Varalicom na soma - vesti sa vode

Započeo StefaNs, 08 Avgust 2012, 03:01:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

marina1983

Prosle godine sam mu pozeleo da upeca jos veceg i eto obistinilo se  :clap2:

nadal

do kad ce moci som da se peca?

posle ove nedelje ide zahladjenje

Svenko

Bistro

Germina


vladimir022

Svaka cast

Sent from my RMX3370 using Tapatalk


Dragan Nešković

Јуче је објављен и снимак борбе са овом рибом, ево снимка, погледајте ...  :thumbup:

Поштено на води  smiley033orka

Stvarno ne razumem zašto neko toliku ribu odnese kući. Šta ću mu. Pre svega tolika riba nije dobra za jelo, treba je transportovati, nositi, vući, očistiti, iseći.. Muka živa. Pojedina glupa obrazloženja kako toliku ribu treba odneti i ubiti jer je štetočina i ko zna koliko će pojesti druge ribe, je teška glupost i nema veze sa istinom.
E zato će mnogi da idu na neki tamo Ebro, jer tamo ima mnogo tolikih somaova i relativno ih je lako uhvatiti. A da imamo samo malo mozga i pameti, taj čuveni Ebro bi mogao da bude svuda oko nas.
Ovo se ne odnosi konkretno na ovaj ulov, već govorim generalno kako o ribolovcima, tako i o krivolovcima..

Sax

Orka,potpuno se slazem sa konstatacijom tvojom.Izuzev otkupa od restorana drugo nista nema smisla pa ni sam otkup,nisu to nikakve pare spram cinjenice da je bolje ovakve jedinke vracati u vodu.U Backom Jarku malo jezero sam prosle godine imao soma na fider,naravno nisam ga izvukao.Ove godine pre nekih mesec,covek peca na 4 stapa plus cini mi se 5 sistema sa druge strane zabacio duz celog malog jezera.Upecao je soma,imam slike,22kg,pricamo,kaze,nosim na otkup,da te ne lazem sad,mislim da je rekao 900 din kg.Za Jarak znam to moze da se otkupi(doduse ne sa 10 sistema...) ali opet,bolje je sacuvati takve jedinke kako god da okrenemo...

Majdan

Pre par godina su ribari kod nas u kampu uhvatili soma od 54 kg i imali problem da ga prodaju . Nas 4 is drustva se dogovorimo i kupimo ga tada zajedno misleci da cemo dobiti gomilu mesa od njega. Dobili smo 7-8 kg ikre koju nismo iskoristili ,  16 kg snicli ( koje su bile premasne i uopste nisu bile lepe za jelo ) i ogromnu glavurdu. Zao mi je sto ga nismo pustili u Tisu i dan danas. 

Teme sličnog naslova (10)