VARALIČARENJE > Smuđ

Flexi jig - čeburaška

(1/22) > >>

orka:
Rusi ovaj sistem koriste godinama unazad i kod njih je prilično popularan. Kod nas se ne koristi puno iz više razloga. Pored prednosti u odnosu na klasičan džig, ima i mane.
Prednost je fleksibilnost, odnosno pokretljivost silikonca, prirodniji rad, kao i mogućnost zamene i stavljanja više veličina i vrsta udica. Mane su komplikovanija i sporija montaža. Ima više varijanti i varijacija istih. Postoji flexi džig sa ulivenom ili fiksiranom udicom bez mogućnosti zamene iste. Nije ih baš lako ni nabaviti jer se po prodavnicama retko ili skoro uopšte ne mogu naći.
Koristi li neko Čeburašku protivu smuđa?

marina1983:
Ta kopča na sistemu nikakao ne uliva poverenje  :no:

Dva vuka:
 :smiley: Kopča je po meni višak . Ovo  su flexi-jig glave sa  zalivenom alkom. Meni je bolja alka koja ulazi i izlazi iz olovne glave , ondak je i kopča i alkica nepotrebna  :takoje: Mada ja najčešće stavim na standardnu kopču prvo drop-šot olovo (kruškicu), pa udicu sa silikonom i zatvorim kopču ( jika rig ) . Jbmg , dođe mu na isto  :cool:

Zmaj Strasni:

--- Citat: marina1983  14 Oktobar 2016, 10:40:56 ---Ta kopča na sistemu nikakao ne uliva poverenje  :no:

--- Kraj citata ---

Cim sam video sliku odmah sam pomislio isto.

Barakuda021:
Fleksi i Ceburaska mnogo liče ali nisu isto. Na fotki je fleksi. Ceburaska je okrugla glava sa konusnim prorezom kroz koji se nakon kacenja udice provlači savijena žica, a zatim se to kaci na kopcu ili se direkt vezuje. Okacicu kasnije fotku.
Ista im je namena, a razlike u nijansama. Odličan sistem.
 Edit.
Da probam fotku da postavim preko telefona.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju