Flexi jig - čeburaška

Započeo orka, 14 Oktobar 2016, 10:35:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

OtacMakarije

Хм, тешко да вода подједнако дјелује на оловну главу, као и на лаганог шеда велике површине (у односу на оловну главу).

NSBucov

U tome i jeste stvar - ne deluje ni na olovo ni na silikon. Oni "lebde" ispod tebe a ti daješ dejstvo celom kompletu povlačenjem na gore i spuštanjem.
Ovo nije teoretisanje - radim to celog leta pa znam.
Bucov Bolen Asp

OtacMakarije

И тврдиш да ти је положај силиконца какав (користећи чебурашку)?
Кад дижеш?
Кад спушташ?
Не зависи од брзине горедољисања?

NSBucov

Uopšte nisam komentarisao goredolisanje već tvoju konstataciju: "Не би му то ријечна струја дозволила. Наравно, ако причамо о протоку, Дунаву, а не о језеру."
Bucov Bolen Asp

OtacMakarije

Много успјеха у вертикалисању желим.

skespa

Citat: OtacMakarije poslato 13 Februar 2023, 17:25:43Скеспа, не контам, када ће при вертикалисању варка бити у стању мировања?
И зашто би се тада шед дизао у вертикални положај? По мени би само лелујао, под неким углом, али никако под 90 степени. Не би му то ријечна струја дозволила. Наравно, ако причамо о протоку, Дунаву, а не о језеру.
Можда мислиш на натакнутог кедера, па би га дизао мјехур? Мада, опет мислим да би га ријечни ток донекле спустио.

Najbolje kad se pustis, zadrzi varku pored camca i posmatraj je... meni se ne dopada kako izgleda na ceburaski, a i nisam nesto imao akcije na taj sistem. Ali sam mnogo manje kidao. Pa se vratio na jig glavu i opet kidao ali opet lovio. Pa probao i sa stitnikom i jika rig, meni srecnija resenja. Umacem na Savi, najradije koristim laste, redje sedove.
Nisam ozbiljan vertikalas, ali mogu da posavetujem  :ok:
Radije bih sada pecao drugovi!

OtacMakarije

Аха, значи није се показала...
Ја сам на класику повремено одлично пролазио, него сам размишљао о смањењу качења. Сви знамо гдје се углавном налази смуђ.
Мада, искуство каже да систем који даје добре резултате не треба мијењати.

Grbo

Ako vertikalises smudja u panjevima a hoces da smanjis kidanje, dropshot sa skrivenom wormuljom je puno bolja solucija od cheburaske. Cheburaska jeste super za neke stvari ali vertikala nije segment u kojem dominira.

ibanezi

Po meni, čeburaška nema nikakvu prednost nad teksasom ni u jednoj situaciji u vodi. Razlike u ponašanju samog mamca su male, ali ono zveckanje kuglicom na teksas montaži čeburaška ni sa čim ne može nadoknaditi. Ali u zadnjih par godina je čeburaška 80ak% zastupljena u mom pecanju samo zbog urođene lenjosti. :grin:  Zbog bilo kakve promene, da li otežanja ili udice, teksas zahteva kidanje sistema i ponovno prevezivanje, a čeburaška ne! Treba ti teže otežanje? Skini sa kopče lakše, stavi teže i natakari istu udicu na kojoj je slikon. Treba ti veća ili manja udica za silikon koji hoćeš da promeniš? Skini glavu sa kopče, izvuci žicu, promeni udicu i stavi sistem na kopču. U slučaju kidanja, takođe. Veži kopču ili direktno čeburašku, a za teksas provlači kapicu, kuglicu, vezuj predvez i udicu.... Tamo gde sam siguran da ništa neću menjati, niti ću kidati, ne razmišljam o čeburaški, ali to su retke situacije. Zato uglavnom pecam čeburaškom, ali "valja mreti, a istinu zboriti". Koga ne mrzi da se bakće, teksas je zakon! Naravno, moje skromno mišljenje, neko će sigurno otkriti i druge prednosti čeburaške. smiley033

pkv-pecaroš

 Gledao sam bar 50 raznih Ruskih ribolovaca na you tube i svaki od njih ima čeburašku u kutiji a dobrih 80 posto lovi isključivo sa njom bio na udici silikon,mandula,porolonka. Ne koriste ju zbog mana nad klasičnim jig glavama očito. Čeburašku koristim u 90 posto izlazaka,ostatak otpada na drop shot.

Grbo

Citat: ibanezi poslato 16 Februar 2023, 18:52:50Po meni, čeburaška nema nikakvu prednost nad teksasom ni u jednoj situaciji u vodi. Razlike u ponašanju samog mamca su male, ali ono zveckanje kuglicom na teksas montaži čeburaška ni sa čim ne može nadoknaditi. Ali u zadnjih par godina je čeburaška 80ak% zastupljena u mom pecanju samo zbog urođene lenjosti. :grin:  Zbog bilo kakve promene, da li otežanja ili udice, teksas zahteva kidanje sistema i ponovno prevezivanje, a čeburaška ne! Treba ti teže otežanje? Skini sa kopče lakše, stavi teže i natakari istu udicu na kojoj je slikon. Treba ti veća ili manja udica za silikon koji hoćeš da promeniš? Skini glavu sa kopče, izvuci žicu, promeni udicu i stavi sistem na kopču. U slučaju kidanja, takođe. Veži kopču ili direktno čeburašku, a za teksas provlači kapicu, kuglicu, vezuj predvez i udicu.... Tamo gde sam siguran da ništa neću menjati, niti ću kidati, ne razmišljam o čeburaški, ali to su retke situacije. Zato uglavnom pecam čeburaškom, ali "valja mreti, a istinu zboriti". Koga ne mrzi da se bakće, teksas je zakon! Naravno, moje skromno mišljenje, neko će sigurno otkriti i druge prednosti čeburaške. smiley033
Ta brzina izmene elemenata i usteda nerava nema cenu, pogotovo u sumtak i nocu. Pa jos ako je neko corav kao ja a treba nanisaniti rupu na perli, mo's ga 'ebati prodje cug  :eek:

Teme sličnog naslova (10)