlag04

Uzeo sam taj Maver nakratko od ribolovca kojem kćerka živi u Italiji i odmah rekao da je vrhunski, a prije toga nisam ni čuo za taj model. Dileme nema, ali tko ga kupi ne treba da se ustručava zatražiti distancu od onih ribolovaca što se vole "uguravati" radi bolje pozicije. :cheesy: Naravno, i sav drugi oprez je potreban jer je štap bolonjeze vrlo fluidna stvar. Sad ga imaš, sad ga nemaš  :huh: Sa ovim Fiume sam jako zadovoljan iako nema porijeklo kao Maver. Plovci od 3 do 6 grama i mala, lagana mašinica. Nema napora i ruku sa kompletom slobodno možete podići uvis ako situacija zahtijeva.

vradojicic

Colmic je oduvek imao a i sada ima strasne blankove koje ne upotpunjuje Fuji opremom, bar Alconite mogu da stave ali nece. A ne prodaju gole blankove sto je glupost i hir.
Ja da sam 300e za stap koji treba da premotam necu...
Inace Fiume XXT i 180 i 250 su top blankovi, o Nx Gen 25gr na 6m i da ne pricam,fantazija teskas itd ka starijim i kultnim modelima tipa Blizzarda, Corvette, Symeon, starijih Fiume...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Alexandar1912

Sto se Colmica tice slazem se da bi mogli malo bolju opremu stavljati na stapove,ipak ni oni nisu jeftini ni malo..ja se za ovog teskasa tech trout odlucio,a dugo godina sam kao teskasa imao Falcon Hercules 4m 15-30g...ko je pecao sa tim stapom zna da taj bez po muke vadi skoljlu fice iz vode a lagan je ko pero :) odlucio da ga zamjenim jer mi je vec dosadio,boga mi colmic snagom ne zaostaje ni sekunde za njim,jako sam zadovoljan njime,lagan,ostar,jak,plus kao i svaki italijan manekenski nasaran pa je lijep i u soški kad stoiji :)

Forshlag04

Vlado, čitao sam prethodno napisano od tebe i vidio da kupuješ pametno. Nažalost, ja kupujem
kada mi se pojavi višak novca. Tako se ponekad i zeznem jer sam uz malo strpljenja mogao kupiti i bolje. I ovaj Colmic nisam morao kupiti jer sam dovoljno opremljen, ali kako rekoh, zažmirio sam i platio. Sigurno je da nikad nisam imao lakši komplet za manipulaciju. Ono što se kaže, kao produžena ruka.



sasabosko

Da pitam nesto meni zanimljivo, koliko je teska oprema za bolonjez stap, halter i recimo 6-7 karika?
Znoj nilskog konja je roze boje

pex

Fuji Alconite 9 kom 16-4 i Fuji NS 6 halter 30ak grama sa koncem i lakom, toliko i Torzite ali znatno vece 16- 5 i isti halter.
Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

sasabosko

Super je to, hvala na odgovoru drug. Znaci takmicarac 7m recimo 250gr, spakujes u bolonjez 280gr, po meni super stvar, em si odabrao blank koji hoces, em odradis kako ti zelis smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

pex

Da samo na 7m, racunaj oko 35 grama.
Naravno, sve biras sam ali obrati paznju nisu svi takmicarci dobri i za bolonjez. Jedan od najboljih takmicaraca ikad Colmic Extreme jednostavno nije za bolonjez, vezivao, probao, nije on za to.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

sasabosko

Shvatio, nisam pitao za sebe moji takmicarci su nezni za to :takoje: No skoro moj sura i ja razgovarasmo o tome, on razmislja da veze Areu na 7m 300gr, ne znam koju oznaku bese nosi, deluje da bi mogla biti ok, mada nije nesto ni zahtevan  :thumbup:
Znoj nilskog konja je roze boje

vradojicic

Sam set provodnika Fuji Alconite BYAG 16 - BMYAG 4.5 +  BNMVT vrsni za bolonjez od 5m je tezak 6-7gr, verovali ili ne.  :cheesy: Smola i konac dodaju masu i time se pravi veca razlika. Halter sam po sebi nije frka, on vise oblikom smeta, moze da zulja itd...
Ne znam koju bi Areu da veze, jedina koja bi na 7m vezana imala oko 300gr je Area Pro 7000 PF serija, ja sam imao 7107 PF godinama. Odlican stap kao takmicarac ali u duzini od 7m za bolo nije, cak ni ako se nadje odlican suplji vrh i zameni se fabricki spicovan.
Svojevremeno smo Pex i ja o tome razmisljali na modelu od 6m. Ima tu jos jedna stvar, kad skinez spic vrh koji je po pravili 20cm duzi od supljih, smanjujes drasticno duzinu stapa.
U dobar bolo bi mogla da se namota 8000 CT serija, ali vec izlazi dosta skupo i opet imas Competition bolonjez a ne bas stap za reku.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sasabosko

Ma razmislja o 5407ex, uzeo je skoro, sad vidim da je ona 330gr, on mi rekao da je 300gr. Ja imam original italiansku, 235gr tezine, no ona je previse nezna za tako nesto. Kad napisah post iznad, razmisah sta moze teoretski, posto ja nisam kompetentan kad je ta vrsta stapova u pitanju :no: Sad vi poznavaoci tih stapova znate sta moze, sta ne, naravno i kakav blank bi trebao biti ali meni skroz prihvatljiva ideja na blanku koji to moze, mislim da se na taj nacin moze dobiti kvalitetniji stap :takoje:
Znoj nilskog konja je roze boje

Isa

Ako pricas o pakovanju tubertinijevog takmicarca serije 5400ex.Taj stap ni kao originalan bolonjez nije nesto specijalno. Osrednje upakovan, kraci od deklarisanog, osrednje tezine, glindzav podosta, jedino ga zilavost krasi i lepa progresivna akcija, balans tu i tamo. Na 6 metara je los, a na 7 mogu zamisliti. Uz opremu i ruke majatora izadje prilicno skup stap za ono sto dobijas.

Послато са 5023F уз помоћ Тапатока


sasabosko

Ma, on je o tome razmisljao, ja kad sam uzeo taj stap u ruku znao sam da me tako nesto ne zanima. Po meni licno, za tu cenu ima boljih stapova, nije vredno toga, al trgovci i odlozeno placanje cine cuda :lol:
Znoj nilskog konja je roze boje

Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274618

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48700

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217292

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 200998

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2343980

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64358

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132680

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148327

17398

Odgovora: 0
Pregleda: 5866