RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Som

Som u proleće na prirodne mamce

(1/54) > >>

bumbar:
Juce neki lik na najlonu se hvali da je imao 2 mala soma oko 1kg u Kulpinu. Ko pecao meleza pa na glistu pa upeca soma smiley001

somborski lala:
Kod mresta bele naročito je produktivan noćni lov soma na prirodne mamce. Tu postoji nekoliko tehnika, a naj majstori su iz jednog madjarskog sela, koji ljubomorno čuvaju njihove tajne. :huh:,
ali......  :thumbup:

Damir:
pa da čujemo nešto o tim tehnikama prirodnim mamcem  lalo :help:

Goran Dubravac:
Lalo,

reci bar ime sela. :sad:

somborski lala:
što se tiče imena sela, moram prelistati moju biblioteku, a za tehnike mogu sada na brzaka,ali ću napraviti tekst ovih dana detaljan ako mogu i sa ilustracijama.uglavnom:
 radi se o tehnikama razvlačenja mamaca ( kao šarandžije)od dubine ka plitkom u ovom mrestnom periodu bele ribe.jedna od sistema je stavljanje mamca(ribice)na udicu,ispod koje visi ( kao na dlaku boili)trokraka na nekih 5-10cm. :rolleyes: ribica se kači za ledja, a nisu manje od 300-400gr.pošto se sistem postavlja u plićak gde se bela mresti(ili uz obalu gde je podlokano dno)ceo sistem se kači za grančicu, tako da keder do pola bude u vodi.( posle današnjih špricera ovo pisanje je  je ko pismeni zadatak  smiley067 smiley013 )
ovo je uglavnom sistem za noć. keder radi i praćaka kao pri mrestu. som pridje guta mamac a troka mu je već u d...tu. ako nije nekom jasno pojasniću sutra.
 postoji jedan sistem sa plovkom kao klackalica, ali o tome u sledećem broju...... smiley044

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju