Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

Ikša i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

pex

Ma kvalitet materijala I konus blanka to resavaju
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

sreckob

da li neko ima iskustva sa bolonjezom shimano super ultegra 4-600?

vradojicic

Umalo moj nesudjeni stap. Kada se pojavio Shimano u Free Time narucih ga na nevidjeno. Medjutim zovu posle dan i kazu da ge greska na njihovom sajtu, to se odnosilo na takmicarac, nemaju bolo od 6m vec od 5 i ja odustanem.
Kolega Tanasko je kupio od 5m, reci ce ti nesto vise.
Posle sam drmusao taj takmicarac od 6m, zagledao ga ali nisam kupio iako mi izgleda dobar ali ne mogu da provalim kakav bi bio namotan.
Super Ultegra je jedna od boljih serija Shimana, iznad Speedmastera. Konkretno TE 4 je 3-15gr, tanak je u rukohvatu, elegantan, lagan, 220gr tezak fabricki namotan i nista vise ne znam.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sreckob

moze se nabaviti za 105 eura,fabricki bolonjez,mene vise zanima za koje plovke bi odgovarao,moze li bacati plovke 5-6-7 grama?

vradojicic

To moze da ti kaze samo neko ko peca na njega. Mislim da moze ali mora se biti pazljiv sa tim malo jacim, 6, i 7gr.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

dusankobgd

Pozdrav svima, ajd pomoc jedna. Ja sam varalicarac i nemam nikakvog iskustva u ovog grani pecanja. Ali bih se sa jednim prijateljem oprobao malo u pecanju bele ribe. Vidim da on ima Trabucco Titan BLS Power 5005 i kaze da je zadovoljan njime. Gledao oglase i vidim da se taj stap vise ne pravi nego da je sad umesto njega izbacen Trabucco Titan BLS Extreme 500.
Sta mi mozete reci o ovom stapu, da li ga neko ima, ili bilo sta sto bih trebao da znam. Hvala unapred.

laki22

sta ce ti tako jak stap za belu ribu?

vradojicic

Ne znam kakav je taj Extreme ali ovaj prvi je solidan stapic za te novce. Tako su mi pricali ljudi koji su ga kupili kada se pojavio i koji su pecali na Kolubari a takav utisak sam stekao i gledajuci kako se ponasa.
Nije debeo u rukohvatu, solidnog je balansa, ostar je, ima snagu. Ne znam kvalitet kakav je. Po meni mu fali klizna na drugom segmentu.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Plotica

Prošle godine u julu sam kod Travara u prodavnici "Vodomar" kupio štap Maver Rebel MX od 6m. Pošto sam isti dan kupio i mašinicu Ryobi Zauber 1000 dobio sam popust od 10%, pa me je štap koštao cca 260 eura. Toliko košta i u Italiji. Otkud onda jednom od učesnika na forumu ideja da Travar ,,dere". Tako nešto može reći samo neko ko nije dobro informisan, ili je zlonameran (što je mnogo verovatnije). Cela Srbija zna da ,,Travar" uvek ima dobru robu i da su mu cene iste ili niže nego u EU (proverio sam da je Balzer jeftiniji u ,,Vodomar"-u 30-40 % u odnosu na Nemačku).
A sada malo o štapu Rebel MX. Lovio sam na Drini sa plovcima od 11 grama nosivosti i vadio ribe od preko 2 kg bez meredova. Štap je nestvarno lagan (200 gr), ima vršnu akciju i oseti se da ima neverovatnu rezervnu snagu. Proizvodi se u Italiji (fabrika Reglass) po nanotehnologiji i montirane su Fudži karike.
Čudi me kako uopšte neko može da poredi ovaj štap sa štapom Garbolino Super Legion Bolo 6 m, koji se proizvodi u Kini i težak je preko 260 grama ?! (a cena je kao za Rebel MX 6m). Taj Garbolino štap objektivno ne bi smeo da bude skuplji od 130 eura. Garbolino jeste kvalitetna firma, ali samo u oblasti štek štapova, koji se prave u Francuskoj. U svemu drugom su blago iznad proseka, a cene su veoma žestoke. Bolonjezi su im nikakvi, iz prostog razloga što se u Francuskoj ne lovi na tu vrstu štapova. Imaju samo 3-4 modela i svi su izuzetno teški i nesrazmerno skupi. Ko želi dobar bolonjez neka ga traži od italijanskih proizvođača.

Tolstolobik

Kolega ako mene prozivaš za Garbolino ja ga i nisam poredio sa Rebelom posto tog Mavera i nisam probao i ne mogu da pričam o njemu ali svakako planiram da ga probam i ako je zaista takav kao što si napisao kupujem ga sigurno,Maver mi je omiljena firma. Garbolino Super Legion Bolo 6m je tezak 244gr i ok je balansa,za te pare koje sam dao za njega(220e) je više nego dobar,jak,brz,ogromna rezerva snage i slažem se da ne vredi 300e koliko sad kosta... Potent od 6m u Italiji košta oko 170-180e a kod Travara 250e npr.

Santjago

Uporedjivati nas standard i cene sa EU i Nemackom je neumesno...a Rebel MX je jako zanimjliv stap i videcemo kako ce se pokazati na vecem uzorku.

vradojicic

Tubertini nije top, nego je solidan. Ima dobar odnos kvaliteta i cene, pristojni su. Daleko, bas daleko od top, iako imam 3, 4 njihova stapa. Top je taj Rebel, Fiume, Flag itd...  Tubertini nema takve stapove trenutno, pre je imao, mozda ce Level Magic IT biti to.

Inace danas sam preuzeo svoj Falcon Cosmos sa motanja, sada su na njemu Fuji Alconite karike, em je lepsi i laksi em je sad bolji.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

sreckob

ajmo kolega Radojicicu slike cosmosa posle motanja...

Spojene poruke: 06 Februar 2016, 17:22:23

niko da se javi ko ima shimano super ultegru bolonjeza,stoje pare,hoce da se ubudjaju a ne znam sta da kupim :help:

nemilose

Kupio sam ja ultegru od 5 metara. Imaš negde ovde fotografije, dimenzije, masu... Nemam previše iskustva, pa ne mora moje mišljenje da bude merodavno. Pored njega imam Colmic Reflex 6 m i 340 grama. Ovaj Shimano je znatno bolji u svim elementima.

vradojicic

Slikacu sutra, guzva neka sada... Inace, mislim da prodaje Pex Super Ultegru, staru seriju, kidanje stap sa Fuji ja mislim, ali ta serija je dosta skuplja od sadasnjih, to je stari Shimano, top stap. On moze da ti kaze vise za nju a za ove nevo stvarnio ne znam.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Teme sličnog naslova (10)

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 136938

12609

Odgovora: 844
Pregleda: 279500

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 152569

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 204275

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 67464

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 52508

5817

Odgovora: 807
Pregleda: 222818

1226

Odgovora: 6974
Pregleda: 2354683

31919

Odgovora: 492
Pregleda: 85714