Sajla, da ili ne?

Započeo somborski lala, 17 Januar 2009, 20:40:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zilien

Nikad nisam koristio pridveze ,vadio sam i do 30+,jedino sam ponovo vezivao sistem jer se iskrza i nikad mi som tokom zamaranja nije pregrizao a koristim tanje  valjda se kaze strune jer kanap ne koristim. Sad po prvi put sam stavio na masinice malo deblju strunu 0,45
i zadovoljansam

Bolje danas dve nego sutra nijednu.
Pusti malu da poraste, baba ce ti se revansirati.

Cuprijanac Moravac

Pozdrav drugari, treba mi pomoc.
Napravio sam prvu sajlu za soma, utisci fenomenalni, na suvom, za sada...
Vezivao sam upredenicu direktno na karabinjer, jer pecam u krsu-kamenjaru leti, dosta sam smanjio kidanja, npr na nekom novom terenu pre mesec dana, imao sam deset kacenja i ispravljanja udice bez pokidanje glavinjare u jednom danu..
Prvi put u zivotu idem ciljano na kapitalca i mislim da moj Wiplash8 nema sanse da izdrzi zbog zuba soma, jako mekana i nezna upredenica. Na upredenici pise da je 0.25mm 40ak kilograma vuce navodno, ali mislim da je u istoj razmeri, ako ne i deblja od neke stare Dyneme 0.40 40 kg. Sa starom Dinemom nisam imao problema sto se tice zuba, cak je otac drzao kapitalca dva dana za redom do ispravljanja udica, ali je struna tvrda, gusto tkana, slabije se baca.. Ne znam, kolega Toblerone pominje pecanje bez predveza, volim direkt vezan karabinjer na strunu, osecam se kao seljacina sa sajlom..

Spojene poruke: 27 Novembar 2019, 18:05:36

Deblja je Dynema ipak, vuce isto kao berkleyev Whyplash, nista posebno, puca...sajla netaknuta..pogodak..

marina1983

Toliko gotovih predveza za soma ima  za smesne pare da nema potrebe da se mucis i pravis bilo sta pogotovo ne od sajle .


sasabosko

Sto se tice varalica, njih sajlom mozda spasavas. Ovako dovoljan predvez od monofila, ne mora biti visoke nosivosti, ali mesnat. Tesko ce ti strunu prestrugati som kod varalice, podvodna prepreka sigurno, samo li ti dotakne nit. Na to ne mozes imati nikakav uticaj, osim ako ne moze ta sajla na spulnu  :no:
Znoj nilskog konja je roze boje

Cuprijanac Moravac

Nisam izlazio par godina na vodu, zaribao sam malo..
Mora jak predvez da ide ispred, nema druge..
Imam ceo kotur milimetarske strune i fc je kao žica tvrd,
a sajla se lako i sigurno veže za karabinjer..videću za ovaj catfish lider..

Teme sličnog naslova (4)