Početak sezone varaličarenja smuđa...

Započeo pikeman, 30 April 2009, 22:04:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

shulesd

Citat: Gagi poslato 12 Jun 2017, 18:42:29
Ni jesen mi nije Bog zna šta donela prošle i pretprošle godine. Plus, ja sam prikovan za obalu, nemam čamac. Pecam u sred grada, stan mi je na 100 metara od keja, gde je i prometna ulica na 50 m od vode, šetalište, ali i pruga kojom se prevozi ruda, dizalice za rudu... Od skoro je i pristan zauzeo deo tih mesta, a kad počne "turizam" zaista ne očekujem da me bude često u galeriji ulova. Raspisan je neki konkurs ili šta već za upravnika ili operatera pristana...
Imaš poziv za pecanje iz čamca.
Bez ikakvih obaveza sa tvoje strane.
Ako se i ne peca testiraćemo štapove, mašinice, strune, sonare, svašta nešto. Važno je da smo na vodi.

Gagi

Hvala Darko ! Neočekivano, prijatno iznenađenje od mog sugrađanina. Naravno, poziv prihvaćen, i slažem se, kakvo god da je stanje, važno je da smo na vodi. Veliki pozdrav i hvala još jednom.

lider

 E moj Gagi, a kažeš nemaš skim na pecanje, nemaš čamac,....a sada imaš sve i nevraćaj se bez fotki riba i ako vidš one naše prijatelje kormorane pokaži im kako se pušta riba, čujem da ih to mnogo bolim i da otkačiše mnoge prijatelje sa fejsbuka zbog toga.

Beshla

Citat: bolero1984 poslato 12 Jun 2017, 20:11:43
... pocela je sezona voznje glisera sto ce mnogo uticati na ulov..

Mene interesuje nešto slično, tj. buka na reci... Na mom omiljenom mestu gde varaličarim, čovek je postavio splav - restoran. Bio sam na 'probi' kada je puštana tehno muzika i bukvalno, bubrezi su mi vibrirali. Pretpostavljam da se ove vibracije preko pontona prenose stotinama metara kroz vodu i da će sve od kedera do grabljivica biti sluđeno  :huh: Nisam nikad pecao oko splavova sa muzikom tako da ne znam šta da očekujem?

mrjr

Smudj je veliki oportunista i rob navike.Naime, ja uglavnom i pecam po kejevima  i izmedju kojekakvih brodova,...Smudju ne smeta spoljna buka previše,pod uslovom da se navikne,tj. da ukapira da nema opasanosti od te vrste buke i ako se ta buka ponavlja iz večeri u veče na istom mestu.Naravno, ne mislim da bude 120 decibela.Češće se dešava da meni smeta buka i bežim sa takvih mesta.Vibracije u vodi mogu čak i da ga privuku,čini mi se.Izuzetak su čamci ,jer kako neki naidje ,minimum petnaest minuta posle prolaska čamca mora da prodje, da bi smudj nastavio normalno sa aktivnostima.Preveliki saobraćaj čamcima mu sigurno smeta.

Gagi

Kad ga pecam na file ili kedera, veliki brod zna da pokrene, pa često ubrzo imam udarac nakon što prođe, par minuta. Takođe, on redovno koristi gužvu koju talasi naprave kod obale, tako da ako je tu, redovno vidim raub i kedere koji beže.

smudjoslav

...Vecu glupost ne cuh do sad a u vezi saobracaja camaca... :lol:

marina1983

Ipak bi se složio sa Gagijem . Veći talasi napravljeni prolaskom nekog od plovila itekako znaju da pokrenu kako grabljivice tako i šasrana . Upravo ovo što Gagi reče. Koriste dezorjentisanost kedera  itekako .
Gledam to na vodi svaki dan .

smudjoslav


Gagi

Već je pisano o ovome na forumu, pa ne bih da ponavljam, koga zanima neka potraži.  :takoje:  Marina je to lepo opisao.    :thumbup:   

djmisha77

Imamo mi izreku kad prodje "Beli brod" da saran udara u 3 minuta nakon toga. Talasi do metra budu. Bucov isto povija odmah nakon toga a verujem i smudj.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Gagi

Tako je, Mišo. :thumbup:   Som takođe. Mirno, tiho veče, i ne vidim nikakvu aktivnost, a onda na nekih 20-30 metara od obale prolazi čamac, i to brzo. Talasi za njim zapljuskuju obalu, a kederi na metar dva od obale se raspršte, za njima površinu zapara prepoznatljivo leđno peraje...   :wink:  To je uglavnom sitniji smuđ, i mangup kao da čeka tu priliku.   :takoje:  Ovakve i slične situacije sam doživeo milion puta, i izgleda nisam jedini.   

srdjo_

Vec sam negde pisao o tome. Talasi zamute plicak i ubedjen sam da se smudj samo sjuri u obali na minut i pokusa da uhvati kojeg izgubljenog kedera, nikad ne pravim pauzu kad su talasi
Bistro!!

pikeman

Kakav Vam je početak sezone ove godine, ima li ulova?


VladimirR

Isključivo kamenjar, sitan poneki i krupan. Imao sam i jednu poveću ženku, koja se nije izmrestila  :huh:
Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

Teme sličnog naslova (10)