RIBOLOV PRIRODNIM MAMCIMA > Som

Najbolji keder za ribolov soma

(1/6) > >>

marina1983:
Pravo je vreme preci na kedera,  bucov mi se zaista najbolje pokazao brka mu neprasta.
U nedostatku istog i bela riba tipa kesega..... mogu biti neodoljiv zalogaj. Potezanja i udarci su najkonkretniji, uglavnom jedan odsecan udarac da se javi i krece u nosenje.
Probajte. Manite se glisti rovaca durdubaka u ovom periodu i ostala riba pocinje intezivno da se hrani pa ce laznih udaraca biti gomila. Dobijao sam ih i na babusku koja najduze radi ali ce pre pokupiti i mrtvu belu koja leluja nosena vodenim tokom tako da ziv keder nije presudan. smiley033

glos:
Zanimljivo, pri čemu je filet bucova najbolji i za smuđa, tako kažu.
A taj detalj o brzini uzimanja bucova bih objasnio time što som zna kako se koja riba u vodi ponaša.
Znaju sve grabljivice.
Pa pošto je bucov brz i uvjek u pokretu mora isto tako i da se zguta.

marina1983:
Mislio sam na cele ribe na filete ne pecam.
Generalno gledano kedera uzima mnogo odsecnije u odnosu na ostale mamce . Verovatno da ima veze sa tim sta napada.

glos:
Znam, da si mislio na cjele.
Filet nešto som ne miriši, vrag zna zašto, Generalno.

Bobiska:
Voli on kako celu zivu ribu tako i mrtvu ili filet. Na nekim vodama u Rusiji ga i ciljno love na filet bucova, stim sto je on sada plemenita riba pa se ne moze koristiti za mamac. Upoznao sam coveka koji soma iskljucivo peca na deveriku (isto plemenita riba) i to mrtvu kojoj zasece ledja i stomak. Kada sam ga pitao zasto ne peca na gliste, rovce itd... rece da na ribu dolaze veci, nece kaze da se bakce sa malima. Znam da nije ovde mesto za ovaj komentar pa necu puno, kada pecam soma na filet ili na celu ribu iz camca redovno mi se dasava da se predvez uvrne oko glavne strune. Probao sam razne duzine predveza ali uvek isto. Mozda je zbog brzine vode u kojoj pecam ili nesto drugo, videcu. Ako neko ima resenje neka napise ili mozda otvorim novu temu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju