Smuđ po mraku

Započeo Cale1998, 08 Jul 2013, 16:31:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

denisdezan

Moze ravnomerno namotavanje po poziciji... Onda imitiranje bezbrizne ribice tj motas lagano pa onda promenis malo smer vrha stapa i blago ubrzas pa opet usporis i to ponavljas ... Ili ribica  kojoj nije dobro.. Tj uzmes malo brze namotas 2 ili 3 puta i onda cimnes stapom na dole i stanes na tren  tj tvic... I kuckas po kamenju ili dnu blize obali... Eto to su neki od nacina koji ja koristim.. Budi uporan i cesljaj mesta i kombinuj tehniku. Bistro.

ibanezi

U zadnje vreme stalno uspešno primenjujem istu tehniku. Blago namotavanje uz stalni tvič različitog intenziteta i načina (gore, u stranu, prema dole bez određenog redosleda. Kada se preko voblera različitih mogućnosti zaranjanja pronađe zona udarca, preporučujem odgovarajući suspending kome takav način vođenja baš odgovara i tvič u stranu, da se ne narušava dubina po kojoj vodimo, i sa dobrodošlim kratkim pauzama od 2-3sec.

Grbo

Vec mesec septembar odmakao, a smudj kao u julu, nista se ne dogadja pre devet-pola deset. Mutna voda, nema coktanja na povrsini, a mrkli mrak pa se ne vidi ni bezanje kedera. Osluskujem kao sonar da lociram bilo sta sumnjivo ali nista se ne cuje osim jelena, ricu kao nezdravi. Prikacim Jointeda, racunam jaca vibracija, lakse ce i on da ga locira u mutnom, a onda pod nogama zvek, uhvatio ispod stapa, zakomesao vodu i ode. Skoro me prepao. Bacim par puta paralelno manje od metar uz obalu i polako, kad eto ga. Opet par zabaca, jos jedan. I onda naidje brod, vidim svetlo iza okuke, vrh prizor. Zakomesa sve, izgubim kontakt. Dosta za veceras.


glos

Greši se što se ne koriste "hromirane" udice, za sve a protiv smuđa. Tvister - šed pogotovo. Taman bi davale ono malo potrebnog blica.