Video klipovi o varaličarenju smuđa

Započeo silo78, 23 Februar 2011, 22:54:09

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goachild

Мени је хит бииип цензура! :cheesy:
Бииип па псовка!  :lol:


Miloš Stanojković

ꜱᴀᴋᴜʀᴀ ꜰɪꜱʜɪɴɢ 💮

joshica

Malo i vertikale da se ne zaboravi. Uzivajte.

Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

VladimirR

Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

lider


Majstor Sveta član Fishing monsters pro tima i puštanje kapitalnog smuđa....

joshica

Poslednji dan pred zabranu.
Uzivajte


17 Jun 2021, 19:34:41
Dva jutra sjajnog druzenja sa Miroslavom iz Role Fishing-a, nekoliko smudjeva i onda kao vrhunac obaranje sopstvenog rekorda.
Uzivajte.
Angler Notes / relax. enjoy. get a bite.
https://www.youtube.com/c/AnglerNotes

pikemanigorsimo


Dragan Nešković

Прочитајте и опис који иде уз овај видео. Свака част колега  :clap2:  :thumbup:


Pored toga što sam zaista srećan jer sam uspeo da prevarim ovu zver, želim da podelim sa vama neke činjenice koje sam zapazio prilikom borbe, a koje ga odvajaju od svih drugih smuđeva koje sam upecao. Kao prvo ovo je moj najveći upecan smuđ i dao sam sebi za pravo da mu dodam 50 grama i zaokružim ga na 12 kg, težak je inače 11,950 kg, a dugačak oko 100 cm ceo ili ti oko 85 cm od korena repa.
Ono što je zanimljivo jeste da nisam znao koju ribu imam na udici sve dok ga nisam ugledao na površini vode. Riba je promenila 3 strategije u toku borbe. Posle solidnog udarca riba je počela da pruža otpor kao šaran i da beži čas levo, čas desno, čas ka meni, čas od mene. U jednom trenutku sam pomislio da sam potkačio šarana, ali ta misao je isčezla čim je riba silovito pojurila ka polovini Dunava. Znao sam da na udici imam kapitalca i želeo sam samo da ga vidim, pa neka se i otkači. Više puta sam ponovio tu rečenicu sebi u bradu.
"Riba već pet minuta pruža ozbiljan otpor. Sada sam skoro siguran da na udici imam soma jer "bode" dole i nedozvoljava da ga podignem iz dubine". Šansa da riba pokida ili pregrize sistem je bila mala. Koristio sam veliku kopču vezanu za fluorokarbon debljine 0,70mm, a Fg čvorom sam vezao fluorokarbon za strunu SG Adrenalin debljine 0,13 mm. Strunu je bila sveže namotana dva dana ranije. Time sam umanjio izglede da bajka postane drama.. I bez presije uživao. Riba je posle 7,8 minuta borbe počela da gubi snagu. Air hellio konstantno savijen u prvoj trećini kičme je polako počeo da se ispravlja. Na površini vode sam ugledao smuđa kakvog nikada do tada nisam uživo video. Ribu opruženu kao veslo sam polako privlačio ka sebi. Kada je bila blizu čamca primetio sam da samo kraj fluorokarbona viri iz usta i da je je šedić duboko u grlu. Polako sam podmetnuo meredov trudeći se da je ne dotaknem za svaki slučaj, jer u tim trenucima riba zna poslednjim atomima snage da napravi manevar i uspe da se otkači. Naravno bilo je nemoguće ubaciti ribu od metra u meredov, a da ga nedotakne. Kada je riba glavom i polovinom  tela bila unutra samo sam ga lagano, sa uživanjem podigao i zategao mrežicu. Brzo sam odložio štap i oberučke uhvatio meredov za ram. Riba je kao što sam pretpostavio pružila još jednom otpor, ali se za tili čas našla u čamcu. Gledao sam grdosiju u neverici.
Druga neobična stvar koja mi je zapalo za oko jesu brojni ožiljcima po telu ribe, jedan od većih je bio na škržnom poklopcu, a drugi na leđnom peraju. Odnosno falio je komad peraja. Rekao bih da je riba davno bila povređena i da su ožiljci stari, kao i to da su oba od mreže iz koje je uspela da se iskobelja i pobegne. A za svojih 18-20 godina provedenih u mutnom Dunavu sigurno je svašta preživela, a mogu misliti koliko je vrški, mreža i strukova zaobišla.
No grehota bi bilo da ovakav primerak ugine. Brzo sam otvorio usta i video da je jednokraka udica zakačena pored ždrela. To je bio dobar znak i verovao sam da ću uspeti da izvadim udicu, a da ne povredim ribu. Pošto su klešta bila kratka gurnuo sam ruku u usta, negde do polovine podlaktice, a drugom rukom sam ribu držao za škržni poklonac gledajući očnjake dužine santimetar ipo i nadao se da se naglim cimanjem neće oteti i rasparati mi kožu na ruci. Lako sam otkačio jednokraku udicu i izvukao šeda sa džig glavom napolje.
Brzinki sam mu uzeo mere, slikao se i pristupio puštanju. Međutim riba dosta dugo nije mogla da se oporova, a ruke su mi poplavele od hladne vode. Morao sam ga staviti u sag i sačekati da vidim da li će ova priča imati srećan kraj. Ostao sam sam na vodi, svi ribolovci su već napustili svoje pozicije i u moćnim čamcima odjurili. Bilo je prijatno veče. Vetar se totalno umirio, a sunce je obojalo vodu i oblake u nežno rozu. Mene je prožimao osećaj sreće uz veliku količinu adrenalina koji sam mogao da omirišem. Riba je posle 15ak minuta počela snažno da se koprca. Izvadio sam je iz saga i dok sam pokušao da je uhvatim za rep koji je bio predebeo za moju šaku ona se otrgla i zaronila.
Udahnuo sam Dunav koji je mirisao na proleće, duboko, najdublje što sam mogao. Spakovao sam pribor, startovao motor i lagano se zaputio kući jer sam prvog januara u prvom i jedinom udarcu toga dana uspeo da upecam mog smuđa godine, a verovatno i života.
A ako sam nekada uradio nešto dobro i važno za ovu reku i ove plemenite ribe, onda je to sada. Nadam se da će doneti na svet milion malih smuđeva. I osećam se baš dobro !!!
A tebi želim da upecaš još većeg, ali budi pošten na vodi, voli i poštuj prirodu i reku. Za kraj ću citirati Miku Antića koji kaže : "Volim Dunav iz sve snage brat".   

Nemanja Raić
Поштено на води  smiley033

bulmil

svaka cast matori,i za trofej i za C&R!
Džamajka

lokica


Dragan Nešković

Прочитајте и опис који иде уз овај видео. Свака част колега  :clap2:  :thumbup:  А следећи да буде још већи  smiley033  :ok:

Поштено на води  smiley033

Drill Junkie

 :clap2:

Aaauuu kakva riba, svaka cast kolegi na "ribi zivota".  Zbog ovakvog postupka zelim mu da uhvati jos vecu, barem za 1cm  :wink:

Samo sto zameram (a moram nesto) je dizanje ribe te velicine za skrzne poklopce.
First slomi ovu palmu, then I will teach you !!!

Dragan Nešković

Милина бре видети такву рибу, и таквог риболовца  :clap2: Да и једног и другог буде што више на нашим водама  :thumbup:
Што се тиче држања те рибе, слажем се, може то и боље  :cool:

Него да не заборавимо: Почео је ловостај на Смуђа од 1.3. до 30.4.

Поздрав, и поштено на води  smiley033
Поштено на води  smiley033

pikemanTeme sličnog naslova (10)