Kako prepoznati soma na površini?

Započeo acasim75, 21 April 2011, 22:22:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

glos

To se rjetko čuje, a skoro nikada istovremeno i vidi.
Čuo sam ja kampirajući na Dunavu svašta.
Uglavnom se noću i dešavaju te stvari. Danju skoro nikada.

I ono što si rekao da prepoznaš po boji soma iz kojeg je sloja vode i kakve koristi taktike lova. Pri dnu ili u srednjem sloju.
Nisi u pravu, tj. u zabludi si.
Oni su različitih nijansi u zavisnosti od doba godine i ponašanja u lovu i inače, za to doba i uslove.
ZOV

sasabosko

Mimikrija, pojava koja somu, a i drugim ribama omogucava da se stopi s okolinom, kamuflira, zbog uspesnosti napada. Gradja je to sto ga odvaja u prehrambenim navikama, i navikama uopste. Sto uopste ne znaci, da se to kod njega ne menja, cak naprotiv to mu je razvojni put. Po boji i strukturi dna mozes da znas kakve boje mozes da ocekujes soma na kom terenu, osim ako ne zaluta. Cim provede neko vreme tu, mimikrijom menja boju, jer je ko i svi lovci iz zasede prilagodljiv, opstao je 1000dama godina bas zbog te mogucnosti prilagodjavanja. Pa tako, kad je teren pritisnut, slabo se otkriva raubima po povrsini, stresu je vrlo podlozan, sto je najgore vrlo malo je i aktivan dnevno. U vecim dubinama posao odradjuje u dubokoj vodi, pa se i ne ofira tako lako, zato u sustini i postoji dan danas, i postojace smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

simbadunavoplovacCovek snima kvalitetne klipove o varalicarenju (uglavnom peca bucova, smudja i soma). Ovaj kratak snimak prikazuje aktivnost soma na povrsini.
Uzivajte u snimku!  smiley033

Teme sličnog naslova (10)