Som u proleće na prirodne mamce

Započeo bumbar, 02 Mart 2009, 11:31:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

peconi

Evo ga sadrzaj stomaka jednog prolecnog brke sa Tamisa od 5kg.Videh niko ne koristi raka kao mamac, a sa vise strana sa cuo da ga jako cesto nalaze u somovima, pa i onim najvecim.

Ako uzmemo u obzir da imamo inavazivnog raka koji pravi problem u skoro svim vodama ( rekao bih i da je ovaj na slici amerikanac ), ne vidim zasto ga ne bi uvrstili u redovne mamce. Besplatne i prilicno lake za uhvatiti.


djurkic ljubisa1

dok vatam školjke na lokaciji,nadje se i po koji crveni rakonja.obavezno ga kačim na udicu i daje ribu :ok:
jedino što je to u 8 i 9 mesecu

glos

Ja ga prije mjesec dana leptirom zakačio. Osmotrio, malo na suncu zagrijao, ali ne i dozvolio da se isušuje. Pustio nazad. Imam i zamku za njih.

Kapiram da bi tu isto jako dobro poslužio filo elastiko. Za namatanje oko udice. Da ne mora da se probijanjem ubija.
You know, when you f up all.

Bobiska

Probao sam ranijih godina raka nekoliko puta i nula poena, tako isto i neki moji drugari, bas nista. Doduse naseg raka a ne ovog invazivnog ne kosta nista da probam opet.

sasabosko

Dok sam uzimao soma, svaki u prolece koji se hranio imao je raka u stomaku. Pokusa ao sam 1om u poslednjih nekoliko godina, s bodjobradim koga sam doneo s Celija. U nedelju bio s klincima, i vidim u limanu, iako je plitko raub, po raubu ocenih da je mali, pa mi nije bilo interesantno, da ga ganjam. U jednom trenutku videh u granju, da se somce 1,5-2kg na površini nesto otima, pola glave izbacio iznad vode, te pomislih da nije neko vezao samicu, i odoh da pogledam. Somce je nekako cudno plivalo okrecuci se na ledja, kao osamuceno, trajalo je to jedno minut, dva, dodje sebi i otpliva u dubinu  smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

Teme sličnog naslova (10)