Cormoran Bull Fighter

Započeo gaovica, 18 Jul 2010, 14:04:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vradojicic

Ja hocu da kupim u Formaxu dva komada Bull Fighter HD 3.0m 40-160gr, da li mogu da pokriju soma a ponekad stuku i smudja, vecinom na dubinku a soma ponekad i na varalicu?
Koliko je ovaj stap tezak?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

limovac74

Ako je i malo kao onaj stapi Bull fighter 150-to gramac i 160- to gramac, onda može za soma ,štuku i... šarana. A za smuđa na dubinku ići sa 160- to gramcem na dubinku, je kao da pecaš skobalja na plovak na parabolike 3.5;4 lb :cheesy:. Naravno može sve da se improvizuje:karike,majmunčići,sfingerčići,hengeri... Ali nema ništa dok smuki ne savija OSETLJIVI vrh štapa direktno, a da ne oseti pri tom otpor.
PS.al sam naleteo na teleskope 3.00 m 10-25 gr. za smuđa  :thumbup:
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

vradojicic

Ne znam kakav je bio stari, ako neko pogleda u Formax-u neka iznese poredjenje.
Najvise bih s njima na soma, ponekad na stuku, a smudja planiram na jedan feeder i jedan bolonjez, na jednom jezeru blizu Valjeva...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

limovac74

Stari je imao umetnuti vrh od punog fibera,to mu je davalo senzibilitet i snagu u vrhu ,donji deo štapa je bio izrađen od SM20C karbona kao i ovaj novi .Samim skidanjem tog vrha Cormoran je verovatno pretendovao ka jeftinoj, a žilavoj spin varijanti štapa ,a naši ribolovci su navikli na Bull Fighter kao odlični štap za dubinku ...
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

Ritchie

Ja imam 2 stara 160 gramca , sto kaze limovac bruka za dubinski ribolov , extra osetljivi fiber vrhovi (tol'ko da detektuju cak i udarce bele ribe) a blank brutalno snazan , do sad nisam imao neke velike ribe ali sam dobijao stuke po 2kg pri velikoj i jakoj vodi sa olovom od 100g i odradio k'o od sale...  :takoje: Dok nove nisam probao al' sam cuo da vise nije to to  :wink:

Aptin

Cormoran Bull Fighter
___________________
Imam 4kom 40-160g.... i 4kom 80-350g
40-160g
mekani za saranski(ozbiljni)ribolov,,imao sarana 5,5kg stap nema nikakvu snagu
Mislim da su pokusali a i u tom preterali ,raspon akcije nije realan,,
ne moze se zadovoljiti pecanje bele ribe i veci,snazniji ribolov npr saranski.
Stapovi izgledaju lepo,,
(3kom imam staru seriju a 1kom novu seriju)mislim da NE vrede te pare i ima puno pa cak i puno jeftini a boljih stapova.
80-350g
Ovo su vec ozbiljni  ali i prilicno skupi stapovi
VRLINE: stap je jak,ima ostrinu,osetljivost(vidi se kad bela riba skida mamac)
Upecao vise SOM_ova oko 6_7kg:10_12kg i prosle sezone pao od 40kg
MANE:bespotrebno stavljeno previse karika,,koje stvaraju preveliko trenje, buku,stap cvili zavija ali vadi :cheesy:
Uzdarvlje

tićo

Bitno je da on vadi ribu a za cvilenje ćemo lako.

goku

Bull fighter je sve samo ne mekan stap.. :cheesy:

Aptin

oo kom stapu ti pricas??? 40-160g???
ako je rec o tom stapu(40-160),,onad ga prvo probaj pa komentarisi,,,
stap je mekan
Ne moze "realna"akcija biti nikako pazi sad 40 pa do 160,,znaci ili su zadovoljili donju ili gornju akciju,nemoguce obe(ili bar sredinu)
Onda bi svi pravili stap i koristis ga kao "kedericu"pa malo za sarana pa onda za soma aa ako zatreba odes i na tune malo  :cheesy: daj budi realan ili bar probaj taj stap
Ziv ti bio i pOOz

80-350g je druga prica(kao sto sam i napisao)goku

Da, pricam o stapu 40-160g.Nemam taj stap, ali prijatelj koji cesto peca samnom ga ima, video sam kako sa njim lagano cupa stuku od 4kg i soma od 8kg iz teskog krsa i tom prilikom se stap nije ponasao kao mekan.Recimo u odnosu na stapove koje ja koristim za ribolov sarana Cormoran ProCarp AKX 3lb, on je mnogo kruci i jaci, a ovi moji stapovi su predvidjeni za ribolov sarana.To sto ima tu donju granicu od 40g, po mom misljenu je zbog toga sto mu je vrh od fibera i nesto je osetljiviji neko da je od karbona, ali je i to daleko od ostljivog.To je ujedno i mali marketinski trik za one koji hoce "univerzalan stap", za sitniju i krupniju ribu.  :takoje: :cheesy:

Mileka

Stara tema ali da pokušam, da li je neko kupovao ove novije Cormoran BULL FIGHTER HD PREDATOR 2.70m 40-150gr? Pecao bih na dubinku na kedera / filet smuđa na Dunavu? Olova koja bacam su 60-90g, zavisi od vodostaja, imaju li dovoljno osetljiv vrh za detekciju grickanja barona?

Teme sličnog naslova (10)