Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

Pogledaj Level Tech 7306 SP... Pre neki dan me bas prijatno iznenadio, odlican stap.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Veliki89

Trebao si protresti maver stapove pa i one najskuplje, cisto filinga radi  :takoje:

bulmil

pa da se razboli

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Džamajka

mongoose

Kolege, ima li smisla kupovati bolonjez od 3m za ribolov bele ribe po kanalima i barama? Dečak je porastao i zavoleo ribolov, tako da u zadnje vreme češće ganjam babušku i belu ribu sa njim nego što varaličarim. Trebao bi mi neki teleskopić, idealno bi bilo do 3m, max 4, obavezno sa sprovodnicima, za pecanje na plovak. Valjalo bi da bude karbonac, da bude relativno lagan, i male težine bacanja, da lepo izbacuje lagane plovke. Vidim da ima bolonjeza od 3m za relativno jeftine pare (3 - 4 crvene), ali se slabo doznajem u tu vrstu opreme, vidim da se dosta spominju lomovi a ovde bi možda nekad i trebalo iščupati nešto iz trave, itd... U principu ne mora biti bolonjez, ali valjalo bi da ispunjava ove uslove.

Sent from my Le X626 using Tapatalk


vladimir022

A match?
Mada po meni najuniverzalniji bolo 5m pokriva dosta situacija, a pritom na vodi je 5m nista, lagano moze i duze..

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Svenko

Ma ja bi preporucio 2,7 m :lol:
Ma kolega ne uzimaj ispod 4 m nista :no:
Vadice on i travu a i ribu ne sikiraj se :cheesy:
Bistro

mongoose

Hvala, znači može bolonjez. Videću još da li 3m ili 4m, ima nekih terena gde krošnje ne dozvoljavaju dugačke štapove a potrebno je zabaciti malo dalje.

Sent from my Le X626 using Tapatalk


laki22

upravo si opisao mec od 3,9m...

vradojicic

Silstar Carbodinamic 3.5m, ima ga moj sin i odlican je stapic.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

no names

Tekst i fotografije uz odobrenje sam preuzeo od Elvisa zastupnika Garbolina u Hrvatskoj. Možda Vam se učini zanimljivim  smiley033

PREDSTAVLJAMO
Garbolino bolognese – Slimax Bolo Gold 6m 259g
Ribolov bolognesom u našoj zemlji je vrlo stara i učinkovita tehnika u ribolovu na plovak i dan-danas možemo vidjeti puno ribolovaca koji prakticiraju tu tehniku ribolova. Bolognese, najjednostavnije rečeno, je štap direktaš s vodilicama koji se najčešće koristi na rijekama, a sve češće na društvenim medijima i forumima možemo vidjeti kako se koristi i na moru. Kod nas je ipak popularniji za naše prekrasne rijeke poput Save, Kupe, Drave...
Na tržištu se nudi dosta bolognesa od renomiranih proizvođača ribolovne opreme, ali danas je došao red da predstavimo Garbolino bolognese iz naslova – Slimax Bolo Gold. Već iz samog naziva ovog fantastičnog štapa možemo zaključiti da se radi o nečem dobrom i posebnom jer staviti proizvodu zlatno ime, to se mora i opravdati. Vjerujemo, da Garbolinu to neće biti problem jer francuska tradicija koja traje od 1945. godine samo su dodatni argumenti da francuzi znaju svoj posao.
Ribolova TF iz Zagreba je ekskluzivni zastupnik Garbolina za Hrvatsku. Imali smo sreće i privilegije  što smo prvi u Europi zaprimili ovaj bolognese koji nas je, moramo biti iskreni, oduševio na prvu što estetskim izgledom, a to i akcijom, težinom i balansom ovog ,,zlatnog" bolognesa.
Naime, radi se o štapu dužine 6m. U našoj zemlji, to je i najkorištenija dužina bolognesa koja pokriva većinu situacija s kojima se možemo sresti na našim rijekama. Ukupnu dužinu od 5,90m čini 6 dijelova, a napravljen je od visokomoduliranog HM karbona. Što se tiče njegove težine, vaga je stala na 259 grama. Moramo svakako uzeti u obzir to da je Garbolino vrlo poznat po dobro balansiranom priboru tako da se ovaj štap u ruci čini još ugodnijim.
Garbolino Slimax Bolo Gold je na oko prekrasan štap. Mat crna boja blanka sa zlatnim tekstom. Halter štapa je pojačan karbonskim pletivom, a dužina haltera od HI-Speed SUS 6  do kraja blanka je ravno 50 cm. Nosač je vrlo čvrst i svoju ulogu držanja role uz štap obavlja savršeno. Rola ne ,,diše" nimalo. Iznad haltera nalazi se inox zakačka za udicu.
Blank je opremljen sa K-Koncept  ultralaganim i visokim vodilicama čija konstrukcija pospješuje dalje izbačaje. Na štapu se nalazi ukupno 9 vodilica: na vrhu su dvije klizne, a na prvom dijelu jedna klizna. Vodilice su postavljane savšeno i nigdje se ne može pronaći da konac ne prati liniju niti viška ljepila, a također nije ušlo ništa zraka u namotaj.
Štap je, kao što smo rekli, težine 259 grama, a balansna točka mu je 5 cm iznad prve vodilice što je zaista fenomenalno. Deklariran je do 15 grama, a vjerujemo s obzirom da nije brze i nabrijane akcije, a može podnijeti i malo više. Iako, 15 grama za ribolov bolognesom na našim vodama je zaista neki maksimum i nema potrebe za težim.
Ono radi čega ova recenzija ima svoju značajnost jest cijena ovog Garbolinovog zlata. Naime, Garbolino Slimax Bolo Gold već sada u Link ka navedenom sajtu je zabranjen zbog neizmirenih obaveza prema forumuingu možete kupiti za 1590kn dok je cijena u Europi znatno skuplja.
Ukoliko ste fan ove tehnike ribolova, ukoliko volite pogledati lijepi pribor, ukoliko tražite nešto posebno – onda je ovaj proizvod defintivno razlog da posjetite TF.









Pitao sam Elvisa koja je cena u evrima i rekao mi je da je kod njih ovaj bolo oko 200€.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

pex

Drzao sam ovaj stap i jako je dobar i siguran, malo meksi ali i dalje dovoljno brz.
Moja zamerka je da nisu dobro ukomponovali provodnike koji su malo veci nego sto bi trebalo i kvare stap.
Experimentisao sam dosta sa time i verujte mi da nije to bas kako treba.

Eto i njega stigoh da probam u Zagrebu.

Pozdrav!
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

StefanKv

Vizuelno zaista lep stap. Tezinom podseca na super legiona. Koji mu je precnik blanka?

trim

Nikako mi nisu jasni ovi proizvođači da uspiju  dobar blank sj...t ovako lošim izborom provodnika
Plovak ja zakon

StefanKv

Pa dobar blank sa vrh provodnicima ne bi kostao 200 vec 300 evra

trim


pa šta ako košta skuplje ovo ti je kao da na ferarija staviš tigrove gume , koja svrha štapa ako ga moram prepravljat a nisam ga ni upotrebio. Jbga dosadilo mi kupovat blankove pa dodavat opremu
Plovak ja zakon

Teme sličnog naslova (10)

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201031

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48718

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217328

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2344092

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64378

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132713

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148348

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274640

30784

Odgovora: 27
Pregleda: 9660